ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Π.Ε.ΣΥ.Θ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΟΥ Π.Ε.ΣΥ.Θ. – 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Συνάδελφοι,
   Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η εξ αναβολής τακτική γενική συνέλευση του Π.Ε.ΣΥ.Θ. με οριακή προσέλευση των μελών σύμφωνα με τις αρχές του καταστατικού.
   Μετά την προβλεπόμενη εκλογή προέδρου και γραμματέα της Συνέλευσης, τέθηκαν σε ψήφισμα ο οικονομικός απολογισμός και ο απολογισμός δράσεων του έτους 2013.

Οικονομικός Απολογισμός: Ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από το σώμα της Συνέλευσης.

Απολογισμός Δράσεων
: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

  Ακολούθησε συζήτηση επί του προϋπολογισμού κι επί του προγραμματισμού δράσεων για το 2014, έτσι όπως κατατέθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο και συνδιαμορφώθηκαν από το σώμα της Συνέλευσης. Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και ο προγραμματισμός δράσεων ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ.
   Στα πλαίσιο της συζήτησης για τα οικονομικά του Συλλόγου, μολονότι ο προϋπολογισμός κατατέθηκε ισοσκελισμένος, το κομβικό θέμα που προέκυψε είναι αυτό των μειωμένων συνδρομών κατά το προηγούμενο έτος.
  Συγκεκριμένα, πιθανά και λόγω της αναστολής λειτουργίας των πανεπιστημιακών τμημάτων και κατ’ επέκταση την επ’ αόριστον αναβολή της ορκωμοσίας των αποφοίτων, οι συνδρομές που συγκεντρώθηκαν δεν ξεπερνούν τις 297, λιγότερες από κάθε άλλη χρονιά.
   Το ταμείο του Συλλόγου συρρικνώνεται επικίνδυνα κι αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με τον οικονομικό έλεγχο που επίκειται –ο Σύλλογος έχει λάβει ήδη ειδοποίηση από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. για έλεγχο των οικονομικών του δραστηριοτήτων κατά τη δεκαετία 2001-2011- προκαλεί έντονο προβληματισμό σχετικά με τη βιωσιμότητα του Συλλόγου. Αυτή τη στιγμή το αποθεματικό του ταμείου και οι εισπραγμένες συνδρομές για το 2014 επαρκούν μόλις για ένα συντηρητικό τετράμηνο λειτουργίας του συλλόγου.
   Το διοικητικό συμβούλιο κατέθεσε τρεις προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης, οι οποίες ψηφίστηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ από το σώμα της Συνέλευσης.
Συγκεκριμένα:
1. Ο διακανονισμός για την εξόφληση συνδρομών περασμένων ετών διατηρείται ως έχει.2. Την άμεση ενεργοποίηση της κάρτας για το 2014 για όλα τα μέλη ακόμα και όσα οφείλουν προηγούμενα έτη, χωρίς όμως διαγραφή των χρεών. Τα μέλη που οφείλουν συνδρομές προηγούμενων ετών μπορούν να αποπληρώσουν τις συνδρομές όλων των υπόλοιπων χρόνων σε εύλογο χρονικό διάστημα.
3. Για τους άνεργους συναδέλφους (με πιστοποιημένη ανεργία 6 μηνών και άνω) η συνδρομή μειώνεται στα 25 ευρώ.

Άλλες προτάσεις που υπερψηφίστηκαν από το σώμα της Συνέλευσης είναι οι εξής:
· Πρόταση για μείωση του ενοικίου
· Κάλεσμα σε νέα γενική συνέλευση μετά το πέρας του εξαμήνου     κυρίως για οικονομική ενημέρωση
· Άνοιγμα του χώρου σε φορείς και συλλογικότητες κι εξέταση από το διοικητικό συμβούλιο του πλαισίου συνεργασίας του Συλλόγου με αυτούς
· Προσθήκη διαφημιστικών banners στην ιστοσελίδα του Συλλόγου
· Διερεύνηση δημιουργίας παραρτημάτων του Π.Ε.ΣΥ.Θ. σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη, ύστερα από επαφή με τους Συλλόγους Αποφοίτων Πάτρας και Θεσσαλονίκης.
· Συγκρότηση επιτροπών στις πόλεις όπου δραστηριοποιούνται οι Σύλλογοι αποφοίτων Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών και Θεάτρου με σκοπό την εκεί δημιουργία παραρτημάτων του Π.Ε.ΣΥ.Θ. (θα λάβετε καινούργια ανακοίνωση για την λειτουργία των επιτροπών).

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: