ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ – ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

                                                                                                  Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2012

Ναι στην ελεύθερη έκφραση – Όχι στην λογοκρισία

Σε μία εποχή κρίσης και αγωνίας όλων των πολιτών, η ανάγκη καλλιτεχνικής έκφρασης αλλά και αποτύπωσης των ερωτημάτων που μας βασανίζουν, προβάλλει αναγκαία.
Καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί, επιστήμονες του θεάτρου και πολίτες δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επικρατήσει ο φόβος και ο σκοταδισμός.
Τα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας με αφορμή την παράσταση Corpus Christi στο θέατρο Χυτήριο αποδεικνύουν ότιπρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και πως μόνο με την υποστήριξη όλων, διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία της Τέχνης.
Είναι απορίας άξιον γιατί σε μία ευνομούμενη Δημοκρατία και ενώ τα Ελληνικά Δικαστήρια έχουν ήδη αποφανθεί για το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης των δημιουργών, πολιτικές κινήσεις και θρησκευτικές οργανώσεις επιμένουν να καταστρατηγούν το αναγνωρισμένο δικαίωμα αυτό.
Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων καταδικάζει τις διαμαρτυρίες και επιθέσεις στον θίασο και τους συντελεστές της παράστασης και καλεί τα μέλη του να στηρίξουν την ελεύθερη έκφραση και καλλιτεχνική δημιουργία με κάθε τρόπο.

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων – Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: