ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΗ ΒΙΚΥ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

«Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» 
ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ  ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΝΟΗΣΗΣ 
(DEVISEDTHEATRE)
Ημερομηνία: 
Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014
Ώρα:
 17.00-21.00
Δηλώσεις Συμμετοχής:
pesyth@pesyth.gr   (έως 19 Ιουνίου 2014)
Εισηγητές:
 Βίκυ Μαστραγιάννη και Βαγγέλης Παπαδάκης («Ομάδα 7»)
Κόστος:
 Δωρεάν για τα οικονομικώς ενήμερα μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ.
              5€ για τα μη μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 
15 άτομα

Το θέατρο της επινόησης αποτελεί ένα από τα βασικά (και κλασσικά πλέον) εργαλεία δουλειάς στη διαδικασία προετοιμασίας μιας παράστασης. Θα δείξουμε τεχνικές του θεάτρου της επινόησης και πως τις χρησιμοποιεί η «Ομάδα 7» για να ανεβάσει μία παράσταση αλλά και πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μία ομάδα ή έναν ηθοποιό, στο πλαίσιο της προσωπικής του έρευνας.
Στο σεμινάριο αυτό θα αναπτυχθούν κάποιες βασικές φόρμες-εργαλεία του devised theatre με στόχο να οδηγηθούμε σε μία μικρή performance στο τέλος του σεμιναρίου.

Οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να φέρουν μαζί τους, ένα πίνακα ή μία φωτογραφία (τέχνης), 2 μουσικά κομμάτια, ένα ρούχο και ένα αξεσουάρ και μία φωτογραφία της παιδικής τους ηλικίας. Οι συμμετέχοντες πρέπει να φοράνε άνετα ρούχα γιατί το σεμινάριο έχει βιωματικό και πρακτικό χαρακτήρα.

Η Βίκυ Μαστρογιάννη είναι απόφοιτος του Θεατρικού Εργαστηρίου Κ. Καζάκου – Β. Διαμαντόπουλου (1996-1998) και του Θεάτρου των Αλλαγών (1998-2001). Έχει παρακολουθήσει, μεταξύ άλλων, σεμινάρια με τους: Π.Μουστάκη, Α. Καραζήση, Σ. Κακκάλα, Ε. Λυγίζο, Michael Devine, M. Kaminski, Cathy Naden – Forced Entertainment, Δ. Λιγνάδη, Lorna Marchal, Jurie Alschitz, Phillip Zarrilli, Caterina Sagna, Richard Gough, Γιάννη Κακλέα, OscarasKorsunovas, Α. Κράλλη. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ομάδας 7 και συμμετείχε στις  παραγωγές «Yapi, «A very nice place», Project», «Ο Γλάρος», «Οίκοι Ανοχής», «Αναμονές», «Από την αρχή»,«Λειτουργία ΄09»«Λειτουργία ΄09 μερος δευτερο», «Plastic People» και «Μη Σκοτώνεις τους Αγγέλους».
Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως Pokayo, Ε. Τσολακίδης, Ρ. Εσκενάζυ, Ε. Τιμπλαλέξη, Α. Τσίχλη, Ζ. Σαρίδου, Κ. Αρβανιτάκης, Θ. Μοσχόπουλος, Σ. Βαρδάκη, Β. Νικολαίδης, Ζ. Ξανθοπούλου

Ο Βαγγέλης Παπαδάκης σπούδασε αρχιτεκτονική και θέατρο στη Γαλλία με μεταπτυχιακές σπουδές στην Τέχνη και την αρχιτεκτονική. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας 7 κι έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «A little dream» 2013, «Ο Γλάρος» του Α. Τσέχωφ 2012, «Plastic People» 2007, «Χρονομηχανή Καβάφης» 2007, «Μην Σκοτώνεις τους Αγγέλος» 2003, και έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε παραστάσεις της ομάδας όπως «Λειτουργία 09 μέρος2», «Οίκοι Ανοχής» 2011-12. Έχει πρωταγωνιστήσει σε παραστάσεις κλασσικού ρεπερτορίου («Τρωάδες» του Ευριπίδη- ρόλος Ταλθύβιου/Αφηγητή σε σκηνοθεσία Μίρκας Γεμεντζάκη 20112-13 και , «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου – τον ομώνυμο ρόλο σε σκηνοθεσία Νικόλαου Μίχα 2013,) και σύγχρονου ρεπερτορίου και performances σε σκηνοθεσία των Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, Άννας Τσίχλη, Peader Kirk, Αλεξάνδρας Παπαγεωργίου, κ.α. Έχει αναλάβει τα σκηνικά και κοστούμια σε παραστάσεις θεάτρου και χορού («Θαλασσινοί Ερωτες»-Παπαδιαμάντης και «Τρωάδες» Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Μίρκας Γεμεντζάκη, «Skin» σε χορογραφία Βίκυς Σπανοβαγγέλη, «Ο ψαράς κι η ψυχή του» σε χορογραφία Αγγελικής Σιγούρου).

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: