Ο ΠΕΣΥΘ στην Ημερίδα του Συλλόγου Αποφοίτων Τμήματος Θεάτρου Α.Π.Θ.

«Το Θέατρο στο σχολείο: μια αναγκαιότητα για ένα σχολείο ουσίας»

Ήταν μεγάλη τιμή και χαρά να παραστεί ο ΠΕΣΥΘ, δια της εκπροσώπου του Μαράιας Γαλιατσάτου, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στην ημερίδα του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Θεάτρου Α.Π.Θ., που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Τμήματος Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη.

Την ημερίδα με τίτλο «Το Θέατρο στο σχολείο: μια αναγκαιότητα για ένα σχολείο ουσίας» χαιρέτισαν η Χαρά Λιόλιου, Πρόεδρος του Δ.Σ. Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Θεάτρου, ο Ιάκωβος Ποταμιάνος, Πρόεδρος του Τμήματος Θεάτρου, η Αντιγόνη Τσαρμποπούλου, Συντονίστρια Γραφείου Β. Ελλάδας Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων του ΠΕΣΥΘ Μαράια Γαλιατσάτου, που εκπροσώπησε το Σύλλογο με την ομιλία της με τίτλο «Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων: Για ένα σχολείο Πολιτισμού και Ανθρωπισμού».

Ο Νικηφόρος Παπανδρέου, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Θεάτρου, άνοιξε τον κύκλο των εξαιρετικών εισηγήσεων που πραγματοποιήθηκαν στη συνέχεια από τους Άβρα Αυδή, φιλόλογο και θεατροπαιδαγωγό, Γιώργο Φράγκογλου, φιλόλογο, Τάσο Αγγελόπουλο, Διδάκτορα Θεατρολογίας στο Τμήμα Θεάτρου, Μαρία Φράγκου, εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής, Φρόσω Λαζαρέλη, δασκάλα 4ου ΔΣ Κορδελιού Ευόσμου, Βάνα Βουρτσάκη, διευθύντρια σε δημοτικό σχολείο και σκηνοθέτιδα, και Κωνσταντίνο Χατζηκώστα, θεατρολόγο, ΜΑ.

Μία από τις πιο όμορφες και συγκινητικές στιγμές της ημερίδας ήταν η παρουσία των παιδιών που είπαν με το δικό τους τρόπο πόσο αγαπούν και πόσο τους λείπει το Θέατρο στο σχολείο, μετά την εισήγηση της Μάρθας Κατσαρίδου, Θεατροπαιδαγωγού, Ε.Ε.Π., Τμήμα Θεάτρου Α.Π.Θ., η οποία μίλησε για την εμπειρία μιας διαπολιτισμικής τάξης δημοτικού σχολείου.

Ευχαριστούμε θερμά και από εδώ τον Σύλλογο Αποφοίτων του Τμήματος Θεάτρου για την πρόσκληση. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα του, συνοδοιπόροι και συνεργάτες, και θα παλέψουμε από κοινού για τη θέση που αξίζει να έχει το Θέατρο, η Τέχνη και ο Πολιτισμός στο δημόσιο σχολείο.

Επισυνάπτονται η ομιλία (/images/giaenasxoleiopolitismou.doc) και το βίντεο εκπροσώπησης του ΠΕΣΥΘ, καθώς και φωτογραφίες από την ημερίδα.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: