ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ Π.Ε.ΣΥ.Θ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Επιστολή διαμαρτυρίας του Π.Ε.ΣΥ.Θ. προς το Υπουργείο Παιδείας για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2013
Προς:
Υπουργό Υ.ΠΑΙ.Θ., κο Αρβανιτόπουλο
Υφυπουργο Υ.ΠΑΙ.Θ., κο Κεδίκογλου
Τμήμα Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Κοινοποίηση: Διδασκαλική Ομοσπονδια Ελλάδας

Θέμα: Διαμαρτυρία Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων σχετικά με την Α’ φάση τοποθετήσεων αναπληρωτών κλάδου ΠΕ32

Αγαπητοί Κύριοι,
   Είμαστε αναγκασμένοι να απευθυνθούμε στην ηγεσία και τις υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. σχετικά με την Α’ φάση τοποθετήσεων αναπληρωτών κλάδου Π.Ε.32.
   Δυστυχώς στην επιστολή που είχαμε αποστείλει στο Υπουργείο πριν από ένα μήνα και απευθυνόταν στον Υπουργό κο Αρβανιτόπουλο, τον Υφυπουργό κο Κεδίκογλου και το τμήμα προσωπικού Π.Ε. δεν λάβαμε απάντηση και δυστυχώς εκ νέου βλέπουμε να επαναλαμβάνονται λάθη της περσινής χρονιάς. Στην επιστολή μας ζητούσαμε να κοινοποιηθούν στην ΔΟΕ και στον Σύλλογό μας, τα κενά για το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής στην Ελλάδα, προσπαθώντας να προλάβουμε παραλείψεις περιοχών ή ανισοκατανομή τοποθετήσεων όπως συνέβη πέρσι.
Φέτος λοιπόν και πάλι από τις περιοχές τοποθέτησης λείπουν παντελώς οι παρακάτω περιοχές: Λάρισα, Τρίκαλα, Άρτα, Κεφαλλονιά, Β΄ Ανατολικής Αττικής, ενώ για πολυπληθείς περιοχές στις οποίες υπάρχουν και λειτουργούν πολλά σχολεία ΕΑΕΠ παρουσιάζεται μειωμένος αριθμός τοποθετήσεων σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες σε εκπαιδευτικούς θεατρικής αγωγής.

   Είναι δυστυχώς αυτονόητο ότι όπως και πέρσι οι περιοχές αυτές θα μείνουν χωρίς εκπαιδευτικούς για το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής και οι συνάδελφοι (δάσκαλοι και ειδικότητες) που υπηρετούν στα σχολεία αυτά θα πιεστούν αφόρητα να καλύψουν τις ώρες που λείπουν. Οι μαθητές ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας θα αναμένουν την Β΄ φάση του Υπουργείου που φυσικά ως δια μαγείας τα κενά θα «ανοίξουν» και συνάδελφοι των περιοχών αυτών θα έχουν τοποθετηθεί μακριά από τον τόπο διαμονής τους επιβαρύνοντας με έξοδα το οικογενειακό ταμείο.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για όλα τα παραπάνω και ζητούμε την ανακοινοποίηση στο ορθό του πίνακα τοποθετήσεων για τον κλάδο μας με την προσθήκη των περιοχών και των κενών. Επίσης. Την παράταση της ημερομηνίας παρουσίας των εκπαιδευτικών για ανάληψη υπηρεσίας από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου.

Πλέον αυτών επιθυμούμε να μας αποσαφηνιστούν τα παρακάτω:
· Μολονότι ο νόμος δίνει περιθώριο παρουσίας στον περιοχή τοποθέτησης για ανάληψη υπηρεσίας 5 ημερών η ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ ορίζει μόνο την Τρίτη 1 Οκτωβρίου για την παραπάνω διαδικασία. Τι θα γίνει με συναδέλφους που δεν έχουν την δυνατότητα να παρουσιαστούν την 1η Οκτωβρίου;
· Ορίζει και πάλι η ανακοίνωση του Υ.ΠΑΙ.Θ.: οι προσλαμβανόμενοι… θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Εξ’ όσων γνωρίζουμε οι τοποθετήσεις γίνονται από τα υπηρεσιακά συμβούλια και ο διευθυντής εκπαίδευσης τοποθετεί προσωρινά για το ανώτερο χρονικό διάστημα δύο μηνών.

Σε τι αποσκοπεί η συγκεκριμένη αναφορά;
· Η εγκύκλιος του Υπουργείου σχετικά με τους συναδέλφους ΠΕ70 και την λειτουργία του Ολοήμερου σχολείου εκτός του ότι δημιουργεί πλεονασματικά υπεραρίθμους ΠΕ70 και τους οδηγεί εκτός διευθύνσεων εκπαίδευσης που ανήκουν, αφήνει αίωλη την λειτουργία του Ολοήμερου.
· Ποιός θα ορίζεται υπεύθυνος ολοήμερου;
· Οι ώρες σίτισης θα χρεωθούν σε ειδικότητες;
· Στην περίπτωση αυτή θεωρούμε αυτονόητο ότι θα υπολογίζονται στο διδακτικό ωράριο των συναδέλφων.
· Τι σκοπεύει να κάνει το ΥΠΑΙΘ με τα κλασσικού τύπου ολοήμερα;
· Πότε θα τοποθετηθούν συνάδελφοι ειδικοτήτων σε αυτά;

Αναγνωρίζοντας το επείγοντος του θέματος αναμένουμε απάντησή σας σύντομα ώστε να ενημερώσουμε συναδέλφους και ενδιαφερόμενους γονείς.

Για το Δ.Σ. του Π.Ε.ΣΥ.Θ. 

Βένια ΚολοτούρουΗ Γενική Γραμματέας
  
Η Γενική ΓραμματέαςΒένια Κολοτούρου

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: