SCENOGRAPHER WORKSHOP ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Ε.ΣΥ.Θ

Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων συνεχίζει τον επιτυχημένο κύκλο σεμιναρίων που διοργανώνει, με δύο νέα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του Μαΐου – Ιουνίου 2011.
Σπεύστε να δηλώσετε συμμετοχή στο info@pesyth.gr ή στο 2105229990

SCENOGRAPHER WORKSHOP
Τετάρτες 4, 11, 18, 25 Μαΐου & 1, 8 Ιουνίου, ώρες: 17.00-21.00 &
Σάββατα 7, 21 Μαΐου & 4 Ιουνίου, ώρες 11.00-14.00
Σύνολο: 33 ώρες

Κόστος: 120 ευρώ για τα οικονομικώς ενήμερα μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ.
150 ευρώ για τα μη μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σκοπός του scenographer workshop είναι να επικεντρωθεί στη δημιουργία του σκηνικού-εικαστικού χώρου στη θεατρική σκηνή. Κατά τη διάρκεια του workshop, θα δοθούν οι απαραίτητες κατευθύνσεις στους μαθητές για τη δημιουργία του θεατρικού χώρου, έχοντας πάντα ως βάση τη συνεργασία του σκηνογράφου με τον σκηνοθέτη για την ολοκλήρωση και την παρουσίαση του θεατρικού  έργου.
Το workshop αυτό θα ασχοληθεί με δύο ή και περισσότερα μονόπρακτα του ίδιου συγγραφέα (ο αριθμός των έργων θα εξαρτηθεί από των αριθμό των μαθητών).

Στάδια του workshop:
– Εισαγωγή στο scenographer workshop
– θεωρία της σκηνογραφίας, επιλογή ομάδων (οι δημιουργικές ομάδες θα διαμορφωθούν ανά δύο μαθητές), επιλογή έργων από τις ομάδες
– Παρουσίαση σκηνοθετικής προσέγγισης (από τον σκηνοθέτη)
– Ανάγνωση και ανάλυση του έργου
– Ανάλυση του χώρου-ων του έργου
– Ανάλυση των χαρακτήρων που δρουν σε αυτό
– Εικαστική προσέγγιση του χώρου
– Εικαστική προσέγγιση των χαρακτήρων
– Έρευνα του σκηνογράφου
– Ανάγνωση σχεδίων της σκηνής του θεάτρου και χρήση δυνατοτήτων και παροχών του θεάτρου
– Χρήση φόρμας, χρωματολογίας και σημειολογίας στο σκηνικό και στα κοστούμια
– Σχεδιασμός σκηνικού κατασκευή μακέτας και έρευνα props (χρήση υλικών και σημειολογία αυτών)
– Σχεδιασμός κοστουμιών και έρευνα υφασμάτων (χρήση υλικών και σημειολογία αυτών)
– Φωτισμός σκηνικού
– Παρουσίαση των προτάσεων από τις ομάδες στον σκηνοθέτη

Συνεργάτιδα σκηνοθέτις (φιλική συμμετοχή): Τζένη Αρσένη
www.eugeniaarsenis.com

Ο Ηλίας Λόης γεννήθηκε στην Αθήνα. Ενώ διάνυε μία δεκαετή πορεία ως πρωταθλητής στην αναρρίχηση βράχου, ξεκίνησε τη διαδρομή του στη Σκηνογραφία και λίγο αργότερα στην Ενδυματολογία. Μαθήτευσε δίπλα στον ζωγράφο και γλύπτη Γεώργιο Αποστολάκη. Στη συνέχεια, παρακολούθησε μία σειρά σεμιναρίων (γλυπτική σε ξύλο, 3dsMAXAnimation, InteractiveMediaofChildren) και μαθήματα ελεύθερου σχεδίου στο φροντιστήριο του Γρηγόρη Κολιζέρα. Αρχικά, δούλεψε ως βοηθός σκηνογράφος κοντά στον Γιώργο Γεωργίου, στον κινηματογράφο (Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον του Λ. Παπαστάθη), στο θέατρο (Στάση Κουταλιού, σκην. Κ. Δαμάτης και Φαίδρα, Χοροθέατροτης Σ. Σπυράτου), στις τηλεοπτικές σειρές (Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες του Κ. Κουτσομύτη, Τρεις Χήρες του Κ. Κουτσομύτη), σε διαφημιστικά spots και events. Επίσης, δούλεψε κοντά στην Αγγελική Σαμαρά στην τηλεοπτική σειρά Εν Ιορδάνη (σκην. Πηγή Δημητρακοπούλου). Από το 2001, άρχισε να υπογράφει ο ίδιος σκηνογραφικές δουλειές σε ταινίες μεγάλου μήκους (Μέσα στο Δάσος του Α. Φραντζή, Τρεις Στιγμές του Π. Σεβαστίκογλου σε συνεργασία με τον Α. Δαγκλίδη αποσπώντας υποψηφιότητα για τα Κρατικά βραβεία του 49ουΦεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ενώ ανέλαβε τη ζωγραφική σκηνικών για την ταινία του Τ. Λυκουρέση Σκλάβοι στα Δεσμά τους – βραβείο Σκηνογραφίας, 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης) θεατρικές παραγωγές (σκηνικά/κοστούμια: Ο Καλός Μαθητής του StephenKing, σκην. Ζ. Χαϊτίδης, Το Κουρδιστό Πορτοκάλιαπό τη mikriskini), τηλεοπτικές σειρές (Αν θυμηθείς το όνειρό μου, σκην. Β. Ντούρου, σενάριο Κάκιας Ιγερινού,MEGAChannel), διαφημιστικές παραγωγές (μεταξύ άλλων: Sony, Panasonic, Unilever, Cosmote, Tim(Wind), Panafon(Vodafone), Absolute, Votre Beaute κ.α.) και μεγάλα Events (PrixdeVotreBeaute, Hilton-Αθηναΐς κ.α.). Έχει σκηνογραφήσει για την Εθνική Λυρική Σκηνή (σε συνεργασία με τον Α. Δαγκλίδη) την όπερα Nabucco και το μπαλέτο Carmenκαι ΜατωμένοςΓάμος. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανέλαβε τα σκηνικά και τα κοστούμια για τα Ermis Awards 2007, μία εκδήλωση που απέσπασε το Βραβείο Ermis Silver 2008. Στο Φεστιβάλ Αθηνών σκηνογράφησε την κινηματογραφική εγκατάσταση της ταινίας Μέσα στο Δάσος του Άγγελου Φραντζή.
http:/setdesigniliaslois.blogspot.com

Ημερομηνία πρώτης ανάρτησης στο pesyth.gr
04 Απριλίου 2011

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: