ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σεμινάριο Μέλη για τα Μέλη με τη Μαρία Σπυροπούλου

Όταν το θέατρο συνομιλεί με τους μαθητές και μεταμορφώνει τα συναισθήματα σε παράστασηΗμερομηνία: 
Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Νοεμβρίου2013
Ώρα:
 Σάββατο 16.00-20.00 και Κυριακή 12.00-16.00
Δηλώσεις Συμμετοχής:
info@pesyth.gr (έως 20 Νοεμβρίου 2013)
Συντονισμός:
 Μαρία Ανδρ.Σπυροπούλου, Θεατρολόγος-Φιλόλογος, MA Τ.Θ.Σ. Ε.Κ.Π.Α., Υπ. Διδάκτωρ Τ.Θ.Σ. Ε.Κ.Π.Α.
Κόστος:
 Δωρεάν για τα οικονομικώς ενήμερα μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ.
               5€ για τα μη μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

   Στόχος του εργαστηρίου είναι  η πειραματική διερεύνηση του συναισθηματικού κόσμου του μαθητή μέσα από τη συνομιλία του θεάτρου σε μια οργανική και διαδραστική συνεύρεση. Με την αξιοποίηση τεχνικών θεάτρου, εκπαιδευτικού δράματος και τεχνικών δυναμικής συναισθηματικής αλληλεπίδρασης της ομάδας στοχεύουμε στην αναγνώριση, στην έκφραση και στο χειρισμό των συναισθημάτων των  μαθητών μέσα στη σχολική κοινότητα τόσο σε επίπεδο δια-μαθητικών σχέσεων όσο και σε επίπεδο σχέσεων μαθητή–δασκάλου.
   Το θέατρο υπό τη μορφή της εφαρμοσμένης παιδαγωγικής-καλλιτεχνικής διαδικασίας επιτυγχάνει αλλαγή στάσεων  και συμπεριφορών μέσω της ενσυναίσθησης και της ανάληψης ρόλων. Η δυναμική παρουσία του θεάτρου στο χώρο της σχολικής κοινότητας ωθεί το νέο άνθρωπο στη διερεύνηση του «εγώ» και τελικά στην προαγωγή του μέσα από τη διαδικασία της βιωμένης θεατρικής εμπειρίας.

   Η Μαρία Ανδρ. Σπυροπούλου γεννήθηκε στη Πάτρα και σπούδασε Θέατρο, Φιλοσοφία – Παιδαγωγική και Ψυχολογία. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης είναι αριστούχος απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τ.Θ.Σ. του Πανεπιστημίου Αθηνών και Υπ. Διδάκτωρ του ιδίου τμήματος. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και master class θεάτρου, θεατρικού παιχνιδιού, ευρυθμίας, σωματικού θεάτρου, commedia dell’ arte, μάσκας, αρχαίας τραγωδίας, χορού, κλόουν, μουσικής στο θέατρο, θέατρο δρόμου, κινησιολογίας – performing, συναισθηματικής νοημοσύνης, σχολικής ψυχολογίας κ.α. με τους Ανδρέα Μανωλικάκη, Ηλία Πίτσικα, Svetlana Kinganskaia, Mario Gallo, Jonathan Neelands, Roberto Tolledi, Hardwick Lorna, Heyme Hansgunther, Χατζηχρήστου Χρυσή κ.α.. Συμμετέχει ως εμψυχώτρια θεάτρου σε επιμορφωτικά προγράμματα – σεμινάρια όλων των βαθμίδων. Συνεργάζεται με την Ευανθία Στιβανάκη (καθηγήτρια Τ.Θ.Σ. ΕΚΠΑ) και τον Ιωσήφ Βιβιλάκη (καθηγητής Τ.Θ.Σ. ΕΚΠΑ) για την εμψύχωση θεατρικών project για τους φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.
   Aπό το 2000 ασχολείται με το Θέατρο στην Εκπαίδευση, όπου διδάσκει, διασκευάζει, γράφει, σκηνοθετεί και παίζει θέατρο με τους μαθητές της. Ζει στη Πάτρα και εργάζεται ως εκπαιδευτικός θεάτρου στα Μουσικό Σχολείο Πάτρας, Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Πατρών και 5ο ΓΕΛ Πατρών, όπου και έχει συστήσει και θεατρικές ομάδες. Τη χρονιά 2012-2013 συνεργάστηκε με το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Πάτρας, στο πλαίσιο διδασκαλίας θεάτρου και σύνθεσης θεατρικών παραστάσεων. Είναι μέλος του Π.Ε.ΣΥ.Θ., του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: