ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΙΜΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων συνεχίζει τον επιτυχημένο κύκλο σεμιναρίων που διοργανώνει, με δύο νέα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του Μαΐου – Ιουνίου 2011.
Σπεύστε να δηλώσετε συμμετοχή στο info@pesyth.gr ή στο 2105229990 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΙΜΙΚΗΣ
Σάββατο & Κυριακή 7 & 8 Μαΐου 2011 &
Σάββατο & Κυριακή 14 & 15 Μαΐου 2011
Συνολική διάρκεια:16 ώρες
ώρες: 15.00-19.00

ΚόστοςΔωρεάν για τα οικονομικώς ενήμερα μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ.
5€ για τα μη μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ. 

ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το σεμινάριο αποσκοπεί στην καλλιέργεια της υποκριτικής με την τεχνική του Marcel Marceau και την εφαρμογή της με αυτοσχεδιασμούς. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην σωματικότητα των συναισθημάτων, στο σωματικό καθορισμό ενός χαρακτήρα, καθώς και στην αναγνώριση ενός χώρου μέσω των παντομιμικών στοιχείων των «αοράτων αντικειμένων».
Το σεμινάριο απευθύνεται σε θεατρολόγους, φοιτητές, αποφοίτους δραματικών σχολών καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο για εφαρμογές του αντικειμένου στο χώρο της εκπαίδευσης.
Το περιεχόμενο του σεμιναρίου θα αναπτυχθεί σε δύο ενότητες (2 Σαββατοκύριακα). 
Η Αντωνία Βασιλάκου αποφοίτησε από την Ecole Internationale de Mimodrame de Paris de MarcelMarceau (2005), όπου διδάχθηκε μιμική, κλασικό χορό και υποκριτική. Κατέχει πτυχίο Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, μεταπτυχιακό τίτλο του Τμήματος Lettres, Langues et Spectacles Πανεπιστημίου Paris Χ – Nanterre με υποτροφία του Ιδρύματος Κριεζή και είναι υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Lettres, Langues et Spectacles Πανεπιστημίου Paris Ouest-Nanterre με θέμα «Ο κωμικός και ο τραγικός μίμος στα έργα του Ζαν-Λουί Μπαρώ».
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα υποκριτικής, μιμικής και σωματικού θεάτρου με τους : Francesca Lattuada και Νικαίτη Κοντούρη (1η Θερινή Ακαδημία Εθνικού Θεάτρου), Peta Lilly, Ασπασία Κράλλη, Τότα Σακελλαρίου, Luis Torreao (Ecole Hippocampe), Jorge Gayon (ATοM Studio), Thomas Leabhart, Théâtre du Mouvement και με την Αριάν Μνουσκίν στο Théâtre du Soleil. Παρακολούθησε ακόμα μαθήματα και σεμινάρια κλασικού χορού (Yves Casati), σύγχρονου χορού (Nathalie Pubelier, Malena Bear, Felix Ruckert) και danse contact (Studio Canal Danse). Κατέχει επίσης Δίπλωμα Ανώτερων Θεωρητικών Σπουδών Αρμονίας από το Ωδείο του Κ. Κωσταντάρα. Δίδαξε μιμική σε ομάδες αυτοσχεδιασμού (On/Off, Cavistes et Fromagers, Oμάδα Θεάτρου της Αγρονομικής Σχολής Παρισιού) καθώς και μαριονέττες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο Παρίσι. Συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις και φεστιβάλ ως ηθοποιός-μίμος και χορεύτρια, κυρίως στο εξωτερικό, και είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Illustrations Confuses».
Τα τελευταία χρόνια διδάσκει μιμική τέχνη και σκηνοθεσία σωματικού θεάτρου στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ημερομηνία πρώτης ανάρτησης στο pesyth.gr
04 Απριλίου 2011

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: