ΨΗΦΙΣΜΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι σύμμαχοί τους είναι «με το δάκτυλο στη σκανδάλη» και από στιγμή σε στιγμή ετοιμάζονται να εξαπολύσουν στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας και του λαού της. Πρόκειται για ακόμα έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για ακόμα ένα ιμπεριαλιστικό έγκλημα που διαπράττεται με τη χρησιμοποίηση προσχημάτων, με προβοκάτσια που ενοχοποιεί τη συριακή κυβέρνηση για τη χρήση χημικών όπλων. Οι πραγματικοί λόγοι είναι οι ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων στην γεωστρατηγικά κρίσιμη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Στους προηγούμενους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στη Λιβύη οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ διέθεσαν στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και των πολεμικών επιχειρήσεων, τη βάση της Σούδας, του Ακτίου, αεροδρόμια, λιμάνια, πλοία, το έδαφος της χώρας. Η συμβολή της Ελλάδας ήταν καθοριστική για την αποτελεσματικότητα των φονικών επιθέσεων. Ετσι και τώρα, η δικομματική κυβέρνηση εμπλέκει και πάλι τη χώρα χρησιμοποιώντας τους ίδιους προκλητικούς ισχυρισμούς περί τήρησης των «Συμβατικών Υποχρεώσεων» με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και τη διαφύλαξη της «διεθνούς νομιμότητας», ενώ δουλεύεται συστηματικά το ύπουλο, επικίνδυνο επιχείρημα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της Ελλάδας, στον ανταγωνισμό με την Τουρκία και άλλες ανταγωνίστριες χώρες.
Θέση που σημαίνει ακόμα πιο επιθετικό ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κατά των λαών, κατά του λαού μας, με κριτήριο περισσότερα οφέλη για την αστική τάξη στο μοίρασμα της λείας, αναβάθμιση του ρόλου των μονοπωλιακών ομίλων στην κούρσα των ανταγωνισμών.
Ο λαός μας δεν έχει τίποτα να κερδίσει από τη συμμετοχή της χώρας στα σφαγεία του ΝΑΤΟ. Αντίθετα έχει υποχρέωση να απαντήσει αποφασιστικά. Να καταδικάσει μαζικά τη στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας και να συγκεντρώσει τα πυρά του κατά της εμπλοκής της στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. ενώνει τη φωνή του με την απαίτηση του λαού μας για ειρήνη απαιτώντας:
Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας, να μη χρησιμοποιηθεί το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, να μη δοθεί κανένα μέσο, καμία διευκόλυνση που θα στηρίζει την ιμπεριαλιστική επίθεση.
Ούτε γη, ούτε νερό σε φονιάδες λαών.

Το Δ.Σ. του Π.Ε.ΣΥ.Θ. 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: