ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΗ ΘΩΜΑΪΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Σεμινάριο ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ με τη Θωμαΐς Κρητικού

Εισαγωγή στο σωματικό θέατρο
Ημερομηνία: 
Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013
Ώρα:
 17:00 – 20:00
Δηλώσεις Συμμετοχής:
info@pesyth.gr (έως 23 Οκτωβρίου 2013)
Συντονισμός:
 Θωμαΐς Κρητικού, θεατρολόγος-ηθοποιός
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων:
 15

Βιωματικό σεμινάριο που έχει σαν στόχο την πρακτική προσέγγισης της μη λεκτικής τέχνης του θεάτρου. Ερευνούμε τη δράση μέσω διαφορετικών σωματικών ρυθμών και δομών. Τεχνικές όπως αυτές της αποδόμησης του σώματος, της αποδόμησης του χώρου, της μίμησης, της θεατρικής μάσκας, των αισθήσεων, ή τύπου ακροβασίες που στόχο έχουν τη δημιουργία σύμπνοιας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, εξετάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία σε ένα πρώτο στάδιο να αποκτήσουν μια υποψία για τη σημασία του «μη λεκτικού θεάτρου». Κεντρικό θέμα: το σώμα που μιλάει. Ο λόγος είναι τα χέρια μου, η πλάτη μου, ο κορμός μου. Ο διάλογος και η συνένωσή μου με την ομάδα πηγάζουν μέσα από αυτό. Έτσι δρω. Έτσι εκφράζομαι. Έτσι υπάρχω παντού στο χώρο.

Η Κρητικού Θωμαΐς, είναι απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Πάτρας, καθώς και της Δραματικής Σχολής « Ίασμος», του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός σε παραστάσεις με διάφορες θεατρικές ομάδες («Θεατρική Έξοδος Αιγαίου», με επικεφαλή το σκηνοθέτη Νίκο Παροίκο, όπως επίσης και στο « Θέατρο Ημέρας», με επικεφαλή τον Λάκη Κουρετζή και τη Μάγκυ Μοντζολή, και με ηθοποιό τον Τάκη Βαμβακίδη), σε παιδικές παραστάσεις, καθώς και σε άλλες παραστάσεις με διάφορα σχήματα. Έχει επίσης συμμετάσχει και σε σεμινάρια κοντά σε έμπειρους δασκάλους της θεατρικής τέχνης και τεχνικής, όπως και σε σεμινάρια devised theatre και έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Πέρυσι σκηνοθέτησε και έπαιξε στο Θέατρο Πυξίδα.

Από το 2002, διδάσκει θεατρική αγωγή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αθηνών και Πειραιά.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: