ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ Π.Ε.ΣΥ.Θ.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αθήνα, 29 Αυγούστου 2013
Α.Π. 1916

Προς:
Υπουργό Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, κο Αρβανιτόπουλο
Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κο Κεδίκογλου
Διεύθυνση Προσωπικού, υπόψιν κυρίας Καρδαμίτση
Κοιν: Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, υπόψιν Δ.Σ.         Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, υπόψιν Δ.Σ. 

Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Υφυπουργέ,
Κυρία Καρδαμίτση,
Αγαπητοί κύριοι της Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε,
   Με αφορμή την ανακοίνωση των ονομάτων των εκπαιδευτικών που αιτήθηκαν και πήραν μετάταξη από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σας θέτουμε το ζήτημα των μετατάξεων του κλάδου ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών.
   Διαβάζοντας την εγκύκλιο των υποχρεωτικών μετατάξεων της 13/8/2013, γίναμε μάρτυρες διαφόρων παραδόξων τόσο αναφορικά με τους πλεονάζοντες συναδέλφους, όσο και σχετικά με τα οργανικά κενά της πρωτοβάθμιας.
   Συγκεκριμένα: Οι 33 από τους 66 διορισμένους εκπαιδευτικούς του κλάδου μας εμφανίζονται να υπηρετούν στη Χίο (!), οι 16 στην Ηλεία (!) και οι υπόλοιποι στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας και Ανατολικής Μακεδονίας. Ακόμη κι αν δεχτούμε την παρέμβαση του δαίμονα του τυπογραφείου στα παραπάνω στοιχεία, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να ισχυριστούμε το ίδιο σε σχέση με τα κενά στην πρωτοβάθμια.
   Στην Ηλεία τα κενά είναι 16 (όσοι και οι «πλεονάζοντες») στο Βόρειο Αιγαίο συνολικά 18 και από 2 κενά αντιστοιχούν σε Αχαΐα, Άρτα, Ιωάννινα, Πέλλα, Πιερία και Λακωνία.
   Δεδομένου ότι τα μέχρι στιγμής δημοτικά σχολεία με ΕΑΕΠ όπου διδάσκεται το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής, ανέρχονται σε 960 σε όλη τη χώρα (χωρίς να υπολογίζουμε τα επιπλέον 321 σχολεία που θα λειτουργήσουν ως ΕΑΕΠ το σχολικό έτος που ξεκινάει σε λίγες μέρες), είναι εμφανές ότι ο αριθμός των κενών που δημοσιεύτηκαν δεν μπορεί να θεωρηθεί ως τίποτε άλλο παρά ένα κακόγουστο αστείο.
   Τα δε, ισάριθμα των διορισμένων, οργανικά κενά που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα με βάση την εγκύκλιο των εθελοντικών μετατάξεων, προφανώς εξαφανίστηκαν ως διά μαγείας ακολουθώντας το δρόμο της ακύρωσης στην πράξη, όπως άλλωστε και οι αιτήσεις των εθελοντικών μετατάξεων!
   Ως εκ τούτου, ο αριθμός των μεταταχθέντων θεατρολόγων είναι σχεδόν μονοψήφιος!
   Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν την κατάφορη αδικία εις βάρος του κλάδου ΠΕ32 και μας δίνουν το δικαίωμα να καταγγείλουμε τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων ως αδιαφανή και διάτρητη.
Ζητούμε:
– Να δοθούν άμεσα τα οργανικά κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με βάση τα 1288 σχολεία ΕΑΕΠ που λειτουργούν σε όλη τη χώρα.
– Να ικανοποιηθούν οι αρχικές αιτήσεις που υπέβαλαν οι συνάδελφοι στην πρώτη-εθελοντική-φάση των μετατάξεων.
– Να εκδοθούν άμεσα οι αποσπάσεις και να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις των συναδέλφων όπως επιβάλλουν οι πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
– Να δοθεί η δυνατότητα στους αποσπασμένους συναδέλφους να παραμείνουν στον τόπο των συμφερόντων τους χωρίς να μπουν στην οικονομική δίνη των μετακινήσεων προς τις περιοχές διορισμού.

Για τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων

            Ο Πρόεδρος                                               Η Γενική Γραμματέας

Νεόφυτος Παναγιώτου                                          Βένια Κολοτούρου

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: