ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

Πρόσκληση σε συνάντηση με θέμα τις μετατάξεις

Συνάδελφοι,

Το θέμα των μετατάξεων από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση μοιάζει με σίριαλ που δε λέει να τελειώσει. Μετά τις εθελοντικές μετατάξεις που εξαφανίστηκαν-και μαζί μ’ αυτές και οι ελάχιστες, έστω, οργανικές που υποσχόταν το Υπουργείο- την α’ φάση των υποχρεωτικών μετατάξεων, όπου, όπως όλοι θυμόμαστε, τα κενά στον κλάδο μας είχαν μπερδευτεί με τα αντίστοιχα του κλάδου της Πληροφορικής (!) και τη β’ φάση που πραγματοποιήθηκε εν ριπή οφθαλμού, ο κλάδος μας εμφανίζεται να αλλάζει υπηρεσιακή κατάσταση με την ίδια ταχύτητα που οι μαθητές μας αλλάζουν θέση στις μουσικές καρέκλες!
Έτσι, κάποιοι από εμάς έχουν μεταταχθεί στην πρωτοβάθμια, κάποιοι άλλοι παραμένουν στη διάθεση των οικείων διευθύνσεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχοντας αποσπαστεί στα δημοτικά σχολεία, ενώ μια τρίτη κατηγορία συναδέλφων παραμένει σε ομηρία στην περιοχή διορισμού χωρίς καν να έχει πάρει την απόσπαση για την περιοχή των συμφερόντων της!
Με αφορμή τις παραπάνω εξελίξεις, ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. σας καλεί σε συνάντηση στα γραφεία του Συλλόγου την Τετάρτη 5 Μαρτίου και ώρα 18.00, για να συζητήσουμε τις τρέχουσες εξελίξεις και να οργανώσουμε τη δράση μας. Ενδεικτικά, μπορούμε να συζητήσουμε τα εξής:

  • Διεκδίκηση οργανικών θέσεων για όσους έχουν μεταταχθεί και συντονισμός δράσης με άλλους κλάδους μεταταγμένων.
  • Διεκδίκηση γ’ φάσης μετατάξεων ώστε να μεταταχθούν όσοι μέχρι στιγμής παραμένουν στη διάθεση των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρίς ωράριο και αποσπώνται στις αντίστοιχες της Πρωτοβάθμιας. 

Συνάδελφοι, στην περίοδο που διανύουμε, οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλον. Η παρουσία σας στη συνάντηση μπορεί να είναι η απαρχή μιας δυναμικής και αποτελεσματικής συλλογικής προσπάθειας.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: