ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ» ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ ΜΗΤΣΟΥΡΑ

Σεμινάριο animation

Ημερομηνία: Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ώρα: 17:30-20:30

Δηλώσεις συμμετοχής: info@pesyth.gr, pesyth@pesyth.gr (έως Δευτέρα 25 Μαΐου 2015)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ και τηλεφωνικά στο 210 5229990

Συντονισμός: Ηλέκτρα Μήτσουρα, θεατρολόγος

Κόστος; Δωρεάν για τα οικονομικώς ενήμερα μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ.
5€, για τα μη μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Πώς μπορούμε εύκολα (με μια φωτογραφική μηχανή ή την κάμερα του κινητού και πλαστελίνη) και σύντομα (μέσα σε δυο ώρες) να δημιουργήσουμε μια μικρή ταινία;

Το σεμινάριο περιλαμβάνει προβολή ταινιών που δημιούργησαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό πληροφορικής. Στη συνέχεια, θα χωριστούμε σε ομάδες, θα δημιουργήσουμε μικρές ιστορίες και φιγούρες και θα «γυρίσουμε» τις δικές μας ταινίες!

Στόχος του σεμιναρίου είναι αφενός μεν οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με την τεχνική αφετέρου να χρησιμοποιήσουν την τεχνική στο πλαίσιο διδασκαλίας μαθημάτων θεατρικής αγωγής σε δημόσια σχολεία, εργαστήρια δήμων, κτλ. προκειμένου να δημιουργήσουν μικρές ταινίες animation.

Η Ηλέκτρα Μήτσουρα είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πατρών (2002), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Π.Τ.Δ.Ε. του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην κατεύθυνση «Θέατρο στην Εκπαίδευση». Δασκάλα Θεατρικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (2002-2014), εκπαιδεύτρια σε Ι.Ε.Κ. για τα αντικείμενα Θεατρικό Παιχνίδι, Θέατρο Σκιών – Κουκλοθέατρο.

Υπεύθυνη θεατρικών εργαστηρίων για παιδιά και νέους σε δήμους (Δ.Ε.Π.Α. Χαλανδρίου) και συλλόγους γονέων. Διοργανώτρια και υπεύθυνη υλοποίησης θεατρικών εργαστηρίων σε φεστιβάλ (Φεστιβάλ Βορείου Αιγαίου, Φεστιβάλ Πετρούπολης, Athens Fringe Festival, resistance festival) και άλλους φορείς (Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, κ.α.) Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνη της Επιτροπής Παιδείας του Π.Ε.ΣΥ.Θ., μέλος του συλλόγους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ». Μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση & της Π.Ε.Α.Ε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: