ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ» ΜΕ ΤΗ ΘΩΜΑΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (I) –
                                    Η λειτουργία των συναισθημάτων


Ημερομηνία:
 Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015
Ώρα: 17.00 – 20.00
Δηλώσεις συμμετοχής: info@pesyth.gr , pesyth@pesyth.gr (έως Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015)
Συντονισμός: Θωμαΐς Κρητικού, θεατρολόγος- ηθοποιός
Κόστος: Δωρεάν για τα οικονομικώς ενήμερα μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ.
              5€ για τα μη μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Βιωματικό σεμινάριο που έχει σαν στόχο την πρακτική προσέγγισης της μη λεκτικής τέχνης του θεάτρου. Ερευνούμε τη δράση μέσω διαφορετικών σωματικών ρυθμών και δομών. Τεχνικές όπως αυτές της αποδόμησης του σώματος, της αποδόμησης του χώρου, τεχνικές της εμπιστοσύνης, της μίμησης, της θεατρικής μάσκας, των αισθήσεων, ή τύπου ακροβασίες που στόχο έχουν την δημιουργία σύμπνοιας, ολότητας και αλληλεπίδρασης ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, εξετάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία σε ένα πρώτο στάδιο να αποκτήσουν μια υποψία για τη σημασία του « μη λεκτικού θεάτρου».
Κεντρικό θέμα: το σώμα που μιλάει. Ο λόγος είναι τα χέρια μου, η πλάτη μου, ο κορμός μου, το πρόσωπό μου. Ο διάλογος και η συνένωσή μου με την ομάδα πηγάζουν μέσα από αυτό. Έτσι δρω. Έτσι εκφράζομαι. Έτσι υπάρχω παντού στο χώρο.

Η Κρητικού Θωμαΐς, είναι απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Πάτρας, καθώς και της Δραματικής Σχολής « Ίασμος», του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός σε παραστάσεις με διάφορες θεατρικές ομάδες, «Θεατρική Έξοδος Αιγαίου», με επικεφαλή το σκηνοθέτη Νίκο Παροίκο, παραστάσεις με σκηνοθέτες όπως η Σοφία Σεϊρλή στο Θέατρο «Φούρνος»,  όπως επίσης και στο «Θέατρο Ημέρας», με επικεφαλή τον Λάκη Κουρετζή και τη Μάγκυ Μοντζολή, και με ηθοποιό τον Τάκη Βαμβακίδη, σε παιδικές παραστάσεις,  καθώς και σε άλλες παραστάσεις με διάφορα σχήματα. Έχει επίσης συμμετάσχει και σε σεμινάρια κοντά σε έμπειρους δασκάλους της θεατρικής τέχνης και τεχνικής, όπως και σε σεμινάρια devised theatre, drama theatre και παιγνιοθεραπείας από την Ε.Δ.Π.Ε., και έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Το 2012 σκηνοθέτησε και έπαιξε στο Θέατρο Πυξίδα.
Από το 2002, διδάσκει θεατρική αγωγή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αθηνών και Πειραιά, όπως και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αθηνών και Πειραιά, επίσης.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: