ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε.ΣΥ.Θ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠ.Ε.Θ. ΣΤΙΣ 5/10/2015

ΔΤ για την ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ και ΦΟΡΕΩΝ την 5η– 10-2015 για τις μειωμένες προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων

Σήμερα 5-10-2015 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων για τις μειωμένες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων από το Υ.Π.Ε.Θ. την 1η Οκτωβρίου 2015.
Θιγόμενοι από όλους τους κλάδους και σωματεία είχαν κάνει συγκέντρωση και την Παρασκευή 2-10  αλλά οι απαντήσεις του Υ.Π.Ε.Θ. ήταν από αστείες έως άκρως προσβλητικές.
Λίγο ως πολύ αναγνωρίστηκε ότι το Υ.Π.Ε.Θ. δεν έχει εξασφαλίσει τις απαιτούμενες πιστώσεις και γι’ αυτό προχωρά κάθε βδομάδα σε προσλήψεις εκπαιδευτικών λίγο «απ’ όλα» (λίγοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, λίγοι καθηγητές δευτεροβάθμιας, λίγοι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων και έτσι λίγο το λίγο θα βγάλουμε την χρονιά) και πως ενώ γνώριζε ότι η Αττική, η Δυτική Μακεδονία και το Αιγαίο θα εξαιρεθούν από το ΕΣΠΑ το απέκρυψε από τους αναπληρωτές που κάλεσε να κάνουν αιτήσεις δύο φορές μέσα το καλοκαίρι.
Αποτέλεσμα εκατοντάδες συνάδελφοι να μείνουν άνεργοι ή να τοποθετηθούν εκτός του τόπου διαμονής τους, να χωριστούν οικογένειες, να καταδικαστούν συνάδελφοι στην οικονομική εξαθλίωση και τα ελληνικά δημόσια σχολεία να μένουν άδεια.
Στην σημερινή κινητοποίηση, 5-10,  συμμετείχαν: μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων, η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, τα πρωτοβάθμια σωματεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Περικλής» και «Σεφέρης», η Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών και η ΠρωτοβουλίαΩρομισθίων Αναπληρωτών.
Αν τα παραπάνω σωματεία, εκπρόσωποι και φορείς φαίνονται και είναι πολλοί δεν είχε την ίδια άποψη το Υ.Π.Ε.Θ. και η πολιτική της ηγεσία. Μετά από μία περίπου ώρα και ενώ είχαμε ζητήσει την συνάντηση με τον Υπουργό ενημερωθήκαμε ότι δεν μπορεί να μας δεχτεί κανείς στο Υπουργείο (!). Κανείς από το γραφείο του Υπουργού, αναπληρωτής υπουργός, γενικός ή ειδικός γραμματέας, σύμβουλος γενικών καθηκόντων ή ειδικών έστω!
Επιπρόσθετα στο επίμονο αίτημά μας ότι ζητάμε συνάντηση και εξήγηση για το τι έχει συμβεί, ότι ζητάμε να καταθέσουμε υπόμνημα για τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την ολιγωρία του Υ.Π.Ε.Θ., ότι απαιτούμε οι προσλήψεις αναπληρωτών να γίνονται σε μία και μοναδική φάση ικανοποιώντας τις πραγματικές αναγκών των σχολείων με πλήρη στελέχωσή τους και ακολουθώντας έτσι την κατάταξη στον πίνακα, λάβαμε την απάντηση πως ό,τι είχαν να μας πουν μας το είπαν την Παρασκευή και ουδέν νεότερον επ’ αυτού…
Η νέα πολιτική ηγεσία του Τρίτου Μνημόνιου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει πλέον να ζηλέψει τίποτε από τις προηγούμενες ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Η πολιτική ηγεσία έκανε την ξεκάθαρη επιλογή να κρατάει το Υπουργείο κλειστό για τους εκπαιδευτικούς , να εμπαίζει τα σωματεία και τους εκπροσώπους τους, να έχει απέναντι αυτούς που υπηρετούν ανά την Ελλάδα το ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Καταγγέλλουμε  την ανάλγητη αυτή στάση του Υπουργού Νίκου Φίλη και δηλώνουμε πως θα μας βρίσκει πάντα μπροστά του αποφασισμένους να διεκδικήσουμε το αυτονόητο :

Παιδεία για όλα τα παιδιά της Ελλάδας
Αξιοπρεπή  ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ εργασία
Τα δικαιώματα δεν χαρίζονται …κατακτιώνται!

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων- Π.Ε.ΣΥ.Θ.
Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής
Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων
Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: