ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Π.Ε.ΣΥ.Θ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΠΑΙΘ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ32

Οργανικές θέσεις για τον κλάδο ΠΕ32

Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι εντός 15 ημερών προτίθεστε να περάσετε σε συγκεκριμενοποίηση του αριθμού για διορισμούς εκπαιδευτικών.
Στην πρώτη επαφή που είχαμε με το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού κύριου Κουράκη για το θέμα αυτό τον προηγούμενο μήνα λάβαμε την δέσμευση για περίληψη του κλάδου μας ΠΕ32 στους σχεδιαζόμενους διορισμούς. Τα παραπάνω είναι σύμφωνα και με τις προεκλογικές εξαγγελίες σας για ενίσχυση των τεχνών στο Δημόσιο Σχολείο και μαζικούς διορισμούς.
Πρόσφατα με αφορμή το φαινόμενο του bullying το υπουργείο προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τα μειωμένα περιστατικά που σημειώνονται σε μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία, σχολεία δηλαδή που οι Τέχνες είναι ενισχυμένες στο ωρολόγιο πρόγραμμα.
Επίσης από το 2010 λειτουργούν τα σχολεία ΕΑΕΠ, σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που στο ωρολόγιο πρόγραμμά τους περιλαμβάνεται η Θεατρική Αγωγή ως μονόωρο υποχρεωτικό μάθημα. Οι συνάδελφοι Θεατρολόγοι εργάζονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία στα σχολεία αυτά υπό καθεστώς αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ.
Δυστυχώς η προηγούμενη πολιτική ηγεσία κατάργησε το μάθημα «Στοιχεία Θεατρολογίας» από το Γενικό Λύκειο και κάποιο σχετικό μάθημα απουσιάζει πλήρως από το Γυμνάσιο.

Με βάση όλα τα παραπάνω ζητούμε:
– Να δημοσιοποιηθούν τα λειτουργικά κενά που προκύπτουν στα σχολεία ΕΑΕΠ και να προχωρήσετε άμεσα σε ίδρυση οργανικών θέσεων ικανή να καλύψει το σύνολο των αναγκών των σχολείων αυτών.
– Να επεκταθεί το μάθημα της θεατρικής αγωγής όπως και όλα τα καλλιτεχνικά μαθήματα στα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία και να δημιουργηθούν οργανικές θέσεις γι’ αυτά, για τις οποίες να προσληφθούν θεατρολόγοι με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας.
– Να προχωρήσετε πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2015-2016 σε διορισμούς εκπαιδευτικών για τις παραπάνω ανάγκες, ελαχιστοποιώντας το καθεστώς αναπληρωτών, ενεργοποιώντας το μόνο σε περιπτώσεις που προκύψει μέσα την σχολική χρονιά πραγματικά έκτακτο κενό.
– Σε περίπτωση πρόσληψης αναπληρωτών να πραγματοποιείται μόνο μέσω κρατικού προϋπολογισμού, εξαλείφοντας έτσι το απαράδεκτο φαινόμενο εκπαιδευτικών πολλαπλών ταχυτήτων.
– Να ενταχθεί άμεσα στο πρόγραμμα μαθημάτων του Γυμνασίου και του Λυκείου μάθημα Θεατρικής Αγωγής και να προχωρήσετε στην ίδρυση οργανικών θέσεων για τις παραπάνω ανάγκες και στην κάλυψή τους μέσω μόνιμων διορισμών.

Αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος και το εύρος των αιτημάτων μας. Όμως νομίζουμε ότι για πολύ καιρό στον τόπο του Σοφοκλή και του Αισχύλου, στον τόπο της σύγχρονης άνθησης των τεχνών, το ΘΕΑΤΡΟ παρέμενε στο περιθώριο και οι εκπαιδευτικοί που το υπηρετούν ως άλλοι ηθοποιοί των μπουλουκιών, περιφερόμενοι ανά την Ελλάδα.

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: