ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ.»

Ημερομηνία: 
Πέμπτη 3 Απριλίου 2014
Ώρα: 
17.00-20.00
Δηλώσεις Συμμετοχής: 
info@pesyth.gr(έως Τετάρτη 2 Απριλίου 2014)
Εισηγήτρια: Σοφία Καραγιάννη
, Θεατρολόγος, Ma Πολιτιστική Πολιτική, Διοίκηση & Επικοινωνία
Κόστος:
 Δωρεάν για τα οικονομικώς ενήμερα μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ.
               5€ για τα μη μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Σήμερα υπάρχουν πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα και σεμινάρια πολιτιστικής διαχείρισης, οργάνωσης και επικοινωνίας. Τα περισσότερα αναλώνονται κυρίως σε θεωρητικό επίπεδο υποδεικνύοντας αμυδρά τον πρακτικό τρόπο προσέγγισης και οργάνωσης ενός πολιτιστικού event, είτε πρόκειται για κάποια θεατρική παράσταση, για μια μουσική συναυλία ή ακόμη για ένα συνέδριο ή την παρουσίαση ενός βιβλίου.
Το κλειδί για μια επιτυχημένη διοργάνωση βρίσκεται στον προγραμματισμό, τον σχεδιασμό και την οργάνωση. Όταν σχεδιάζουμε μια εκδήλωση γνωρίζοντας βήμα-βήμα τι πρέπει να κάνουμε και πότε, η επιτυχία είναι δεδομένη.
Στο σεμινάριο, θα δούμε πως μπορούμε να οργανώσουμε και να υλοποιήσουμε επιτυχώς μια πολιτιστική εκδήλωση έχοντας ως θεωρητικό case study μια θεατρική παράσταση. Θα αναφερθούν όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται για να πραγματοποιηθεί μια πολιτιστική εκδήλωση.
Θεματικές του σεμιναρίου: Πώς ξεκινάμε και πώς συνεχίζουμε / Η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού / Η τοπική κοινότητα στη διοργάνωση εκδηλώσεων / Ο εθελοντισμός / Η χορηγία και το sponsoring / Δημόσιες σχέσεις / Τα ΜΜΕ και η προβολή της εκδήλωσης / Το δελτίο τύπου / Το Budget / Ticketing / Οι προσκεκλημένοι / Οπτικοακουαστικά μέσα-φωτισμός-ήχος-ειδικά εφέ / Γραφιστικές εργασίες / Πρεμιέρα / Catering.

Η Σοφία Καραγιάννη γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Είναι θεατρολόγος και κάτοχος Ma στην Πολιτιστική Πολιτική, Διοίκηση και Επικοινωνία. Έχει ασχοληθεί με την οργάνωση και διεύθυνση παραγωγής, marketing και δημόσιες σχέσεις θεατρικών παραστάσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων (συνέδρια, ημερίδες, εκθέσεις, μουσικές συναυλίες), καθώς και με τις εκδόσεις προγραμμάτων θεατρικών παραστάσεων. Η επαγγελματική της πορεία στο θέατρο ξεκίνησε από τα θέατρα Μέλι και Coronet. Το 2005 ξεκίνησε η συνεργασία της με την «Θεατρική Εστία Α.Ε.» (θέατρα Μουσούρη και Ήβη), η οποία κράτησε έξι χρόνια. Έκτοτε συνεργάστηκε με ανεξάρτητες θεατρικές παραγωγές στα θέατρα Αγγέλων Βήμα, Θέατρο στον Κύβο, @ Ρουφ, Θέατρο ΠΚ. Μερικές από τις παραστάσεις-σταθμοί υπήρξαν: «Η Θεία απ’ το Σικάγο», «Ψέμα στο Ψέμα», «Μπακαλόγατος», «Τρομεροί γονείς», «Στις κουζίνες», «Μαύρη Κωμωδία», «Φωνάζει ο κλέφτης», «Χάρολντ και Μωντ», «Ο Βροχοποιός», «Βρώμικες Ιστορίες», «Kill the-M-all». Για πολλά χρόνια συνεργάστηκε με τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις Audio Visual στο τμήμα της μεταγλώττισης. ‘Εχει διατελέσει Γενική Γραμματέας στον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων (2006-2008) και είναι τακτικό μέλος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Έχει διδάξει θεατρική αγωγή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια σε πιστοποιημένα Κ.Ε.Κ.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: