ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ» ΜΕ ΤΗΝ ΙΡΙΑ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ

«Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ»

Ημερομηνία: 
Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014
Ώρα:
 17.00-20.00
Δηλώσεις Συμμετοχής:
pesyth@pesyth.gr   (έως 9 Ιουνίου 2014)
Εισηγήτρια:
 Ίρια Κατσαντώνη, Θεατρολόγος
Κόστος:
 Δωρεάν για τα οικονομικώς ενήμερα μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ.
              5€ για τα μη μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν κάποια θεωρητικά ζητήματα γύρω από την κριτική, την κριτική της κριτικής αλλά και της προσέγγισης και την ανάλυσης μιας παράστασης. Οι δύο αυτοί άξονες θα αποτελούν την κεντρική θεματική της συζήτησης.
Με αφορμή το βιβλίο του Noël Carroll On Criticism, που αποτελεί μια σπουδή πάνω στη φιλοσοφία της κριτικής, ή της μετά-κριτικής- υπό την έννοια της φιλοσοφίας της τέχνης που έχει ως αντικείμενό της την κριτική της τέχνης-, θα συζητηθεί ο ρόλος της κριτικής στην τέχνη και στο θέατρο. Θα παρουσιαστούν οι λειτουργίες της κριτικής, η πρακτική και η φύση της. Θα αναζητηθούν τα κριτήριά της αλλά και τα στοιχεία αναπαράστασης ή  αναδόμησής της. Με βάση τη φιλοσοφία της κριτικής, όπως την συστήνει ο Noël Carroll,  θα διερευνηθούν τα θεμέλια οποιασδήποτε κριτικής πρακτικής με επίκεντρο τις τέχνες και ειδικότερα το Θέατρο, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.
Παράλληλα θα συζητηθεί η προσέγγιση,  η ανάλυση και η πρόσληψη της παράστασης μέσα από μεθόδους και θεωρητικά μοντέλα υπό το πρίσμα του θεατή και  του θεωρητικού του θεάτρου.

Η Ίρια Κατσαντώνη είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρολογίας, απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Θεάτρου και υποψήφια Διδάκτωρ  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετείχε στην Επιστημονική Συνάντηση του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, με την ανακοίνωση: «Η πρόσληψη του Όσκαρ Ουάιλντ στην Ελλάδα- 1930-1974».
Είναι απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών, της τάξης του Urs Ruttimann , με Δίπλωμα στο Φλάουτο κι έχει συμμετάσχει σε πλήθος συναυλιών.
Έχει συμμετάσχει στο πρόγραμμα Erasmus του Πανεπιστημίου Αθηνών κι έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο Charles University of Prague. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια master class φλάουτου με τον Philippe Pierlot, Event Management με τον Γ. Παπατριανταφύλλου, Πολιτιστικής Διαχείρισης και Αποτελεσματικών Μοντέλων Ανεύρεσης Πόρων στην Ελληνο-Αμερικανική Ένωση με την Λ. Τσενέ.
Έχει εργαστεί ως θεατρολόγος σε περιοδικά (Αθηνόραμα, exodos, κ.ά.), στο Θέατρο της Άνοιξης, και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Τέλος έχει δημιουργήσει την επιχείρηση  Πολιτιστικών Διοργανώσεων Ανδρομέδα.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: