ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ

1. ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝΠότε: Σάββατο 6 Οκτωβρίου
Ώρα:
 16.00 – 19.00
Χώρος:
 Γραφεία Π.Ε.ΣΥ.Θ.
Κόστος:
 Δωρεάν για τα μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ
               5€ για μη μέλη Π.Ε.ΣΥ.Θ.
Δηλώσεις Συμμετοχής:
info@pesyth.gr (έως 4 Οκτωβρίου 2012)

Οι εκθέσεις καθώς και οι εκδηλώσεις παρουσιάσεων είναι ένα ισχυρό εργαλείο πωλήσεων και marketing. Μάθετε και αξιοποιείστε τα μυστικά τους: Σχεδιασμός ιδέας, δελτία τύπου, χορηγικά προγράμματα, χρηματοδοτήσεις, προϋπολογισμός, συμβόλαια με καλλιτέχνες, νομοθεσία θεάτρου και μουσικής, δημόσιες σχέσεις, τεχνική κάλυψη (video-φώτα-ήχος), διαφήμιση, χρονοδιάγραμμα, επιμέλεια επαφών (follow up), προσκλήσεις, συντονισμός εκδήλωσης και όλοι οι κανόνες για μια καλή οργάνωση και τελικά για μια άψογη εκτέλεση παραγωγής. Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα μελετηθούν όλα τα παραπάνω θέματα, θα γίνει επίσκεψη από επαγγελματίες του χώρου που θα συμβουλέψουν μέσω της εμπειρίας τους  συμμετέχοντες.

Το σεμινάριο απευθύνεται: σε όσους έχουν την ευθύνη της οργάνωσης ή της συμμετοχής σε μια εμπορική έκθεση, την οργάνωση ενός συνεδρίου, συναυλίας, θεατρικής παράστασης ή εκδήλωσης καθώς και σε εκείνους που αναλαμβάνουν την επικοινωνία με τους επισκέπτες ή τους θεατές. Αφορά όλους όσους ασχολούνται με την διαχείριση πολιτιστικών οργανισμών, το marketing, τη διοίκηση επιχειρήσεων και τις δημόσιες σχέσεις. Με αφορμή το εν λόγω σεμινάριο θα γίνει συζήτηση – αναφορά σε διάφορες επαγγελματικές ειδικότητες που απασχολούνται στον τομέα της πολιτιστικής διαχείρισης π.χ. υπεύθυνος παραγωγής, stage manager, production manager, pr manager, technical manager και θα γίνει μια προσπάθεια αποσαφήνισης των δικαιοδοσιών τους, καθώς και του πώς μπορούν να συνεργαστούν για να οδηγηθούν σε διοργανώσεις υψηλού επιπέδου.

Δήμητρα Γρηγορέα

Απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθήνας. Σπούδασε επίσης στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ράμπα. Έλαβε υποτροφίες από το Μέγαρο Μουσικής και το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης  για σπουδές Διεύθυνσης Σκηνής. Αποφοίτησε με άριστα από το Μiddlesex University of London – Μountview Academy of Theatre Arts με μεταπτυχιακό τίτλο στη Διεύθυνση Σκηνής,  Φωτισμών, Ήχου και Σκηνογραφίας (ΜΑ in Technical Theatre).
Συνεργάστηκε ως βοηθός παραγωγής στον πολιτιστικό τομέα του Αθήνα 2004. Το 2006 ξεκίνησε μεταπτυχιακή έρευνα στον Τομέα Πολιτιστικής Διαχείρισης με θέμα την Συμβολή της Τεχνολογίας στην Τέχνη (City University). Συνεργάστηκε με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Πειραματική Λυρική και την British Youth Opera ως οδηγός σκηνής, καθώς ως Stage Manager σε σκηνές του Λονδίνου (Albany Theatre, Peacock  Theatre, ENO). Από το 2007 εργάζεται ως υπεύθυνη οργάνωσης/εκτέλεσης παραγωγής γνωστής ιδιωτικής εταιρείας διοργάνωσης μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων με προγραμματισμένες παραγωγές στο Θέατρο Παλλάς, στο Gazarte, στη μουσική σκηνή Ζυγός, στο Θέατρο Χώρα, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο Λυκαβηττό, στο Ηρώδειο και αλλού.
Διδάσκει Ηχοληψία και Φωτισμό στην ιδιωτική εκπαίδευση. Από το 2011 συνεργάζεται με το Ελληνικό Θέατρο της Νέας Υόρκης (www.ellinikotheatro.org) ως τεχνική υπεύθυνη.   Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων.

 2. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑNIMATIONΠότε: Σάββατο 27 Οκτωβρίου
Ώρα:
 17.00 – 20.00
Χώρος:
 Γραφεία Π.Ε.ΣΥ.Θ.
Κόστος:
 Δωρεάν για τα μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ
               5€ για μη μέλη Π.Ε.ΣΥ.Θ.
Δηλώσεις Συμμετοχής:
info@pesyth.gr (έως 24 Οκτωβρίου 2012)

Πως μπορούμε με εύκολα (με μία φωτογραφική μηχανή και πλαστελίνη) και σύντομα (μέσα σε δύο ώρες) να δημιουργήσουμε μία μικρή ταινία;!
Το σεμινάριο περιλαμβάνει προβολή ταινιών που δημιούργησαν μαθητές Ε΄& ΣΤ΄ στο 6ο Δ.Σ. Αλίμου στο πλαίσιο του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό πληροφορικής.
Στη συνέχεια θα χωριστούμε σε ομάδες, θα δημιουργήσουμε μικρές ιστορίες και φιγούρες και θα «γυρίσουμε» τις δικές μας ταινίες!
Στόχος του σεμιναρίου είναι αφενός μεν οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με την τεχνική αφετέρου να χρησιμοποιήσουν την τεχνική στο πλαίσιο διδασκαλίας μαθημάτων θεατρικής αγωγής σε δημόσια σχολεία, εργαστήρια δήμων κτλ. προκειμένου να δημιουργήσουν μικρές ταινίες animation.

Ηλέκτρα Μήτσουρα
Απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πατρών (2002), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Π.Τ.Δ.Ε. του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Κατεύθυνση «Θέατρο στην Εκπαίδευση». Δασκάλα Θεατρικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (2002-2012), εκπαιδεύτρια σε Ι.Ε.Κ. για τα αντικείμενα Ιστορία Θεάτρου, Ιστορία Ενδυματολογίας και Σκηνογραφίας, Θεατρικό Παιχνίδι, Θέατρο Σκιών – Κουκλοθέατρο, Δραματολογία.
Υπεύθυνη θεατρικών εργαστηρίων για παιδιά και νέους σε δήμους (Δ.Ε.Π.Α. Χαλανδρίου) και συλλόγους γονέων. Διοργανώτρια και υπεύθυνη υλοποίησης θεατρικών εργαστηρίων σε φεστιβάλ (Φεστιβάλ Βορείου Αιγαίου, Φεστιβάλ Πετρούπολης, Athens Fringe Festival) και άλλους φορείς (Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, κ.α.). Πρόεδρος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων και Υπεύθυνη της επιτροπής Παιδείας του Π.Ε.ΣΥ.Θ. Μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση & της Π.Ε.Α.Ε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: