ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ

Έναρξη: Τρίτη 5 Φεβρουαρίου (και κάθε Τρίτη, 18:00 – 21.00)
Διάρκεια Σεμιναρίου: 24 ώρες, 8 εβδομάδες
Κόστος: 70€ για τα μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ.
   90€ για μη μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ.
Πληροφορίες: Δευτέρα, Τετάρτη & Πέμπτη, 17.00 – 21.00
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 52 29 990
Δηλώσεις Συμμετοχής: info@pesyth.gr (έως 28 Ιανουαρίου 2013)

Περιγραφή Σεμιναρίου:

Η θεατρική ομάδα του Π.Ε.ΣΥ.Θ. καλεί την σκηνοθέτιδα Μαριάννα Κάλμπαρη για να συντονίσει μέσω ενός σεμιναρίου την επόμενη δουλειά της ομάδας.
Η ομάδα μαζί και με άλλους συμμετέχοντες θα δουλέψει σε ένα σεμινάριο υπό τις οδηγίες της κ. Κάλμπαρη. Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 24 ώρες, θα ξεκινήσει τη Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013 ώρα 18.00 και θα πραγματοποιείται στο χώρο του Συλλόγου κάθε Τρίτη ώρες 18.00-21.00.
Σκοπός ειναι οι συμμετέχοντες να ασχοληθούν τόσο με την υποκριτική όσο και με την σκηνοθεσία και τη δραματολογία- δημιουργική γραφή με τελικό στόχο τη δημιουργία μιας παράστασης, που θα παρουσιαστεί στο κοινό το Μάιο του 2013.
Το έργο (ενιαίο ήδη υπάρχον έργο ή σύνθεση)  με το οποίο θα ασχοληθεί το σεμινάριο θα προκύψει από συζητήσεις των συμμετεχόντων με βάση τα ενδιαφέροντα και τους προβληματισμούς τους.
Το σεμινάριο είναι ανοικτό σε όλους και αφορά και πιο ειδικά ηθοποιούς, θεατρολόγους, φοιτητές αντίστοιχων σχολών αλλά και όσους απλά αγαπούν το θέατρο.

Βιογραφικό
 Μαριάννα Κάλμπαρη
Η Μαριάννα Κάλμπαρη είναι Απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του «Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν», καθώς επίσης και του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (PARIS IV – Φιλολογία και Επικοινωνία). Στο Παρίσι σπούδασε ακόμα υποκριτική στο στούντιο του Ανδρέα Βουτσινά και σκηνοθεσία στο «Charpentier Art Studio». Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης, το Εθνικό Θέατρο (Κεντρική και Πειραματική Σκηνή), τον «Τεχνοχώρο»-Ομάδα «Θέαμα», το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου και τον ΟΕΘ-ΣΕΗ, σε παραστάσεις των Μ. Κουγιουμτζή, Γ. Λαζάνη, Γ. Κακλέα, Δ. Χρονόπουλου, Κ. Καζάκου, Σ. Φιλιππίδου, Δ. Αθανίτη, Δ. Σιδηροπούλου και Ε. Λύτρα. Έχει επίσης παίξει στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Έχει γράψει τα έργα: Τα Τραίνα Κοιμούνται Τη Νύχτα (σκην: Ευφροσύνη Λύτρα, Φεστιβάλ Τρίπολης), Σιωπηλός Εραστής (τιμητικός έπαινος στο Διαγωνισμό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, 2001), Μια Ανάσα Ακόμα (σκην: Μ. Κάλμπαρη, Εθνικό Θέατρο – Πειραματική Σκηνή), Βιομαγεία (σκην: Δημήτρης Λιγνάδης, Εθνικό Θέατρο – Πειραματική Σκηνή), Νέο Αίμα (σκην: Μ. Κάλμπαρη, Θέατρο Αργώ), Μια Φορά Κι Ένα Λεπτό (σκην: Μίμης Κουγιουμτζής, Θέατρο Τέχνης), μονόπρακτα που περιλαμβάνονται στις Ιστορίες Για Γαμοφοβικούς (μαζί με το Βασίλη Ραΐση σε σκηνοθεσία της ίδιας, Θέατρο Τέχνης – Υπόγειο, 2006), καθώς και έργα για παιδιά, ανάμεσα στα οποία: Το Κόκκινο Σκουφί, Η Πριγκίπισσα Και Ο Βάτραχος και Το Μεγάλο Ταξίδι Του Μικρού Γίγαντα που ανέβηκαν στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Αργώ σε σκηνοθεσία Δέσποινας Σιδηροπούλου.
Έχει μεταφράσει τα έργα: Ναι του Gabriel Arout (Θέατρο Καρέζη), Καπέλο Από Ψάθα Ιταλίας του Εugène Labiche («Τεχνοχώρος», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και Κ.Θ.Β.Ε., σε σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου), Σκοτώνουμε Τη Μαμά; της Charlotte Keatley (σκην: Μ. Κάλμπαρη, Θέατρο Αργώ) και Τρεις Αδελφές-Περεστρόικα του Anton Chekhov (σκηνοθεσία-προσαρμογή: Μ. Κάλμπαρη, Θέατρο Τέχνης, 2007-8).
Έχει σκηνοθετήσει τα έργα: Αναχώρηση του Αντώνη Δωριάδη με τη Νέλλη Αγγελίδου (Πολιτιστική Ολυμπιάδα – Μονόλογοι 2003), Η Κοκκινοσκουφίτσα Και Ο Καλός Λύκος (όπερα–παρωδία του Χαράλαμπου Γωγιού, Θέατρο Ροές, 2005), Wit-Εκτός Κωδικού της Margaret Edson (Θέατρο Αργώ, 2005-6), Σκοτώνουμε Τη Μαμά; της Ch. Keatley (Θέατρο Αργώ, 2006-7) και Τρεις Αδελφές-Περεστρόικα (μεταφορά του έργου του A. Chekhov, Θέατρο Τέχνης, 2007-8).
Σε συνεργασία με τον Τάσο Παπανδρέου έχει οργανώσει τους Πρώτους «Θεατρικούς Αγώνες Νέων Δημιουργών» (Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκη).
Έχει διδάξει υποκριτική και θεατρολογία στο Λύκειο της Σχολής Μωραΐτη και συνεχίζει να διδάσκει υποκριτική στη Δραματική Σχολή του «Θεάτρου Τέχνης» και στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Συνενοχή».

Έναρξη: 
Τρίτη 5 Φεβρουαρίου (και κάθε Τρίτη, 18:00 – 21.00)
Διάρκεια Σεμιναρίου:
 24 ώρες, 8 εβδομάδες
Κόστος:
 70€ για τα μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ.
   90€ για μη μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ.
Πληροφορίες:
 Δευτέρα, Τετάρτη & Πέμπτη, 17.00 – 21.00
Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
 210 52 29 990
Δηλώσεις Συμμετοχής:
info@pesyth.gr (έως 28 Ιανουαρίου 2013)

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: