ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε πως σε διάστημα λιγότερο του έτους ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. αποπλήρωσε το άδικο και εξαντλητικό πρόστιμο που είχε επιβληθεί στον Σύλλογο μας τον Μάρτιο του 2016 και ξεπερνούσε τα 11.000 ευρώ.

Το πρόστιμο αφορούσε λάθη και παραλείψεις λογιστών και σε καμία περίπτωση κακοδιαχείριση των παρελθόντων ΔΣ ή απώλεια κερδών του Δημοσίου.

Ο σύλλογος ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και διακίνησε ψήφισμα για άρση του προστίμου και αλλαγή του νόμου που αντιμετωπίζει τα επιστημονικά σωματεία ως επιχειρήσεις.

Δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από πλευράς Υπουργείου και δυστυχώς και η ανταπόκριση σωματείων και φορέων ήταν μικρή.

Θυμίζουμε πως απόρροια του προστίμου και τη αναμενόμενης αδυναμίας να αποπληρωθεί άμεσα και ολόκληρο το ποσό, ήταν η  δέσμευση του λογαριασμού του Συλλόγου αλλά και η δέσμευση του προσωπικού λογαριασμού του Προέδρου του Π.Ε.ΣΥ.Θ. ο οποίος αναγκάστηκε μάλιστα να προσχωρήσει και σε δικαστικές διαδικασίες προκειμένου να  διασφαλίσει τα περιουσιακά του στοιχεία από  κατάσχεση!

Η προσφορά και η κινητοποίηση  των μελών και των φίλων του Συλλόγου υπήρξε συγκινητική και το κυριότερο αποτελεσματική και σε διάστημα λιγότερο των 7 μηνών το ποσό συγκεντρώθηκε και πλέον ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. «ελεύθερος» από οικονομικές οφειλές θα συνεχίσει απρόσκοπτα και αποτελεσματικά την πορεία του για καθιέρωση της Θεατρικής Παιδείας στην Ελληνική Κοινωνία και διασφάλιση της θέσης του Θεατρολόγου ως Επιστήμονα στο σύγχρονο εργασιακό τοπίο.

Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. λειτουργεί από το 1995 ως φορέας προώθησης της θεατρικής τέχνης και παιδείας στην Ελλάδα με κύριους στόχους:

·       την καθιέρωση της επιστήμης της θεατρολογίας, την ενεργοποίησή της στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και την άμεση σύνδεσή της με τη σκηνική πράξη.
·       την καλλιτεχνική, επιστημονική και επαγγελματική ενημέρωση των μελών του.
·       την προβολή του θεάτρου ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης και κοινωνικής παρέμβασης.

Ευχαριστούμε την/τον κάθε συνάδελφο και φίλο που στάθηκε δίπλα μας και συνέδραμε και οικονομικά. Η ανταπόκριση των μελών αποδεικνύει πως πράγματι ο Συλλογος είναι τα μέλη του και πως τα μέλη του Π.Ε.ΣΥ.Θ. διαθέτουν αντανακλαστικά, ισχυρή συσπείρωση και ανιδιοτέλεια.

Ευχαριστούμε όσες/όσους συμπαραστάθηκαν στην δύσκολα αυτή στιγμή σε έναν φορέα που αγωνίζεται και συμμετέχει στο κοινωνικό, καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό και επιστημονικό γίγνεσθαι αναγνωρίζοντας τόσο την πορεία του μέχρι τώρα αλλά και την αναγκαιότητα της ύπαρξής του.

Συνεχίζουμε δυναμικά, ενωμένοι και με ισχυρό το αίσθημα του δικαίου που δεν μας αποδόθηκε από τους πολιτικούς και διοικητικούς υπεύθυνους των Υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες Θεατρολόγοι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΔΥΝΑΤΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ.
ΔΕΝ ΛΥΓΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ!
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: