ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ» ΜΕ ΤΗ ΛΙΛΙΑΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

«Η δραματοποιημένη αφήγηση στο μάθημα της θεατρικής αγωγής» 

Ημερομηνία: Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014
Ώρα: 17.00-20.00
Δηλώσεις Συμμετοχής: pesyth@pesyth.gr  (έως 3 Νοεμβρίου 2014)
Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Λίλιαν Καραμητσοπούλου, θεατρολόγος
Κόστος: Δωρεάν για τα οικονομικώς ενήμερα μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ.
              5€ για τα μη μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε με ποιους τρόπους η αφήγηση ενός παραμυθιού, που ο εκπαιδευτικός θα παρουσιάσει στην τάξη με τρόπο θεατρικό, μπορούν να αποτελέσουν  όχι απλώς το κίνητρο, αλλά και τον κύριο άξονα για ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων με στόχο τη γνώση, μέσα από την βιωματική εμπειρία των παιδιών.
Η δραστηριότητα αφορά στις τεχνικές του θεάτρου, οι οποίες μπορούν να αξιοποιούνται έτσι, ώστε να επιτυγχάνεται μέσα στη σχολική τάξη η αυτοέκφραση κάθε παιδιού, η ανάπτυξη της δημιουργικότητάς του, και η απελευθέρωση της φαντασίας .
Το σεμινάριο περιλαμβάνει μια σύντομη παρουσίαση δραματοποιημένης αφήγησης παραμυθιού καθώς και τεχνικές αξιοποίησης αυτής στο μάθημα της θεατρικής αγωγής αλλά και της ευέλικτης ζώνης.

Η Λίλιαν Καραμητσοπούλου είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών (2000), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Κατεύθυνση «Θέατρο και Εκπαίδευση» (2007). Μαθήτρια της θεατροπαιδαγωγού και αφηγήτριας Φίλιας Δενδρινού. Δασκάλα Θεατρικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δημόσια και Ιδιωτική (1999 – έως σήμερα), εκπαιδεύτρια σε Δημόσια Ι.Ε.Κ. για τα αντικείμενα Θεατρικό Παιχνίδι, Θέατρο Σκιών – Κουκλοθέατρο. Συνεργάστηκε με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο μάθημα «Εισαγωγή στη θεατρική αγωγή Β´» με τον καθηγητή Ιωσήφ Βιβιλάκη για την εκπαίδευση φοιτητών στη διδακτική της θεατρικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Υπεύθυνη θεατρικών εργαστηρίων για παιδιά και νέους στον Δήμο Βριλησσίων (2000 – έως σήμερα). Μέλος και πρώην Έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: