ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ

Ανακοίνωση της Π.Ο.Θ.Α. για τη διαγραφή μέλους της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α.)  παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τα όσα διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (Ε.Ε.Σ.) στις 28-06-2013 σχετικά με την πρόθεση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της να στείλει ένα μέλος του Δ.Σ. τον Σκηνοθέτη Γιώργο Μπακόλα στο πειθαρχικό στις 18-07-2013 για διαγραφή, επειδή έχει διαφορετική άποψη από την πλειοψηφία, για το θέμα που απασχολεί όλη τη χώρα δηλαδή ζητάει «να παραμείνει ανοιχτή η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της ΕΡΤ και να συνεχίσει να δουλεύει με το προσωπικό που ήδη έχει».
Η καθαρή θέση του Σκηνοθέτη Γιώργου Μπακόλα εναντίον του κλεισίματος της ΕΡΤ αντιμετωπίστηκε περίπου σαν εχθρική…
Η Π.Ο.Θ.Α. έχει πρωτοστατήσει σε όλη τη διάρκεια ύπαρξής της στον αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στον Πολιτισμό, αλλά και στην προώθηση των Τεχνών και του Πολιτισμού.
Όλο αυτό το διάστημα με ανακοινώσεις της, αλλά και τελευταία στη Βουλή με την παρουσία του Προέδρου της, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2013, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τη «Νέα Ελληνική ραδιοφωνία. Ίντερνετ και Τηλεόραση» κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στην οποία  υποστήριξε ότι η ΕΡΤ πρέπει να μείνει Ανοιχτή  και Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Η Ε.Ε.Σ. που είναι συνεργαζόμενο μέλος της Π.Ο.Θ.Α. και εκπροσωπεί ένα χώρο του Πολιτισμού (τους Σκηνοθέτες), που συμβάλλουν καθοριστικά στην παραγωγή Πολιτιστικού έργου περιμέναμε όπως παλαιότερα που πρωτοστάτησε στην αλλαγή του Νόμου για τον Κινηματογράφο, σήμερα να πρωτοστατήσει στον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (ΕΡΤ). Δυστυχώς η μέχρι σήμερα παρουσία της ήταν χλωμή και διφορούμενη.
Αντί γι’ αυτό προχωράει σε πειθαρχικά μέτρα εναντίον μελών που είχαν ή έχουν διαφορετική άποψη από αυτή της πλειοψηφίας της Διοίκησης.
Σεβόμαστε την οργανωτική και διοικητική αυτοτέλεια των οργανώσεων, δεν έχουμε καμία πρόθεση να επέμβουμε στα εσωτερικά τους όμως δεν μπορούμε να μην τονίσουμε ότι: 
Ο δημοκρατικός τρόπος λειτουργίας σωματείων, ενώσεων προσώπων και γενικότερα φοέων του Πολιτισμού δεν είναι εσωτερικό ζήτημα κανενός φορέα, είναι ζητήματα που αφορούν όλους τους φορείς του Πολιτισμού και πρωτίστως την Ελληνική κοινωνία.
Οι ανοιχτές απειλές είτε προσωπικές, είτε για την επαγγελματική  συνέχεια οποιουδήποτε είναι  καταδικαστέες.  Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των σημερινών συνθηκών και περιστάσεων και να σταματήσετε την οποιαδήποτε  διαδικασία Πειθαρχικής δίωξης, διότι η συνέχισή  της μας θυμίζει εποχές που πιστεύουμε ότι και εσείς όπως και εμείς θέλετε να μην επαναληφθούν.
Καλούμε όλα τα Σωματεία της ΠΟΘΑ να πάρουν θέση σε αυτό το σοβαρό ζήτημα είτε με δικό τους ψήφισμα, είτε προσυπογράφοντας την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. 

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ  ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΚΟΛΑ

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: