ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Π.Ε.ΣΥ.Θ. ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Με αφορμή τα προβλήματα που δημιούργησε η περίφημη ΥΑ Φίλη και προκειμένου να μην δούμε και φέτος τις ίδιες αυθαιρεσίες, το ΔΣ του Π.Ε.ΣΥ.Θ. παρενέβη την τελευταία εβδομάδα τόσο τηλεφωνικά όσο και γραπτώς (με την επιστολή που ακολουθεί) στις πλέον προβληματικές διευθύνσεις εκπαίδευσης, που συστηματικά απέκρυπταν λειτουργικά κενά, ζητώντας να αποδοθούν ορθά και με διαφάνεια. Υπήρξε τάση συμμόρφωσης από την πλειοψηφία των διευθυντών εκπαίδευσης –κάποιες ήδη ανακοίνωσαν σωστά τα λειτουργικά κενά–, υπήρξαν όμως και διευθυντές που με αγενή και προκλητικό τρόπο απαξίωναν τη νομική διάσταση του θέματος και δεν δεσμεύονταν ότι θα αποδώσουν τις πραγματικές ανάγκες. Με αυτούς τους διευθυντές μίλησε και ο δικηγόρος των προσφευγόντων, κ. Ηλίας Κολλύρης, τον οποίο ευχαριστούμε για την παρέμβασή του και από εδώ, αλλά και για τις νομικές του συμβουλές όλο αυτό το διάστημα. Να σημειώσουμε δε ότι ότι όλες οι διευθύνσεις, οι περιφέρειες και το υπουργείο έχουν λάβει το σχετικό εξώδικο.

Αθήνα, 28 Αυγούστου 2017

Προς: Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Υπ᾽ όψιν: Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Κοινοποίηση: ΠΥΣΠΕ, Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων

Θέμα: Απόδοση – ανάρτηση λειτουργικών κενών θεατρολόγων (ΠΕ 32)

Με δεδομένο ότι κατά το προηγούμενο έτος διαπιστώθηκαν σε πολλές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προβλήματα σε σχέση με την απόδοση και την ανάρτηση των λειτουργικών κενών (κενά αναντίστοιχα με τις πραγματικές ανάγκες και κατά τόπους πολύ λιγότερα) τόσο της ειδικότητάς μας (ΠΕ 32) όσο και άλλων ειδικοτήτων, ως Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων, ζητούμε από τη Διεύθυνσή σας την ορθή και διαφανή απόδοση όλων των λειτουργικών κενών.

Σας παρακαλούμε να μας τα γνωστοποιήσετε άμεσα και να τα αναρτήσετε το γρηγορότερο δυνατό στις σελίδες σας προς χρήση των συναδέλφων μας και κάθε ενδιαφερόμενου. Οι μόνιμοι συνάδελφοί μας είναι ελάχιστοι ανά την επικράτεια, ως εκ τούτου είναι προφανές πόσα κενά θεατρολόγων αντιστοιχούν σε κάθε διεύθυνση με βάση τον αριθμό των σχολικών μονάδων.

Να σημειώσουμε εδώ ότι σύμφωνα με την πρόσφατη Απόφαση του ΣτΕ, προτάσσονται ξεκάθαρα οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων στη διδασκαλία των αντίστοιχων μαθημάτων, ήτοι Θεατρική Αγωγή, Εικαστικά, Μουσική, Φυσική Αγωγή και Πληροφορική, οπότε καθίσταται πειθαρχικό παράπτωμα η ανάθεση διδασκαλίας τους σε άλλους εκπαιδευτικούς πριν τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, πόσω μάλλον χωρίς την απαιτούμενη επάρκεια και χωρίς την ύπαρξη ειδικά αιτιολογημένης κρίσης από το αρμόδιο Όργανο.

Πέραν της νομικής διάστασης του θέματος, να τονίσουμε ότι κάθε ώρα που ανατίθεται σε μόνιμο εκπαιδευτικό αναντίστοιχης ειδικότητας μόνο και μόνο για να συμπληρώσει το ωράριό του, πέρα από αντιεπιστημονική και αντιπαιδαγωγική πράξη, συντελεί στο καθεστώς ανεργίας εκατοντάδων συναδέλφων μας. Με εκτίμηση,

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων – Π.Ε.ΣΥ.Θ.

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: