ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ Π.Ε.ΣΥ.Θ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 15ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Είναι πολλές οι φορές που ο κόσμος της Τέχνης έχει πάρει θέση για τα πολιτικά τεκταινόμενα των χωρών αλλά και παγκοσμίως. Αντίστοιχα είναι πολλές οι φορές που οι άνθρωποι της Τέχνης έχουν αποτελέσει την πρωτοπορία των κινημάτων και των εξεγέρσεων.
Την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, εργαζόμενοι και άνεργοι, νέοι και νέες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να ψηφίσει το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο, που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές. Ένα μνημόνιο, που θα αποτελέσει οριστική ταφόπλακα για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Το προβοκατόρικο «γνωστό σκηνικό» των γνωστών–αγνώστων έπαιξε για μία φορά ακόμη μπροστά μας. 
Τα προσχεδιασμένα επεισόδια ξεκίνησαν και οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε γενικευμένη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών με συλλήψεις, ξυλοδαρμούς και χημικά με στόχο την τρομοκράτησή τους και τη διάλυση της συγκέντρωσης.
Ακολούθησαν αναίτιες προσαγωγές και εν συνεχεία συλλήψεις διαδηλωτών. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται και οι: Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου και Χάρτου και Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» και άλλοι αγωνιστές.
Στηρίζουμε τους συλληφθέντες και ζητούμε την άμεση απελευθέρωσή τους και την απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος τους.

Ας μην ξεχνάμε:

Όταν για την αδυναμία σας, σας περιγελούν
δεν επιτρέπεται καιρό να χάνετε άλλο!
Πρέπει έτσι να φροντίσετε
που όλοι, όσοι αδύνατοι είναι, να βαδίσουνε μαζί.
Τότε μεγάλη δύναμη πια θα ‘στε.

Να σας περιγελάσει τότε δε θα τολμά κανένας!
Μπέρτολντ Μπρεχτ

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: