ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ» ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

«Η Βασίλισσα του Χιονιού» »

Οι θεατρολόγοι Ηλέκτρα Μήτσουρα και Ανθή Κοντορούση αποχαιρετούν την πιο παγωμένη εποχή του χρόνου με ένα χειμωνιάτικο παραμύθι. Σε ένα τρίωρο βιωματικό σεμινάριο θα παρουσιάσουν το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν,«Η Βασίλισσα του Χιονιού» μέσα από τεχνικές του δράματος.

Η δική μας ιστορία, θεατρική διασκευή της συναδέλφου και θεατρολόγου, Χριστίνας Κανέλλου επικεντρώνεται στην αγάπη.

Ξεκινώντας, θα προσεγγίσουμε την ομάδα με παιχνίδια γνωριμίας και σωματικής έκφρασης. Μοιράζοντας το υλικό, παίζοντας, αυτοσχεδιάζοντας και συζητώντας θα καταλήξουμε στην δική μας εκδοχή της «παράστασης».

Φιλοδοξούμε στο τέλος του σεμιναρίου να «ανεβάσουμε» με τους συμμετέχοντες μια αυτοσχέδια παράσταση με όλο το υλικό που θα προκύψει.

Στους συναδέλφους και τους φίλους του ΠΕΣΥΘ που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα δοθεί σχετικό υλικό: η θεατρική διασκευή του παραμυθιού, ενδεικνυόμενες τεχνικές αναπαράστασης ανά σκηνή, προτεινόμενη μουσική για παράσταση αλλά και ένα λαϊκό παραμύθι για συγκρίσεις και περισσότερη εμβάθυνση.

«Η Βασίλισσα Του Χιονιού» είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε έκταση παραμύθια του Άντερσεν και ένα από τα σημαντικότερα.

Σας περιμένουμε λοιπόν να αυτοσχεδιάσουμε!

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018
Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου,
Αντιγόνης & Δαναΐδων, ώρες 5-8μ.μ.

Το σεμινάριο προσφέρεται δωρεάν στα οικονομικά ενήμερα μέλη για το 2017. Είναι ανοιχτό και σε μη μέλη ή μη οικονομικά ενήμερα μέλη στο συμβολικό ποσό των 5€.

Παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή έως και την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Συλλόγου pesyth@pesyth.gr και info@pesyth.gr

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από τον ΠΕΣΥΘ

Η Ανθή (Αγάθη) Κοντορούση ζει στη αυλή των θαυμάτων. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ (1999) με μεταπτυχιακές σπουδές στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (2017) στον τομέα της «Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού». Τα ενδιαφέροντά της επεκτείνονται και σε θέματα που αφορούν την Ειδική και τη Μουσειακή Αγωγή. Αγαπάει τη λαϊκή τέχνη, γνωρίζει βελονάκι και υφαντική στο τελάρο αλλά απέτυχε στο κοπανέλι που το κρατά για ενθύμιο! Η αυλή των θαυμάτων άνοιξε την πόρτα της στην κ. Κοντορούση όταν εργάστηκε δέκα χρόνια ως δημοσιογράφος, για να ακολουθήσουν 13 μαγικά (διορίζομαι, δεν διορίζομαι, πόσες ώρες θα δουλέψω, πού-πότε-πώς;) χρόνια ως εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής και παράλληλα 3 χρόνια ως μουσειοπαιδαγωγός σε Μουσεία με την εκπόνηση και υλοποίηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, ενώ υπηρετεί τον ΠΕΣΥΘ ως Πρόεδρος του παρόντος ΔΣ.

Ηλέκτρα Μήτσουρα-Θεατρολόγος: Απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πατρών (2002), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Π.Τ.Δ.Ε. του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Κατεύθυνση «Θέατρο στην Εκπαίδευση». Εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (2002-2018), εκπαιδεύτρια σε Ι.Ε.Κ. για τα αντικείμενα Θεατρικό Παιχνίδι, Θέατρο Σκιών – Κουκλοθέατρο, Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός. Υπεύθυνη θεατρικών εργαστηρίων για παιδιά και νέους σε δήμους (Δ.Ε.Π.Α. Χαλανδρίου), συλλόγους γονέων και κοινωνικές κολεκτίβες (Θέατρο Εμπρός). Διοργανώτρια και υπεύθυνη υλοποίησης θεατρικών εργαστηρίων σε φεστιβάλ (Φεστιβάλ Βορείου Αιγαίου, Φεστιβάλ Πετρούπολης, Athens Fringe Festival, Resistance Festival) και άλλους φορείς (Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, Εκπαιδευτήρια Φραγκή κ.α.). Μέλος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων και μέλος της επιτροπής Παιδείας του Π.Ε.ΣΥ.Θ. από το 2002, μέλος του ΔΣ του Π.Ε.ΣΥ.Θ. (2010-2018). Μέλος του ΣΕΠΕ «Περικλής» και συμμετέχουσα στο ΔΣ (2012-2015).

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: