ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΑΡΩΓΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
και έκτακτη οικονομική εισφορά για νομική αρωγή και αναγκαίες ενέργειες

ΣΑΒΒΑΤΟ, 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017, 3:00 – 6:00 μ.μ.
στα παλιά μας γραφεία στον Βοτανικό (Νευροκοπίου 18)

Αγαπητά μέλη,

Μέσα σε ένα κλίμα έντονων διεργασιών και σε αναμονή της Β’ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών, σας προσκαλούμε το ερχόμενο Σάββατο 21 Οκτωβρίου σε ανοιχτή συζήτηση για τα φλέγοντα θέματα που αφορούν τον κλάδο μας, σε όλες τις βαθμίδες τηςεκπαίδευσης. Εκτάκτως, προστέθηκε στα θέματα ημερήσιας διάταξης της Ημέρας Παιδείας καιενημέρωση συναδέλφων που αφορά σε σημαντικά θέματα και προβλήματα της Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης (ΔΙΕΚ, ιδιωτικά ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΔΒΜ, ΣΔΕ, ΟΑΕΔ κλπ), σχετικά με τον κλάδο μας.

Ο Σύλλογός μας, προέβη το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά πρωτοβουλιών, δράσεων και επεμβάσεων τόσο για να ανατραπεί το καθεστώς των αναθέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όσο και προς την κατεύθυνση της συμμόρφωσης της Διοίκησης στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ (αρ. 1859/2017). Διαπιστώθηκε εν μέρει συμμόρφωση, αλλά σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε αναγκαία η περαιτέρω νομική συμβουλή και παρέμβαση, η οποία απέφερε επίσης καρπούς σε κατά τόπους Διευθύνσεις.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε σχέση με την ανάθεση του μαθήματός μας σε πολλές περιοχές ανά την Επικράτεια. Με αφορμή, λοιπόν, την πληθώρα αιτημάτων που δεχόμαστε διαρκώς για παρεμβάσεις σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και γνώμονα τη διαρκώς ανανεούμενη ανάγκη άσκησης πίεσης προς πάσα κατεύθυνση για τα ζητήματα που μας απασχολούν, προτείνουμε:

  • Τη νομική αρωγή και εκπροσώπηση του Συλλόγου, όπου παρίσταται λόγος παρέμβασης. Η πρόσφατη εμπειρία έδειξε ότι τέτοιοι λόγοι ανακύπτουν συχνά και είναι δυσεπίλυτοι.
  • Μια σειρά νομικών ενεργειών στις οποίες είναι απαραίτητο να προβούμε, παράλληλα με κάθε άλλη δράση και διεκδίκηση του Συλλόγου (ενδεικτικά και εφόσον το ποσό που θα συγκεντρωθεί το επιτρέπει, προσφυγή στο ΠΔ, εξώδικα σε διευθύνσεις).

Για τους λόγους αυτούς προβαίνουμε στην πρόσκληση για έκτακτη οικονομική εισφορά των μελών μας ύψους 30 ευρώ (είτε μειωμένη εισφορά ύψους 15 ευρώ για όσα μέλη μας δεν έχουν ακόμη προσληφθεί και όσους φίλους του Συλλόγου επιθυμούν να στηρίξουν την κίνηση αυτή).

Τα παραπάνω θέματα θα αναλυθούν διεξοδικά κατά την Ημέρα Παιδείας, οπότε και θα γίνονται δεκτές οι έκτακτες εισφορές. Όσοι προτιμήσουν την τραπεζική κατάθεση (Τράπεζα: Eurobank ΙΒΑΝ: GR8302 6005 70000 5201 0069 9654) θα πρέπει να προχωρήσουν σε κίνηση έως και την Τετάρτη 1/11 και στη δικαιολογία να αναγράφουν απαραίτητα ονοματεπώνυμο και τη λέξη ΝΟΜΙΚΑ.

Συνἀδελφοι,

Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. θα υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα όλων των θεατρολόγων και ειδικά όσων βρίσκονται στον πίνακα της μηδενικής προυπηρεσίας. Στην ΠΕ διακυβεύονται εκατοντάδες ακόμη θέσεις που θα χαθούν από τις παράνομες αναθέσεις αν δεν δράσουμε συλλογικά. Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση προς πάσα κατεύθυνση με κάθε δυνατό τρόπο και παράλληλες ενέργειες, δράσεις και κινητοποιήσεις, στις οποίες η παρουσία όλων μας κρίνεται απολύτως αναγκαία. Η νομική συνδρομή, ωστόσο, στην παρούσα φάση, δεν είναι πολυτέλεια – είναι ανάγκη.

Σας καλούμε, λοιπόν, σε συμπόρευση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το Σάββατο 21/10 θα θέλαμε να είστε όλοι εκεί για να απαντήσουμε στα ερωτήματά σας, να σας ενημερώσουμε για όσα έγιναν και όσα επιβάλλεται κατά τη γνώμη μας να γίνουν και προκειμένου να συζητήσουμε από κοντά τις απόψεις και τους προβληματισμούς σας.

Όσο περισσότεροι τόσο πιο δυνατοί!

Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε στα μέλη μας που έχουν ήδη δηλώσει συνοδοιπόροι μας με τη συμμετοχή τους στις Επιτροπές-Ομάδες Εργασίας του Συλλόγου. Η σύστασή τους θα κοινοποιηθεί με επόμενη ανακοίνωση σε όλα τα μέλη μας.

  • Την ίδια ημέρα θα μπορούν τα μέλη να ανανεώσουν συνδρομές και να σφραγίζεται επιτόπου η κάρτα μέλους.
  • Με χαρά επίσης σάς πληροφορούμε ότι χάρη στην ευγενή προσφορά του Εθνικού Θεάτρου θα έχουμε μεταφέρει στον χώρο παλιά προγράμματα του Εθνικού Θεάτρου, τα οποία θα διανέμονται δωρεάν σε όποιον επιθυμεί.
  • Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη συνάδελφο Κωνσταντίνα Ζηροπούλου για την ευγενή παραχώρηση του χώρου πραγματοποίησης της Ημέρας Παιδείας.

ΤΟ Δ.Σ. του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: