ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συνάδελφοι,

Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση είναι καταιγιστικές. Μόλις χτες το βράδυ δόθηκε στη δημοσιότητα το περιβόητο non-paper του ΥΠΑΙΘ το οποίο σε αδρές γραμμές οδηγεί στην κινητικότητα-διαθεσιμότητα-απόλυση 5.000 συναδέλφους εκπαιδευτικούς και σε πλήρη διάλυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Ειδικά για τον κλάδο των Θεατρολόγων, το νομοσχέδιο προβλέπει αναγκαστικές μετατάξεις χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις και, μολονότι τα σχολεία ΕΑΕΠ (Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος) έχουν αυξηθεί από 961 σε 1281, δεν υπάρχει καμία αύξηση στις οργανικές θέσεις διδασκαλίας του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής.

Η εγκύκλιος των αναπληρωτών δεν έχει ακόμα εκδοθεί και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πότε θα εκδοθεί και στον αέρα φυσικά παραμένει η εγκύκλιος των αποσπάσεων για τους διορισμένους συναδέλφους.

Το σημερινό κάλεσμα του Υπουργού Κ. Αρβανιτόπουλου προς την ΟΛΜΕ αποδείχθηκε καθαρός εμπαιγμός. Ο Υπουργός απλώς διάβασε στα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ το κείμενο του νομοσχεδίου χωρίς καμία διάθεση συζήτησης. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποχώρησε διαμαρτυρόμενο και η συνάντηση διακόπηκε.

Δεκάδες εκπαιδευτικοί από τους 1000 περίπου συγκεντρωμένους έξω από το Υπουργείο θέλησαν να μπουν στο χώρο του Υπουργείου όπου και έγιναν δεκτοί από διμοιρίες ΜΑΤ που δε δίστασαν να εξαπολύσουν εναντίον τους χημικά. Το Υπουργείο για μια ακόμη φορά απαξιώνει τους δημόσιους λειτουργούς και οδηγεί το δημόσιο σχολείο στη διάλυση.

Η ΟΛΜΕ καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 12.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και σε συντονισμό των επόμενων κινήσεων στις 14.30 στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

Εκ μέρους της Επιτροπής Παιδείας

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: