ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. (23-4-2016) – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. (23-4-2016) – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 
   Το Σάββατο 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση με τα κάτωθι θέματα:
   1. Ενημέρωση εφοριακού ελέγχου και οικονομική ενημέρωση   2. Μέτρα βιωσιμότητας Π.Ε.ΣΥ.Θ. – λειτουργία Π.Ε.ΣΥ.Θ.
Το σώμα ενημερώθηκε για την πραγματικά προβληματική κατάσταση του ταμείου (το ταμείο δεν αριθμεί πάνω από 1000€), την αδυναμία συνέχισης διατήρησης των γραφείων  και της έμμισθης υπαλλήλου που λειτουργούσε την γραμματεία μας.

Κατόπιν αυτών το Δ.Σ. ενημέρωσε πως:

·     Προχώρησε στην απόλυση της υπαλλήλου Μαρίας Μπούμπα από την θέση της γραμματέως. Στο σημείο αυτό το Δ.Σ. θα ήθελε να ευχαριστήσει την συνάδελφο για την πραγματικά εξαιρετική παρουσία της στην γραμματεία του συλλόγου, τον επαγγελματισμό και την συνέπειά της. Χωρίς την βοήθεια  και την υπέρβαση καθήκοντος που συχνά έκανε η Μαρία δεν θα ήταν δυνατή η λειτουργία του Π.Ε.ΣΥ.Θ.  και η περαιτέρω πορεία του.

·   Το μισθωτήριο συμβόλαιο στον χώρο της Νευροκοπίου 18 έχει πλέον λήξει. Το μεν αρχειακό υλικό του Π.Ε.ΣΥ.Θ. (συλλογή προγραμμάτων του Εθνικού Θεάτρου, βιβλιοθήκη, ακαταχώρητο υλικό, γενικότερο διοικητικό αρχείο μας) και η «περιουσία» του Συλλόγου (έπιπλα και συσκευές) μεταφέρθηκαν σε χώρο που ευγενικά μας παραχώρησε το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Αθήνας. Οφείλουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Πρόεδρο κυρία Ταμπάκη για την άμεση ανταπόκρισή της στο κάλεσμα του Συλλόγου.

·   Βάση νόμου και με δεδομένο πως οι μέχρι τώρα αιτήσεις μας για παραχώρηση χώρου από τον Δήμο Αθηναίων, ΥΠ.ΠΟ.Α. και άλλους φορείς δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα η έδρα του Π.Ε.ΣΥ.Θ. μεταφέρεται στην οικία του Προέδρου μας Νεόφυτου Παναγιώτου.  Στην συνέχεια αναπτύχθηκαν μέσα από τοποθετήσεις, ερωτήσεις και απαντήσεις και δευτερολογίες και τα δύο θέματα ημερήσιας διάταξης, ειδικά για το υπέρογκο ποσό του προστίμου που έχει επιβληθεί στον Π.Ε.ΣΥ.Θ. (ξεπερνάει τα 10.000€ ) και η Γ.Σ. προχώρησε στις πιο κάτω αποφάσεις:

– Μείωση της συνδρομής για το 2016 στα 25€ χωρίς παραγραφή των οφειλών παρελθόντων ετών. Επίσης βρίσκεται σε ισχύ ο διακανονισμός των παλαιών συνδρομών στο 25% του συνόλου με ελάχιστο ποσό τα 35€. 
Η συλλογή των συνδρομών πρέπει να κατατίθεται αναγκαστικά στην Τράπεζα, με την επιφύλαξη της είσπραξης της από την αρμόδια ΔΟΥ, ή κατόπιν συνεννόησης με τα μέλη του Δ.Σ.

Σημείωση
: το παραπάνω μέτρο κρίθηκε απαραίτητο προκειμένου η μείωση να λειτουργήσει θελκτικά για όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη. Είναι χαρακτηριστικό πως αν το σύνολο των εγγεγραμμένων μελών εξοφλούσε την φετινή συνδρομή του θα υπερκαλυπτόταν το σύνολο του προστίμου.

– Έκτακτη εισφορά των μελών με ελάχιστο ποσό τα 10€ ξεκινώντας το συντομότερο δυνατόν την συλλογή της εν λόγω έκτακτης εισφοράς.
Το συγκεκριμένο μέτρο προβλέπεται και στο καταστατικό. Η συλλογή εισφορών πρέπει να κατατίθεται αναγκαστικά στην Τράπεζα, με την επιφύλαξη της είσπραξης της από την αρμόδια ΔΟΥ, ή κατόπιν συνεννόησης με τα μέλη του Δ.Σ.

– Επιστολή προς το ΥΠ.ΠΟ.Α. και τον Υπουργό Πολιτισμού κύριο Μπαλτά όπου με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο θα εκθέτουμε το πρόβλημα, θα εντοπίζουμε ότι αντιμετωπιζόμαστε σαν επιχείρηση παρότι όλη την 20ετή πορεία μας προσφέραμε στο σύνολο και την Επιστημονική κοινότητα.

– Δημοσιοποίηση του θέματός μας με ανοιχτή επιστολή- ψήφισμα και παράλληλα συλλογή υπογραφών συμπαράστασης Θα το βρείτε στον σύνδεσμο, πατώντας εδώ!
Σημείωση: παρακαλείσθε να αποστέλλετε τις ατομικές υπογραφές που συλλέγετε και των σωματείων στα μέηλ του συλλόγου: info@pesyth.gr  &  pesyth@pesyth.gr

– Εξωστρεφή δραστηριότητα για συλλογή δωρεών και εξεύρεση πόρων.

– Απεύθυνση  σε επίτιμα μέλη του Συλλόγου και γενικότερα ευεργέτες για συλλογή δωρεών.

– Περαιτέρω απεύθυνση στο Τ.Θ.Σ. Αθήνας για παραχώρηση χώρου για γραφείο του Συλλόγου

– Έρευνα 
παρόμοιας κατάστασης άλλων σωματείων
Σημείωση: είναι απαραίτητο να δραστηριοποιηθεί ο καθένας μας και να αποστείλει τις πληροφορίες που συγκεντρώνει στο info@pesyth.gr & pesyth@pesyth.gr

– Πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε δωρεάν χώρους για την δημοσιοποίηση του προβλήματος και οικονομική ενίσχυση του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

– Κατάργηση της τηλεφωνικής μας γραμμής για περαιτέρω μείωση των εξόδων.

– Δημοσιοποίηση των ανωτέρω αποφάσεων στον διαδικτυακό μας χώρο: www.pesyth.gr και με αποστολή μέηλ στα μέλη.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η περίοδος είναι κρίσιμη. Αναμένουμε τα αποτελέσματα των κινήσεων που έχουμε κάνει και θα σας ενημερώνουμε άμεσα.
Είναι η στιγμή να ενεργοποιηθούμε όλοι, να στηρίξουμε τον σύλλογο, να κάνουμε θέμα μας και στόχο μας την άμεση υλοποίηση των παραπάνω αποφάσεων.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ!
Πανελλήνικος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων
Ε: pesyth@pesyth.gr
W: www.pesyth.gr

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: