ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ» ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ ΜΗΤΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΚΟΥΡΛΑ

«ΜΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ»

Ημερομηνία: 
Τετάρτη 28 Μαΐου 2014
Ώρα:
 17.00-20.00
Δηλώσεις Συμμετοχής:
pesyth@pesyth.gr  (έως 26 Μαΐου 2014)
Υπεύθυνες Εργαστηρίου:
 Ηλέκτρα Μήτσουρα, θεατρολόγος
                                           Μαρία Σκουρλά, θεατρολόγος
Κόστος:
 Δωρεάν για τα οικονομικώς ενήμερα μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ.
              5€ για τα μη μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Μπορεί το παιχνίδι με την σκιά να γοητεύσει ακόμα; Μπορεί η φιγούρα να συμβάλλει στην επαφή του παιδιού με το σχολείο; Μπορεί το θέατρο σκιών να δώσει ερεθίσματα, να ευαισθητοποιήσει  και να προωθήσει σε συνεργατικότητα;
Το σεμινάριο περιλαμβάνει μια σύντομη παρουσίαση του θεάτρου σκιών σε θεωρητικό επίπεδο  καθώς και εφαρμογές   δημιουργικών προσεγγίσεων   που μπορούν να πραγματοποιηθούν στην τάξη με απλά υλικά και μέσα.
Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες  να βιώσουν βήμα προς βήμα τα στάδια της μεθοδολογίας που θα οδηγήσουν στη δημιουργία μιας παράστασης θεάτρου σκιών.

Υλικά που θα χρειαστεί να φέρει μαζί του ο κάθε συμμετέχων:
μαύρο κανσόν χαρτί μεγέθους Α3, μολύβι, γόμα, ψαλίδι, κοπίδι, χαρτοταινία, καλαμάκια πλαστικά, διπλόκαρφα και εφόσον επιθυμεί χρωματιστές ζελατίνες

Η Ηλέκτρα Μήτσουρα είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πατρών (2002), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Π.Τ.Δ.Ε. του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Κατεύθυνση «Θέατρο στην Εκπαίδευση». Δασκάλα Θεατρικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (2002-2014), εκπαιδεύτρια σε Ι.Ε.Κ. για τα αντικείμενα Θεατρικό Παιχνίδι, Θέατρο Σκιών – Κουκλοθέατρο.
Υπεύθυνη θεατρικών εργαστηρίων για παιδιά και νέους σε δήμους (Δ.Ε.Π.Α. Χαλανδρίου) και συλλόγους γονέων. Διοργανώτρια και υπεύθυνη υλοποίησης  θεατρικών εργαστηρίων σε φεστιβάλ (Φεστιβάλ Βορείου Αιγαίου, Φεστιβάλ Πετρούπολης, Athens Fringe Festival) και άλλους φορείς (Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, κ.α.). Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνη της Επιτροπής Παιδείας του Π.Ε.ΣΥ.Θ., Πρόεδρος του συλλόγου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ». Μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση & της Π.Ε.Α.Ε.

Η Μαρία Σκουρλά είναιΘεατρολόγος, Απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθηνών (2001), νηπιαγωγός, Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών (2007), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Κατεύθυνση «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (2010). Εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (2002-2013). Εργαστηριακή  συνεργάτης στο ΤΕΙ Αθήνας στο μάθημα Κουκλοθέατρο- Σκιών ( 2006-2007). Εκπαιδεύτρια σε Δημόσια Ι.Ε.Κ στα τμήματα Προσχολικής Αγωγής και σε μαθήματα όπως Κουκλοθέατρο, Θεατρικό Παιχνίδι, Παιχνίδι, Παιδαγωγικά, Πρακτική Άσκηση,  (2002-2013). Μουσικός, πτυχίο ακορντεόν και ανώτερων θεωρητικών ( Αρμονία, Αντίστιξη, Φυγή). Υπεύθυνη του Θεατρικού Τμήματος και της Παιδικής Θεατρικής Σκηνής του Δήμου Χαϊδαρίου (2002- 2003). Μέλος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων από το 2002.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: