ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Γ’ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ την Πέμπτη 7-9-2017

Την Πέμπτη 7-9-2017 με πρωτοβουλία των νεοπροσλαμβανόμενων συναδέλφων ειδικοτήτων πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας. Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. στήριξε, κάλεσε σε συμμετοχή και έδωσε το παρών με εκπρόσωπο τον Χρήστο Παγκαλιά, μέλος του ΔΣ.

Στην συνάντηση με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης, παρουσία όλων των πρωτοβάθμιων οργάνων και αρκετών αναπληρωτών, ετέθη από τους νεοπροσλαμβανόμενους και τα σωματεία το κυριότερο πρόβλημα: οι δηλώσεις των αναπληρωτών ειδικοτήτων, όπου οι συνάδελφοί μας δηλώνουν μόνο περιοχές κι όχι σχολεία προτίμησης.

Απαιτήσαμε να δημοσιοποιηθεί το σύνολο των κενών ονομαστικά και αριθμητικά σε ώρες ανά σχολείο και φυσικά να μην γίνουν αναθέσεις των μαθημάτων ειδικοτήτων σε αναντίστοιχους εκπαιδευτικούς.

Στην αναφορά μάλιστα από πλευράς συναδέλφων της αποφάσεως του ΣτΕ, σχετικά με τις αναθέσεις μαθημάτων ειδικοτήτων και τα προβλεπόμενα (σαφής πρόταξη των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην διδασκαλία των μαθημάτων ειδικοτήτων και ειδικές αιτιολογημένες εκθέσεις για την ανάθεση σε αναντίστοιχους εκπαιδευτικούς) μας διάβασε τη σχετική οδηγία που έλαβε από το νομικό τμήμα του Υπουργείου Παιδείας, η οποία αναφέρει ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει εφαρμογή αν δεν καθαρογραφεί. Οι προσφεύγοντες παριστάμενοι εκπαιδευτικοί επικοινώνησαν με τον δικηγόρο τους και αποσαφήνισαν ότι η απόφαση έχει καθαρογραφεί και είναι δεσμευτική.

Ο προϊστάμενος ισχυρίστηκε τότε ότι δεν δημοσιοποιεί τα σχολεία και τις αντίστοιχες ώρες διότι οι εκπαιδευτικοί θα επιλέξουν πιο κεντρικά σχολεία, με αποτέλεσμα πολλά απομακρυσμένα σχολεία να παρουσιάσουν ελλείψεις. Αυτό όμως γνωρίζουμε όλοι ότι είναι πρόβλημα του υπουργείου που προσλαμβάνει λιγότερους των πραγματικών αναγκών.

Εξάλλου για αρκετές ειδικότητες (πχ ΠΕ32 ή ΠΕ08) οι μόνιμοι συνάδελφοι κάθε διεύθυνσης είναι ελάχιστοι και άρα πρέπει να ανοίξει το σύνολο των κενών.

Οι αιρετοί και οι εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων ορθώς διατύπωσαν εκ νέου το αίτημα να δηλωθούν τα πραγματικά κενά των σχολείων και να κληθούν ξανά οι αναπληρωτές για νέες δηλώσεις.

Καταλήξαμε ότι το πρωί της Δευτέρας 11-9-2017 η Διεύθυνση θα ανακοινώσει τα κενά και θα καλέσει τους συναδέλφους των ειδικοτήτων να δηλώσουν πλέον τα σχολεία της προτίμησής τους.

Όμως ο προϊστάμενος τόνισε πως θα κάνει ο ίδιος την τοποθέτηση σύμφωνα με τις ανάγκες των σχολείων.

Παρενέβησαν οι εκπρόσωποι σωματείων λέγοντας πως κάτι τέτοιο είναι κραυγαλέα παράνομο. Οι αιρετοί διατύπωσαν το δικαίωμα του κάθε αναπληρωτή να δηλώσει τα σχολεία προτίμησής του, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους μόνιμους.

Τελειώνοντας ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. δια μέσου του παριστάμενου εκπροσώπου δήλωσε πως αν δοθεί έστω και μία ώρα ειδικότητας σε ΠΕ 70, θα ζητήσουμε την ειδικά αιτιολογημένη κρίση για την νομιμότητα αυτής της ενέργειας. Οι όποιες διοικητικές ευθύνες βαραίνουν τον προϊστάμενο. Προειδοποιήσαμε πως αν συνεχίσει έτσι θα διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο τα δικαιώματά μας.

Ενημερώνουμε εδώ πως ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. έχει αποστείλει επιστολή με αίτημα την απόδοση των πραγματικών λειτουργικών κενών μαθημάτων ειδικοτήτων και πως έχουμε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με Διευθύνσεις απαιτώντας την απόδοση των πραγματικών λειτουργικών κενών μαθημάτων ειδικοτήτων και προειδοποιώντας για νομικές κινήσεις μας σε αντίθετη περίπτωση.

Συνάδελφοι η μάχη δεν κερδήθηκε.

Αναμένουμε τις εξελίξεις και καλούμε σε επιφυλακή κάθε μέλος μας και εκπαιδευτικό σε κάθε Διεύθυνση εκπαίδευσης.

Ενημερώνετε άμεσα τον Σύλλογο και τα τοπικά σωματεία, τους αιρετούς και συναδέλφους για κάθε παρατυπία.
Απαιτούμε πλήρη διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες πρόσληψης και τοποθέτησης των εκπαιδευτικών.
Η αυθαιρεσία της Διοίκησης, τα αντιπαιδαγωγικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα του Υπουργείου δεν θα περάσουν!

Το ΔΣ του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: