ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

Προς:
Τον Υφυπουργό Υπουργείου Παιδείας , Κο Παπαθεοδώρου.

Κύριε Υπουργέ,
Δεδομένου ότι  η πολιτική απόφαση που λάβατε σχετικά με το θέμα μας, αγνόησε πλήρως τα δίκαια αιτήματά μας για:
·         Άμεσο «πάγωμα»  της διαδικασίας τοποθετήσεων αναπληρωτών ειδικοτήτων
·        «Άνοιγμα» των κενών σε όλες τις διευθύνσεις
·         Ανακοινοποίηση στο ορθό του πίνακα τοποθετήσεων.
           Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα.   Η διαδικασία τοποθέτησης των συναδέλφων ολοκληρώθηκε από τις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας και φυσικά οι συνάδελφοι υπό την απειλή διαγραφής τους από τον πίνακα αναπληρωτών, όχι μόνο για την τρέχουσα χρονιά αλλά και για την επόμενη που θα ισοδυναμούσε με καταδίκη τους στην ανεργία, παρουσιάστηκαν κανονικά και ανέλαβαν υπηρεσία.
Μάλιστα οι υπηρεσίες σας, προφανώς για να δημιουργήσουν τετελεσμένο, έσπευσαν αρκετούς να τους τοποθετήσουν ήδη σε σχολεία.
Γνωρίζοντας ότι:
– Το Υπουργείο όχι μόνο φέτος (για την περίπτωση δασκάλων Ειδικής Αγωγής και νηπιαγωγών) αλλά και  άλλες χρονιές, έχει προχωρήσει σε ανακοινοποίηση των  πινάκων.
– Η Περιφερειακή Διέυθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης  Ανατολικής Θεσσαλονίκης και ο Διευθυντής προσωπικά, κος  Καλογραίας ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την μη αποστολή των λειτουργικών κενών της Α΄και Β΄Θεσσαλονικής. Επιπλεόν δε προχώρησε σε αποστολή των κενών αυτών επισήμως στο Υπουργείο.
– Πολλές από τις Διευθύνσεις τις χώρας προχώρησαν σε διόρθωση των κενών που είχαν αποστείλει στις κεντρικές σας υπηρεσίες μετατρέποντας τις δηλώσεις τους σε ανάγκες σε εκπαιδευτικού προσωπικού από μειωμένου σε πλήρους ωραρίου.
– Η επιλογή του Υπουργείου να αγνοήσει τα αιτήματα μας, οδήγησε σε κατάφωρη παραβίαση του πίνακα κατάταξής αναπληρωτών όσον αφορά την επιλογή και τοποθέτηση συναδέλφων σε διευθύνσεις, δημιουργώντας ανυπέρβλητα κοινωνικά, οικονομικά και  οικογενειακά προβλήματα.
– Τα αιτήματα μας ασπάστηκε πλήρως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και με έγγραφό της ζητά να προχωρήσετε σε ανακοινοποίηση του πίνακα.
Τέλος η επιλογή σας αυτή θέτει ηθικά και θεσμικού χαρακτήρα ζητήματα για την όλη διαδικασία.         

Ζητούμε:
Να επαναληφθεί η διαδικασία επιλογής  και τοποθέτησης αναπληρωτών για το αντικείμενο της Θεατρικής Αγωγής με παράλληλο άνοιγμα όλων των λειτουργικών κενών.
Να ανακληθούν οι  τοποθετήσεις συναδέλφων που έγιναν κατά παρέκλισην της σειράς κατάταξης   δεδομένης της κεντρικής επιλογής που λάβατε.
Την εκ νέου τοποθέτηση  των αδικημένων συναδέλφων σε περιοχές προτίμησής τους με βάση μόνο την κατάταξή τους στον πίνακα αναπληρωτών .
Την πλήρωση των κενών θέσεων που θα προκύψουν με τοποθέτηση των επόμενων στον πίνακα αναπληρωτών, συναδέλφων.

Κάποτε, κύριε Υπουργέ, πρέπει όλοι να αναγνωρίζουμε τις ακούσιες παρατυπίες στην άσκηση δημόσιας – πολιτικής εξουσίας και να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για διόρθωσή τους, αντί να προσπαθούμε να τις καλύψουμε με ενέργειες που βλάπτουν άμεσα τους πολίτες και ειδικότερα τους νέους που τους καλείται να διδάξουν παιδιά. Ας μη ξεχνάμε ότι ευχαριστημένος εκπαιδευτικός είναι αυτός που γνωρίζει ότι βρίσκεται στη θέση που του αρμόζει και όχι στην θέση που τον τοποθέτησε μια άδικη «πολιτική» απόφαση, που εκδόθηκε για να αντιμετωπιστούν πιθανότατα άλλα προβλήματα, για τα οποία δεν  έχει καμία ευθύνη ο εκπαιδευτικός. Ελπίζουμε, ότι και σ’ αυτή την περίπτωση θα δείξετε και πάλι το ήθος που σας διακρίνει σαν πανεπιστημιακό δάσκαλο.
Ζητούμε να μας γνωστοποιήσετε τις προθέσεις σας επισήμως και εγγράφως εντός τριών εργάσιμων ημερών διαφορετικά επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος μας.

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων
Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Θεάτρου Θεσσαλονίκης

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: