ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ Π.ΕΣ.Υ.Θ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Π.Ε.ΣΥ.Θ.
ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

   Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (Π.Ε.ΣΥ.Θ.) ιδρύθηκε από τους πρώτους απόφοιτους του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθήνας το 1995 και φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.
   Τα πρώτα γραφεία του συλλόγου βρίσκονταν στην οδό Κουμουνδούρου. Από το 2012 τα γραφεία βρίσκονται στην οδό Νευροκοπίου 18, στον Βοτανικό, κοντά στο μετρό του Κεραμεικού. Εκεί στεγάζεται το αρχείο, η γραμματεία και η βιβλιοθήκη του Π.Ε.ΣΥ.Θ. (που λειτουργεί και ως δανειστική και τους τίτλους της μπορείτε να βρείτε αναρτημένους στο site μας: www.pesyth.gr) και επίσης ένας άνετος χώρος για την πραγματοποίηση των Γενικών Συνελεύσεων, δράσεων του Συλλόγου (ημερίδες, σεμινάρια, πάρτι) αλλά και ως τόπος συνάντησης των μελών.
   Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. λειτουργεί ως φορέας προώθησης της θεατρικής τέχνης και παιδείας στην Ελλάδα. Μέλη του αποτελούν απόφοιτοι ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών τμημάτων θεατρολογίας.
   Καταστατικοί σκοποί του είναι:
      ·         η καθιέρωση της επιστήμης της θεατρολογίας, η ενεργοποίησή της στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και η άμεση σύνδεσή της με τη σκηνική πράξη.
      ·         η καλλιτεχνική, επιστημονική και επαγγελματική ενημέρωση των μελών του.
    ·  η προβολή του θεάτρου ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης και κοινωνικής παρέμβασης.

   Ήδη έχουν διοργανωθεί δύο πανελλήνια Συνέδρια (τα πρακτικά του πρώτου έχουν εκδοθεί και του δεύτερου βρίσκονται υπό έκδοση), ημερίδες και πάμπολλα σεμινάρια (είτε από σκηνοθέτες, ηθοποιούς, παιδαγωγούς είτε από μέλη -τα τελευταία παρέχονται στα μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ. δωρεάν), παραστάσεις από τη Θεατρική ομάδα του Συλλόγου, γιορτές για τα παιδιά των μελών του Συλλόγου και όχι μόνο, και άλλες δράσεις (ομαδική παρακολούθηση παραστάσεων, κινηματογραφικές βραδιές κ.ά.). Η επαφή μας με τα πανεπιστημιακά τμήματα προσπαθούμε να είναι συνεχής και συντονισμένη.
   Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. υπερασπιζόμενος το δικαίωμα στην εργασία όλων των απόφοιτων Θεατρικών Τμημάτων έχει έντονη δράση στη διεκδίκηση θέσεων εργασίας σε πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς. Συγκεκριμένα λειτουργεί επιτροπή Εκπαιδευτικών Θεμάτων από το 2003 -που ασχολείται κυρίως με τους συναδέλφους τους απασχολούμενους στην εκπαίδευση (δημόσια και ιδιωτική)- και σταθερή διεκδίκησή μας αποτελεί ο διορισμός των Θεατρολόγων σε μόνιμες θέσεις εργασίας σε πολιτιστικούς φορείς (Κρατικά Θέατρα και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Υπουργείο Τουρισμού, Πολιτιστικές Υπηρεσίες Δήμων, Ιδιωτικά Θέατρα και Φορείς) και στην εκπαίδευση (με διορισμούς συναδέλφων σε οργανικές θέσεις στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).
   Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο και η πηγή εσόδων του είναι ΜΟΝΟ οι συνδρομές των ΜΕΛΩΝ του και οι δωρεές. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εκλέγεται κάθε δύο χρόνια και η θητεία των μελών του Δ.Σ. είναι εθελοντική. Εν δυνάμει μέλη του αποτελούν οι απόφοιτοι και των τεσσάρων Θεατρικών Τμημάτων και ο Σύλλογος είναι ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ. Η γραμματεία λειτουργεί τρεις φορές την εβδομάδα.
   Η παρούσα επιστολή απευθύνεται στους φοιτητές των Θεατρικών Τμημάτων της χώρας προκειμένου να γνωρίσουν το Σύλλογο, να μάθουν για τις δράσεις του, με την αποφοίτησή τους να εγγραφούν μέλη του Συλλόγου και να διατηρήσουν στενή και ενεργό συμμετοχή με το σύλλογο αλλά και το θεατρικό χώρο.

   Βρισκόμαστε κάθε χρονιά με έναν νέο αριθμό εγγεγραμμένων μελών -κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα- αλλά επιδίωξή μας είναι να αναπτύξουμε σταθερή σχέση και επαφή με τους συναδέλφους Θεατρολόγους ήδη από την περίοδο των σπουδών τους έτσι ώστε η σχέση και η επαφή των συναδέλφων με το Σύλλογο να είναι συνεχής και οργανική και άρα ο Σύλλογος να αποτελεί τον φυσικό χώρο έκφρασης όλων μας.
   Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους φοιτητές των Θεατρικών Τμημάτων να έρχονται σε επαφή με τον Σύλλογο για τα θέματα που τους απασχολούν, να εγγράφονται με την αποφοίτησή τους ως μέλη του Συλλόγου και να ανανεώνουν κάθε χρονιά την συνδρομή τους, να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις του Π.Ε.ΣΥ.Θ. (κινητοποιήσεις, διεκδικήσεις, επιστημονικά τεκταινόμενα), να κάνουν το ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ.

   Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. είναι τα μέλη του!

Το Δ.Σ. του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: