ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΜΠΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ

Σεμινάριο Μέλη για τα Μέλη με τη Μαρία Σούμπερτ 
και την Ανδρονίκη Νικολακάκη

Βιωματικό σεμινάριο Δραματοθεραπείας «Μίλα!»Ημερομηνία: 
Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013
Ώρα:
 18.00-21.00
Δηλώσεις Συμμετοχής:
info@pesyth.gr (έως Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013)
Συντονισμός: Μαρία Σούμπερτ
, θεατρολόγος – δραματοθεραπεύτρια και Ανδρονίκη Νικολακάκη, κοινωνιολόγος – τελειόφοιτη δραματοθεραπεύτρια
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
: 15 άτομα (Με τη δυνατότητα δημιουργίας ομάδας, η οποία να δουλέψει θεραπευτικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα)
Σημείωση:Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.
Κόστος: Δωρεάν για τα οικονομικώς ενήμερα μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ.
               5€ για τα μη μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

     Με αφορμή τις εξελίξεις στο κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον κόσμο, πραγματοποιούμε βιωματικό εργαστήριο δραματοθεραπείας με θέμα τη σιωπή και τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να την σπάσουμε.
   Μέσω του ποιήματος «Σώπα, μη μιλάς!»  του Αζίζ Νεσίν θα διερευνήσουμε τα δικά μας όρια σιωπής και δράσης, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό συλλογικό επίπεδο.
   Έχουμε μάθει να σιωπούμε γενικότερα, είτε για να γινόμαστε αρεστοί, είτε για να μην δημιουργούμε εντάσεις και τριβές. Έχουμε μάθει να ντρεπόμαστε ή ακόμα και να φοβόμαστε πολλές φορές να εκφράσουμε αυτό που νιώθουμε, να φοβόμαστε να εκφράσουμε το θυμό και την αντίθεσή μας. Ή ακόμα και να φοβόμαστε να εκφράσουμε την χαρά και την αγάπη μας.
   Στο βιωματικό εργαστήριο θα διερευνήσουμε σε ένα αρχικό -μη θεραπευτικό- επίπεδο τα όρια ανάμεσα στο σώπακαι το μίλα, αλλά και το πώς μπορούμε να τα υπερπηδήσουμε, ώστε να βγούμε από τα στεγανά μιας εκμαθημένης συμπεριφοράς. 
   Θα διερευνήσουμε πώς μπορούμε χρησιμοποιώντας το σώμα και τις αισθήσεις μας να ‘μιλήσουμε’ με τρόπο δημιουργικό.

   Η Μαρία Σούμπερτ είναι Θεατρολόγος – Δραματοθεραπεύτρια, με ΜΑ στην Πολιτιστική Πολιτική, Διοίκηση και Επικοινωνία. Σε επίπεδο πρακτικής έχει συντονίσει ομάδες δραματοθεραπείας σε πληθυσμό με άνοια (2011), ψύχωση (2011-2012), καθώς και σε γονείς ατόμων σε απεξάρτηση (Σύλλογος Αντιμετώπισης της Τοξικοεξάρτησης, Πρόγραμμα Απεξάρτησης Δήμου Καλλιθέας ‘ΘΗΣΕΑΣ’) (2012-2013), όπου συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της εθελοντικά. Εργάζεται στον τομέα της επικοινωνίας πολιτιστικών εκδηλώσεων ως δραματοθεραπεύτρια στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας Αιών.

   H Ανδρονίκη Νικολακάκη είναι Κοινωνιολόγος με μετεκπαίδευση στην Συμβουλευτική των Εξαρτήσεων και τελειόφοιτη δραματοθεραπεύτρια. Από τον Σεπτέμβριο του 2013 εργάζεται στην ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση και από τον Ιούλιο του 2012 συνεργάζεται με το Πρόγραμμα Απεξάρτησης του Δήμου Καλλιθέας ΘΗΣΕΑΣ. Στα πλαίσια πρακτικής άσκησης έχει συντονίσει ομάδες δραματοθεραπείας στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βύρωνα, τον ξενώνα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ΣEMEΛΗ και τον Σύλλογο Γονέων ΣΑΤ (Σύλλογος αντιμετώπισης της τοξικοεξάρτησης), όπου συνεχίζει να εργάζεται εθελοντικά.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: