ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ Π.Ε.ΣΥ.Θ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. ΣΤΙΣ 23/7/2015

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2015

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 
Βρισκόμαστε τέλη Ιουλίου του 2015 και παρά την αλλαγή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Θησκευμάτων και τις εξαγγελίες της ηγεσίας αυτής, τα κενά και οι μηδενικοί διορισμοί και για την νέα χρονιά θεωρούνται αναπόφευκτο γεγονός.
Φέτος με συντηρητικούς υπολογισμούς του ίδιου του Υπουργείου θα χρειαστούν 25.000 αναπληρωτές. Τα νούμερα των διορισμών είναι ασαφή-ξεκινήσαμε με 5.000, πέσαμε στις 3.500 και τώρα μιλάμε για 2.500-3.000 διορισμούς και για τις τρεις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Η υποχρηματοδότηση των σχολείων θα συνεχιστεί ακάθεκτη. Συγχωνεύσεις σχολείων, υπεράριθμα τμήματα, παράνομες αναθέσεις μαθημάτων βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.
Το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία δεν προλαβαίνουν να κατατεθεί στη Βουλή και άρα να περιλαμβάνει ρυθμίσεις όπως το άνοιγμα των πινάκων για τις χρονιές 2010-2015, ούτε την άρση του διετούς αποκλεισμού σε περίπτωση μη αποδοχής της τοποθέτησης αναπληρωτή.
Η εποχή που διανύουμε φέρνει για την χώρα μας νέες οικονομικές επιβαρύνσεις και για τους εκπαιδευτικούς -μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους- νέες περικοπές και αντιδραστικά μέτρα.
Εν μέσω αυτών των εξελίξεων ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων συμμετέχει στην κινητοποίηση συλλογικοτήτων και φορέων αναπληρωτών και καλεί τα μέλη του την Πέμπτη 23-7-2015 και ώρα 12:00 στο Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Συγκεκριμένα διεκδικούμε:
·Άμεση απορρόφηση των συναδέλφων μας που υπολείπονται από τους πίνακες 30μηνου και 24μηνου.
·Μαζικούς διορισμούς με βάση τον χρόνο κτήσης πτυχίου και υπολογισμό της προϋπηρεσίας με βάση το πάγιο αίτημα του Π.Ε.ΣΥ.Θ.: ένας θεατρολόγος ανά σχολική μονάδα.
· Άμεσο άνοιγμα των πινάκων αναπληρωτών και προσμέτρηση της προϋπηρεσίας για τα χρόνια 2010-2015.
· Άρση του διετούς αποκλεισμού από τους πίνακες σε περίπτωση μη αποδοχής τοποθέτησης σε θέση αναπληρωτή. 
·  Διεύρυνση του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
· Οριστική απόσυρση της εγκυκλίου Φ.12/275/66898/Γ1/304-2014/ΥΠΑΙΘ, η οποία όριζε ότι το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής μπορούν να διδάξουν συνάδελφοι δάσκαλοι κλάδου ΠΕ70 χωρίς επιστημονικό και παιδαγωγικό υπόβαθρο.
· Ανάκληση του ΦΕΚ που αφορούσε την αναγνώριση παιδαγωγικής επάρκειας με βάση τον νόμο Διαμαντοπούλου μόνο στους αποφοίτους Θεατρικών Σπουδών Αθήνας, αφήνοντας έτσι τους αποφοίτους των άλλων τριών Τμημάτων στον «αέρα» και καταδικάζοντας στην ανεργία τους μέχρι τώρα απόφοιτους. Άμεση κατάργηση του Πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας και συνολικά του νόμου Διαμαντοπούλου.
· Προσλήψεις αναπληρωτών αποκλειστικά για τα λειτουργικά κενά με δωδεκάμηνες συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Κατάργηση της ωρομισθίας, του θεσμού των ΑΜΩ και της ελαστικής εργασίας.
· Έγκαιρες υπηρεσιακές μεταβολές (συνταξιοδοτήσεις – παραιτήσεις – αποσπάσεις) και πλήρης διαφάνεια στην καταγραφή και ανακοινοποίηση των λειτουργικών κενών και τις συνακόλουθες προσλήψεις. Υπολογισμός των κενών με βάση τις πρώτες αναθέσεις για κάθε ειδικότητα.
· Εξομοίωση των αδειών των ελαστικών απασχολούμενων εκπαιδευτικών με αυτές των μονίμων συναδέλφων.Εκπαιδευτικές και επιστημονικές άδειες για συμμετοχή σε εξετάσεις μεταπτυχιακών, σπουδών δεύτερου πτυχίου, εισηγήσεων σε συνέδρια.
· Απαιτούμε οι αιτήσεις να γίνουν με ανοιχτά ανακοινοποιημένες και δημοσιοποιημένες όλες τις κενές θέσεις των ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ με πλήρη διαφάνεια και μετά την ολοκλήρωση όλων των υπηρεσιακών μεταβολών, προκειμένου να μην υπάρχουν περιθώρια απόκρυψης και σπασίματος κενών καθώς και πελατειακών μηχανισμών.
· Παροχή στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς όλων τα επιδομάτων που δικαιούνται στο ύψος των μόνιμων συναδέλφων. Δικαιώματα των εγκύων στην άδεια επαπειλούμενης: να θεωρούνται όλες οι μέρες ασφαλισμένες προκειμένου να μπορούν να μπουν και στο ταμείο ανεργίας. Ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη. Άμεση κατάργηση του πλαφόν των επτά ετών ανώτατης προσμέτρησης προϋπηρεσίας.
·  Επίδομα ανεργίας σε κάθε απόλυση, ανεξάρτητα από το χρόνο που έχει εργαστεί κάποιος.
· Στήριξη των συναδέλφων, που προσλαμβάνονται σε άλλη πόλη, για ενοίκιο, μετακίνηση, θέρμανση.
· Άμεση ρύθμιση μέτρων για τη συνταξιοδοτική μας κάλυψη για το διάστημα της ανεργίας με εισφορά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι

Οι εξελίξεις πρέπει να μας βρουν συσπειρωμένους και έτοιμους να διεκδικήσουμε μαζικούς διορισμούς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015
ΣΤΟ Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. ΣΤΙΣ12:00 μ.μ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΕ, ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΤΙΣ ΕΛΜΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ
ΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ!

Τα δικαιώματα δεν χαρίζονται…
…κατακτώνται.

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: