ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ Π.Ε.ΣΥ.Θ. ΣΤΟ ΥΠ.Π.Ε.Θ., 31 ΜΑΪΟΥ 2017 (συνεχής ενημέρωση)

– ΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ Π.Ε.ΣΥ.Θ. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31/5/2017 στις 14.30 ΣΤΟ ΥΠ.Π.Ε.Θ. από τη ΔΟΕ. Δείτε την ανακοίνωση εδώ.
– ΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ -της ΔΟΕ- ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ Π.Ε.ΣΥ.Θ. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31/5/2017 στις 14.30 ΣΤΟ ΥΠ.Π.Ε.Θ. από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΡΙΚΛΗ. Δείτε την ανακοίνωση εδώ. 
– ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ (28-05-2017)

Ο σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «η Αθηνά» στηρίζει την κινητοποίηση που πραγματοποιεί ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων την Τετάρτη 31 Μαΐου στις 2.30 μμ στο Υπουργείο Παιδείας και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής με την αξιοποίηση των διευκολυντικών στάσεων εργασίας που έχουν κηρυχθεί από τη ΔΟΕ για τις δυο τελευταίες και τις δυο πρώτες ώρες του πρωινού και απογευματινού κύκλου αντίστοιχα.Για το Δ.Σ. του ΣυλλόγουΟ Πρόεδρος, Παζάλος ΓιώργοςΟ Γ. Γραμματέας, Θεοδωρόπουλος Θοδωρής – ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΚΩΣΤΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ». Δείτε την ανακοίνωση εδώ. 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» Αρ.Πρωτ. 84

N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης Νέα Ιωνία 30/5/2017
mail : segseferis@gmail.com ή gseferisedu@gmail.com
site : www.gseferisedu.blogspot.gr 

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31/5/2017
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

H ανασφάλεια που ζουν οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων τα τελευταία χρόνια, λόγω των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στον κλάδο μας που τους κρατούν ομήρους, μεταξύ ανεργίας και απασχόλησης, στο όνομα του «εξορθολογισμού» του κόστους στην Εκπαίδευση που προτείνουν ΟΟΣΑ – ΕΕ, αλλά και φέτος με την εφαρμογή του «Ενιαίου τύπου ολοήμερου σχολείου», δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!

Το Υπουργείο Παιδείας και οι Δ/νσεις Π. Ε. πιέζουν τις σχολικές μονάδες να καλύπτονται τα κενά ειδικοτήτων από συναδέλφους που δεν έχουν σχέση με το διδακτικό αντικείμενο της κάθε ειδικότητας, στη λογική της «εξαφάνισης» των χιλιάδων διδακτικών ωρών στα μαθήματα ειδικοτήτων.

Συνεπώς, χιλιάδες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων μένουν άνεργοι ενώ άλλοι τόσοι γυρνούν έως και 5 σχολεία για κάποιους μήνες το χρόνο ως «ξένο σώμα» στο σχολικό περιβάλλον. Δημιουργούνται συνθήκες συναδελφικού κανιβαλισμού και εργασιακής ανθρωποφαγίας κάτω από τον εκβιασμό της αναγκαστικής μετακίνησης από σχολείο σε σχολείο.

Είναι πάγια θέση του συλλόγου μας όλα τα μαθήματα των ειδικοτήτων στο Δημοτικό να διδάσκονται μόνο από τις αντίστοιχες ειδικότητες. Θεωρούμε επίσης ότι ούτε παιδαγωγικά σωστό ούτε συναδελφικά ηθικό είναι ένας συνάδελφος να διδάσκει μαθήματα άλλης ειδικότητας.

Ο Σύλλογος Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» στηρίζει την κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας στις 31 Μαΐου2017, και ώρα 14:30, (όπου καλεί και ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων) και απαιτεί:

1. Να καλυφτούν όλες οι οργανικές θέσεις με διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.
2. Την επαναφορά του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής στην Ε΄ και στην ΣΤ΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, τη διάχυσή του σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης
3. Να μειωθεί σε τρία(3) ο αριθμός των σχολείων που μετακινούνται πολλές ειδικότητες από 5 που είναι σήμερα.
4.Οι ομάδες των σχολείων να γίνουν με βάση την απόσταση αλλά και την συγκοινωνιακή σύνδεση μεταξύ τους .
5. Να καταργηθεί όλο το πλαίσιο της κινητικότητας και κάθε έννοια ελαστικοποίησης στην εργασία των εκπαιδευτικών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ 
    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

– ΤΟ ΣΕΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΣΤΙΣ 31/5 ΚΑΙ ΩΡΑ 14.30 ΣΤΟ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: