ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΛΑΔΟΥ Π.Ε. 32 Α’ & Β’ ΦΑΣΗΣ

Από:
Τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων – Π.Ε.ΣΥ.Θ.
Τον Σύλλογο Αποφοίτων Τμήματος Θεάτρου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:
Τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Κο Αρβανιτόπουλο,
Τον Υφυπουργό Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων , Πολιτισμού και Αθλητισμού
Κο Παπαθεοδώρου

Θέμα: Τοποθετήσεις αναπληρωτών κλάδου Π.Ε. 32 Α΄& Β΄φάσης

Αξιότιμοι Κύριοι,

   Με ανάμεικτα συναισθήματα χαράς, λύπης αλλά και αγανάκτησης πληροφορηθήκαμε σήμερα την πρόσληψη συναδέλφων κλάδου Π.Ε. 32 Θεατρικών Σπουδών (Θεατρολόγων) στα σχολεία Ζ.Ε.Π. αλλά και στα σχολεία Ε.Α.Ε.Π.
   Το Υπουργείο τελικώς δεν δέχτηκε κανένα από τα αιτήματα που είχαμε καταθέσει μέσω υπομνημάτων μας (ημερομηνίες κατάθεσης:26/9, 27/9 και 1/10) και προχώρησε στην Β΄φάση πρόσληψης αναπληρωτών ειδικοτήτων χωρίς να αποκαταστήσει την αδικία που υπέστησαν συνάδελφοι.
   Συνάδελφοι που αν και είχαν δηλώσει περιοχές προτίμησης τοποθέτησης πλησίον του τόπου διαμονής τους ή σε κάθε περίπτωση περιοχές που αποτελούσαν πρότιμησή τους γενικότερα, δεν ικανοποιήθηκαν από παράλειψη των υπηρεσιών σας και μόνο.
   Συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλονίκης δεν δήλωσε από «αμέλεια» τα κενά σε εκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής και Εικαστικών, και άλλες διευθύνσεις δήλωσαν αδικαιολόγητα και ενώ μέχρι πέρσι απασχολούσαν αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, μόνο μειωμένου ωραρίου κενά.
   Το Υπουργείο όχι μόνο δεν προχώρησε σε έλεγχο των παραπάνω αλλά και όταν οι εκπρόσωποι των φορέων φρόντισαν από την πρώτη στιγμή να κοινοποιήσουν τα θέματα αυτά στο Γραφείο Του Υφυπουργού Κου Παπαθεοδώρου, στην υπεύθυνη του γραφείου του Κα Μαρίνου, και παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί, εντούτοις οι υπηρεσίες προχώρησαν κανονικά την διαδικασία τοποθετώντας συναδέλφους ας μας επιτραπεί η έκφραση «αλλού γι’αλλού».
   Επιπρόσθετα οι υπηρεσίες σας προχώρησαν και στην Β΄φάση αναπληρωτών. Με μία πρώτη ματιά μπορεί κάποιος να πιστοποιήσει την κατάφορη αδικία εις βάρος συναδέλφων με χρόνια προϋπηρεσίας, με οικογένειες, τους οποίους η πρώτη φάση τοποθετεί εκτός τόπου διαμονής τους ή και σε άλλο νομό (!). Συνάδελφοι με ελάχιστα μόρια, ενδεικτικά αναφέρουμε με 7,9  στην Α΄Θεσαλονίκης, με 6, 6 στην Γ΄ Αθήνας, με μηδενική προϋπηρεσία στο Κιλκίς τοποθετούνται έναντι συναδέλφων με 17 και πλέον των 20 μορίων αντίστοιχα.
   Για να μην σπεύσει το Υπουργείο να μας κατηγορήσει για μεροληψία διευκρινίζουμε ότι όλοι οι συνάδελφοι είναι άξιοι επαγγελματίες και κυρίως άξιοι εθέλοντές (με δεδομένο τον πετσοκομμένο μισθό των εκπαιδευτικών, και κυρίως το αστείο ποσό που προκύπτει για τους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου). Άξιοι εθελοντές προκείμενου να στελεχώσουν τα σχολεία που θέλετε να αποτελούν ευρωπαϊκό πρότυπο τέλη Οκτώβρη, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων.
   Η αδικία, η έλλειψη σχεδιασμού είναι κάτι παραπάνω από προφανής: 91 Π.Ε. 32 πλήρους ωραρίου έναντι 101 μειωμένου. Και δυστυχώς το Υπουργείο, ακολουθώντας την προσφιλή τακτική ετών, θα προχωρήσει σε τρίτη, και γιατί όχι και σε τέταρτη φάση και σε όσες φάσεις χρειαστούν…
   Το θέμα είναι πόσες φάσεις αδικίας, πόσες φάσεις υποτίμησης αντέχουν όχι μόνο οι εκπαιδευτικοί αλλά και τα σχολεία που τελικά αντιμετωπίζονται σαν ράφια σούπερ μάρκετ από τα οποία λείπουν είδη πρώτης ανάγκης: ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ!
   Αναμένουμε τις απαντήσεις σας.
   Και φυσικά έστω και τώρα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα που σας έχουμε καταθέσει.

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων

Τώνια ΚαράογλουΗλέκτρα Μήτσουρα
Ηλέκτρα ΜήτσουραΤώνια Καράογλου

Σύλλογος Αποφοιτων τμήματος Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.
Η Γενική Γραμματέας
Χριστίνα Γιαγκούλη

Η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων
Βάσω Λαμπίρη

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: