ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. ως πανελλήνιος σύλλογος προώθησης και προαγωγής της τέχνης του θεάτρου στην ολότητά του καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική και ναζιστική δράση του μορφώματος της Χρυσής Αυγής, η οποία βρήκε χώρο ανάπτυξης μέσα στο πολιτικό περιβάλλον της οικονομικής κρίσης. Η κατάρρευση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, η φτώχεια, η λιτότητα, ο αυταρχισμός, η αδικία, η ανεργία, ο ρατσισμός είναι τα στοιχεία που επέτρεψαν την έξαρση του εθνικιστικού μίσους και την άνοδο της ακροδεξιάς πανευρωπαϊκά.
Η άνοδος της Χρυσής Αυγής αποτελεί ένα από τα πλέον ανησυχητικά -αν όχι το πιο ανησυχητικό- φαινόμενα της ελληνικής κοινωνίας. Η ευθύνη βαραίνει όλους μας, τη στιγμή, μάλιστα, που οι μέχρι τώρα απόπειρες αντιφασιστικής δράσης έχουν αποδειχθεί ανεπαρκείς και αναποτελεσματικές. Το αντιφασιστικό κίνημα θα πρέπει να είναι μαζικό, ενωτικό, μαχητικό και να προβάλει ένα κοινωνικό και πολιτιστικό πρόγραμμα ως θεμέλιο λίθο μιας αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής κοινωνίας. Ο αγώνας είναι πολυεπίπεδος και πολυπρισματικός και απαιτεί συλλογικές δυνάμεις συνύπαρξης και συσπείρωσης.
Με το σκεπτικό αυτό, ως Π.Ε.ΣΥ.Θ. απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής δράσης σε όλους τους πολιτιστικούς, κοινωνικούς, εργατικούς, εκπαιδευτικούς φορείς με στόχο και προσανατολισμό την καταδίκη της δράσης της Χρυσής Αυγής, μέσα από την ενίσχυση αντιφασιστικών πρωτοβουλιών, έτσι ώστε να γίνει προσωπική συνείδηση και πολιτικό καθήκον η προάσπιση της δημοκρατίας.
Συντασσόμαστε, επίσης, με το ψήφισμα του ΠΑΜΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: