ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ

Με αφορμή τη δημοσίευση του περιβόητου πλέον πολυνομοσχεδίου της μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα και τις ραγδαίες εξελίξεις που αυτό πυροδότησε, θα θέλαμε να σας θέσουμε τα εξής ζητήματα:

  1. Ο κλάδος ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών συμπεριλαμβάνεται στις αναγκαστικές μετατάξεις από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Πουθενά όμως δεν διευκρινίζεται τί θα γίνει με τις αιτήσεις για μετάταξη που πολλοί συνάδελφοι έχουν ήδη εδώ και μήνες καταθέσει και πώς η υπηρεσία θα δρομολογήσει τις μετατάξεις των υπολοίπων συναδέλφων που δεν επιθυμούν να μεταταγούν.
  2. Μέσα σ’αυτό το κλίμα εργασιακής ανασφάλειας και αβεβαιότητας, εκδίδεται η εγκύκλιος των αποσπάσεων. Οι συνάδελφοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση γι’απόσπαση χωρίς να γνωρίζουν αν έχει μελετηθεί/εγκριθεί η αίτησή τους για μετάταξη.
  3. Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Ιουλίου κι ακόμα δεν έχει εκδοθεί η εγκύκλιος για τις αιτήσεις των αναπληρωτών-ωρομισθίων. Είναι αυτονόητο ότι, εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η έναρξη του σχολικού έτους να βρει τα σχολεία ΕΑΕΠ της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
  4. Η αύξηση του αριθμού των σχολείων ΕΑΕΠ από 961 σε 1282 που ανακοινώθηκε πανηγυρικά μαζί με τη συνέχιση της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ διαφαίνεται ως ένα ακόμη αυτοσχέδιο πυροτέχνημα καθώς σε καμία περίπτωση δε συνοδεύεται από αύξηση των οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που στελεχώνουν τα σχολεία αυτά.

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι στο νομοσχέδιο για την παιδεία, πριν ακόμη αυτό κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, ανακοινώνονται τα ονόματα 2500 συναδέλφων εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Είναι περιττοί κι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Το ίδιο περιττοί είναι και οι σχολικοί φύλακες. Το ίδιο περιττοί είναι και οι μαθητές των αντίστοιχων σχολείων που μένουν χωρίς καθηγητές και χωρίς αντικείμενο σπουδών. Γι’ αυτό είναι χρήσιμο να καταφύγουν στην ιδιωτική εκπαίδευση ή ακόμα και να εγκαταλείψουν το σχολείο. Η προχειρότητα και η αδιαφορία στις οποίες μας έχουν συνηθίσει οι εκάστοτε ηγεσίες του Υπουργείου παιδείας εδώ μεταλλάσσονται σε εγκληματική απαξίωση, σε διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Ζητούμε:

  • Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που οδηγεί στην ανεργία τους εκπαιδευτικούς και στην απελπισία τους μαθητές
  • Άμεση έκδοση της εγκυκλίου αναπληρωτών με παράλληλη αύξηση των οργανικών θέσεων στα σχολεία ΕΑΕΠ
  • Άμεση ικανοποίηση των αιτήσεων των συναδέλφων για μετάταξη στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών συνδικάτων και ομοσπονδιών. 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: