ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑNIMATION

Πότε: Σάββατο 27 Οκτωβρίου
Ώρα: 17.00 – 20.00
Χώρος: Γραφεία Π.Ε.ΣΥ.Θ.
Κόστος:
 Δωρεάν για τα μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ
               5€ για μη μέλη Π.Ε.ΣΥ.Θ.
Δηλώσεις Συμμετοχής:
info@pesyth.gr (έως 24 Οκτωβρίου 2012)

Πως μπορούμε με εύκολα (με μία φωτογραφική μηχανή και πλαστελίνη) και σύντομα (μέσα σε δύο ώρες) να δημιουργήσουμε μία μικρή ταινία;!
Το σεμινάριο περιλαμβάνει προβολή ταινιών που δημιούργησαν μαθητές Ε΄& ΣΤ΄ στο 6ο Δ.Σ. Αλίμου στο πλαίσιο του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό πληροφορικής.
Στη συνέχεια θα χωριστούμε σε ομάδες, θα δημιουργήσουμε μικρές ιστορίες και φιγούρες και θα «γυρίσουμε» τις δικές μας ταινίες!
Στόχος του σεμιναρίου είναι αφενός μεν οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με την τεχνική αφετέρου να χρησιμοποιήσουν την τεχνική στο πλαίσιο διδασκαλίας μαθημάτων θεατρικής αγωγής σε δημόσια σχολεία, εργαστήρια δήμων κτλ. προκειμένου να δημιουργήσουν μικρές ταινίες animation.

Ηλέκτρα Μήτσουρα
Απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πατρών (2002), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Π.Τ.Δ.Ε. του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Κατεύθυνση «Θέατρο στην Εκπαίδευση». Δασκάλα Θεατρικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (2002-2012), εκπαιδεύτρια σε Ι.Ε.Κ. για τα αντικείμενα Ιστορία Θεάτρου, Ιστορία Ενδυματολογίας και Σκηνογραφίας, Θεατρικό Παιχνίδι, Θέατρο Σκιών – Κουκλοθέατρο, Δραματολογία.
Υπεύθυνη θεατρικών εργαστηρίων για παιδιά και νέους σε δήμους (Δ.Ε.Π.Α. Χαλανδρίου) και συλλόγους γονέων. Διοργανώτρια και υπεύθυνη υλοποίησης θεατρικών εργαστηρίων σε φεστιβάλ (Φεστιβάλ Βορείου Αιγαίου, Φεστιβάλ Πετρούπολης, Athens Fringe Festival) και άλλους φορείς (Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, κ.α.). Πρόεδρος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων και Υπεύθυνη της επιτροπής Παιδείας του Π.Ε.ΣΥ.Θ. Μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση & της Π.Ε.Α.Ε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: