ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ Π.Ε.ΣΥ.Θ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Ηλεκτρονική απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στη διαμαρτυρία του Π.Ε.ΣΥ.Θ. για τις τοποθετήσεις

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Γενική Δ/νση Διοίκησης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης,
Δ/νση Προσωπικού Α/θμιας Εκπ/σης,
Τμήμα Α΄

   Σε απάντηση του από 24-09-2013 εγγράφου σας με θέμα «Διαμαρτυρία Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων σχετικά με την Α΄ Φάση τοποθετήσεων αναπληρωτών κλάδου ΠΕ32» αναφορικά με το ζήτημα των ημερομηνιών ανάληψης υπηρεσίας, σας ενημερώνουμε ότι η διήμερη προθεσμία ανάληψης υπηρεσίας από 1 Οκτωβρίου έως και 2 Οκτωβρίου 2013 (κατόπιν της επανάληψης της ροής των προσλήψεων), δόθηκε με προφανή σκοπό να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό από τις οικείες Δ/νσεις Π.Ε. η διαδικασία τοποθέτησης των εκπ/κών στις σχολικές μονάδες, προκειμένου αυτοί να αναλάβουν υπηρεσία εκεί.
   Σε κάθε περίπτωση, όμως, ουδεμία πρόθεση υφίστατο ή υφίσταται από την Υπηρεσία μας περί καταστρατήγησης των κείμενων διατάξεων της παρ.17 του άρθρου 59 του Ν.3966/2011 περί κυρώσεων αναπληρωτών εκπ/κών (σε περίπτωση μη ανάληψης υπηρεσίας ή παραίτησης). Άλλωστε η εν λόγω διάταξη έχει μνημονευθεί ρητώς και στη σχετική εγκύκλιο πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων αναπληρωτών εκπ/κών [βλ. σχετικά την παρ.5 του Κεφ. Β΄ ΚΩΛΥΜΑΤΑ-ΚΥΡΩΣΕΙΣ του Μέρους Α΄ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΣΙΟ της αριθμ. 111192/Δ1/09-08-2013 (ΑΔΑ: ΒΛΩΛ9-9ΞΡ) σχετικής εγκυκλίου].
   Ως εκ τούτου, εκπ/κός που, για προσωπικούς λόγους, αναλάβει υπηρεσία μέχρι και 5 ημέρες από την ημερομηνία ανακοίνωσης της σχετικής πρόσληψης (Δευτέρα 30-09-2013), ήτοι μέχρι και την Παρασκευή 04-10-2013, δεν υπόκειται σε κυρώσεις. Σε κάθε περίπτωση, οφείλει, αφενός, να ενημερώσει εγκαίρως την οικεία Δ/νση Π.Ε. σχετικά με την πρόθεσή του περί καθυστερημένης ανάληψης υπηρεσίας (και αποστείλει τα σχετικά έγγραφα που ενδεχομένως του ζητηθούν και έχουν να κάνουν με τη διαδικασία τοποθέτησης στις σχολικές μονάδες αρμοδιότητας της οικείας περιοχής πρόσληψης) και αφετέρου να γνωρίζει ότι ως ημερομηνία πρόσληψης λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία που πραγματικά ανέλαβε υπηρεσία ο εκπ/κός.   
   Σημειώνεται, τέλος, ότι οι ανωτέρω πληροφορίες χορηγούνται από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας μας στο σύνολο των εκπ/κών που μεμονωμένα υποβάλλουν σχετικό ερώτημα.
   Αναφορικά με τα λοιπά ζητήματα που μνημονεύονται στο έγγραφό σας, η Υπηρεσία μας επιφυλάσσεται να απαντήσει εντός της προθεσμίας που ορίζεται από τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και αποκλειστικά για τα ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της. 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: