ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΝΕΟΥ Δ.Σ. Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους μας,

Τακτικά και επίτιμα μέλη, έκτακτα και φίλους, τους Δασκάλους μας και τους φοιτητές και αποφοίτους Θεατρολογίας στις σχολές Θεάτρου και Θεατρικών Σπουδών.

Ως νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Π.Ε.ΣΥ.Θ., θελήσαμε να σας απευθύνουμε έναν σύντομο χαιρετισμό, ελπίζοντας ότι σύντομα οι ιδέες και οι στόχοι μας θα ανθίσουν με τις δικές σας πολύτιμες όσο και αναγκαίες παρεμβάσεις.

Έχοντας κοντά μας τους δύο συναδέλφους που μετρούν αρκετές θητείες στο Δ.Σ. του Π.Ε.ΣΥ.Θ. κι έπειτα από την αποτελεσματική προσπάθεια του απερχόμενου Δ.Σ. που, με τη στήριξη των μελών μας, κατάφερε να αποπληρώσει το πρόστιμο που είχε επιβληθεί από την εφορία, θεωρούμε ότι έχουμε μια στέρεη βάση για να επανεκκινήσουμε. Προσδοκούμε να ξαναπλάσουμε τον Π.Ε.ΣΥ.Θ. με τη βοήθεια όλων σας: των παλαιότερων μελών, αλλά κι αυτών που αναμένουμε να έρθουν σύντομα κοντά μας ως νέα μέλη. Μέσα από τον Επιστημονικό μας Σύλλογο θέλουμε να δυναμώσουμε τη φωνή όλων των συναδέλφων μας, σε όποιον τομέα κι αν εργάζονται· να εκφράσουμε τις ανησυχίες, τα οράματα, τις διεκδικήσεις όλων μας· να δώσουμε στην επιστήμη μας, στην Τέχνη και στον πολιτισμό, τη θέση  που τους αξίζει.

Ευχαριστούμε πολύ τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία κι ευχόμαστε κάθε φορά να είμαστε περισσότεροι – για το λόγο αυτό στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι και η συμμετοχή των συναδέλφων μας από την επαρχία.

Θα εργαστούμε για την επαναφορά του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής στην Ε΄ και ΣΤ’ του δημοτικού σχολείου· για την αποκλειστικότητα της διδασκαλίας του μόνο από τους εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς· για τους μόνιμους διορισμούς· για να είναι αυτονόητη η παρουσία θεατρολόγου σε κάθε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και ιδιωτικό θέατρο.

Θέλουμε να στηρίξουμε κάθε καλλιτεχνική κίνηση που ευνοεί την ελευθερία του λόγου και το ανοιχτό θέατρο για όλο το κοινό – να αναπτύξουμε δράσεις αλληλεγγύης και να αναδείξουμε τον κοινωνικό ρόλο του Π.Ε.ΣΥ.Θ. τόσο στην καλλιτεχνική παραγωγή όσο και στην ερευνητική-επιστημονική διαδικασία.

Με την ευχή να τα πούμε από κοντά και στην Τακτική Γενική Συνέλευση που θα ανακοινωθεί σύντομα. Η παρουσία όλων σας είναι πολύ σημαντική και αναγκαία για μια δημιουργική κι ελπιδοφόρα νέα αρχή.

Το Δ.Σ. του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: