Ένα Σεμινάριο Ανοικτό σε όλους – Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης – Εισαγωγή στη Σκηνοθεσία

ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
Εισαγωγή στη Σκηνοθεσία

Κάθε Δευτέρα 17.30-21.30 από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 11 Απριλίου για συνολική διάρκεια 24 ωρών

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ανθρώπους που ήδη έχουν κάποια θεωρητική ή πρακτική σχέση με το θέατρο, κι επιθυμούν να εξοικειωθούν με κάποιες βασικές αρχές της σκηνοθεσίας προτού αναλάβουν την ευθύνη της.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να δώσει στους συμμετέχοντες εργαλεία που θα τους βοηθήσουν καταρχάς να οργανώσουν μια προσωπική προσέγγιση σ’ ένα κείμενο, στη συνέχεια να την επικοινωνήσουν στους συνεργάτες τους (θίασο, σκηνογράφους, μουσικούς κλπ), και τέλος να την εφαρμόσουν στην πρόβα.

Στο στάδιο της εφαρμογής οι σκηνοθέτες θα συνεργαστούν με τη θεατρική ομάδα του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στο χώρο του Π.Ε.ΣΥ.Θ. κάθε Δευτέρα 17.30-21.30 από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 11 Απριλίου για μια συνολική διάρκεια 24 ωρών.

Το κόστος είναι 120 Ευρώ.

Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

Είναι διπλωματούχος σολίστ του Ωδείου Αθηνών στο φλάουτο, και πτυχιούχος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (κλασική φιλολογία), του New York University (κινηματογράφος) και του University of California (Master of Fine Arts στη σκηνοθεσία θεάτρου). 
Εμφανίστηκε σε τρεις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου προτού φύγει με υποτροφίες των ιδρυμάτων «Ωνάση» και «Λεβέντη» για τις Η.Π.Α.  Εκεί, παράλληλα με τις επίσημες σπουδές του, παρακολούθησε για ένα χρόνο τις τάξεις του Actors Studio, και δούλεψε για δύο περιόδους εντατικά με τον Grotowski.
Έχει πάνω από τριάντα παραγωγές στο ενεργητικό του σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής, στις οποίες συγκαταλέγονται δικές του μεταφράσεις ή διασκευές κειμένων των Σοφοκλή, Ευριπίδη, Brecht, Mishima, Beckett, Cocteau, Lorca, Genet, Pinter, Rimbaud, Müller, Poe, Yourcenar, καθώς και έργα πολλών νέων Αμερικανών συγγραφέων.
Στον ελληνικό χώρο σκηνοθέτησε σε δικές του διασκευές και μεταφράσεις τα έργα:  Το τέλος του οίκου των Άσερ καιΟλόκληρος ο Σαίξπηρ σε μιά ώρα για το Θέατρο του Νότου, Ιστορίες αιδοίου στο θέατρο Αυλωνίτη, Ο Καβαλάρης του χιονιού για τη Θεσσαλονίκη/Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και Cabaret στο Βεάκη.
Σε δικές του μεταφράσεις τα Πώς έμαθα να οδηγώ για το Απλό Θέατρο, Η κατάρα της Ίρμα Βεπ στο Ήβη, Η Ψευδαίσθηση και Αχαρνής για το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, Ένα καινούριο κόκκινο στο Πόρτα, Proof  στο Μουσούρη, Το καλό της χώρας μας στον Τεχνοχώρο υπό Σκιάν, Από ‘δώ και πέρα και Ήταν όλοι τους παιδιά μου στο Κ.Θ.Β.Ε, Hysteria στο Βρετάνια, και Το ημέρωμα της Στρίγγλας στο Εθνικό Θέατρο.
Στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη ανέβασε το Υπηρέτης δυό αφεντάδων, για τον Θ.Ο.Κ. πάλι τα Αμερικάνικος βούβαλοςκαι Βαβυλωνία, στο θέατρο Αποθήκη το Σεσουάρ για δολοφόνους, στο Από Μηχανής τους Σιδεράδες, στο Κ.Θ.Β.Ε. τα Αρκαδία, Δον Κάρλος και Με τα παιδιά της πιάτσας, στο Ιλίσια το Μοιραίο προαίσθημα, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου το Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον…, στο θέατρο Ροές το Μιά τρελή μέρα, στο Θέατρο Τέχνης Τα μάτια τέσσερα, στο Κιβωτός Τα κορίτσια του ημερολογίου και στο Επί Κολωνώ το Φύλλα της.
Είναι διευθυντής της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών και πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις στους συμμετέχοντες!
Δηλώστε άμεσα την συμμετοχή σας στη:
Γραμματεία του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης στο pesyth.gr:
26 Φεβρουρίου 2011

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: