ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ Π.Ε.ΣΥ.Θ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ32

Ενημέρωση σχετικά με τη διαμαρτυρία του Π.Ε.ΣΥ.Θ. για τις τοποθετήσεις του κλάδου ΠΕ32

Συνάδελφοι,

   Με δεδομένη και τη φετινή λανθασμένη τοποθέτηση αναπληρωτών ειδικοτήτων (και του κλάδου μας ΠΕ32) για τα σχολεία με ΕΑΕΠ μεταβήκαμε σήμερα στο Υπουργείο για να καταθέσουμε επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα και να ζητήσουμε την άμεση διόρθωση του πίνακα τοποθετήσεων. Συναντηθήκαμε με υπηρεσιακούς παράγοντες (διευθύντρια Προσωπικού κυρία Καρδαμίτση) αλλά και το Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Παιδείας κ. Βασιλόπουλο και με μέλη του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού κ. Κεδίκογλου.
   Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την προθυμία εκ μέρους των υπηρεσιακών παραγόντων, τόσο να μας δεχτούν και να μας ακούσουν όσο και να προβούν στην απαραίτητες ενέργειες ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων μας.
   Θα θέλαμε να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για το κ. Βασιλόπουλο. Η κλήση όμως εκ μέρους του, του προσωπικού ασφαλείας του Υπουργείου απέναντι στην έντονη απαίτησή μας να δεσμευτεί για παράταση της προθεσμίας παρουσίας των αναπληρωτών στις περιοχές τοποθέτησής τους, νομίζουμε δεν αφήνει περιθώρια «συνεργασίας».
   Έως και τις 16.00 που ο εκπρόσωπός μας παρέμεινε στο Υπουργείο ζητώντας δεσμεύσεις το μόνο για το οποίο μπορούμε με βεβαιότητα να σας ενημερώσουμε είναι ότι η εισήγηση του Τμήματος Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αφορούσε σε ανακοινοποίηση του πίνακα στο ορθό με προσθήκες των περιοχών και των κενών που έλειπαν. Επίσης στην παράταση παρουσίασης των εκπαιδευτικών τουλάχιστον μία ημέρα. Επίσης το Τμήμα του Υπουργείου «έτρεξε» το σύστημα τοποθετήσεων και άρα αυτή τη στιγμή αναμένουμε τη θετική ανταπόκριση του Υπουργού και του Γραφείου του τόσο στα αιτήματά μας όσο και στην εισήγηση του αντίστοιχου τμήματος του ΥΠΑΙΘ.   Ας ελπίσουμε πως δε θα γίνουμε για μία ακόμη φορά μάρτυρες της αναλγησίας και της απροθυμίας της πολιτικής ηγεσίας να αντιμετωπίσει τους εκπαιδευτικούς ως ανθρώπους και όχι μόνο ως νούμερα και στατιστικές.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: