ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. Γ’ ΑΘΗΝΑΣ

Ενημέρωση για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 20/9/2018, στη Διεύθυνση Π.Ε. Γ᾽ Αθήνας, με αίτημα τη δημοσιοποίηση όλων των κενών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 20/9, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Γ᾽ Αθήνας με βασικό αίτημα τη δημοσιοποίηση και την πλήρη διαφάνεια στην απόδοση όλων των κενών.

Πριν καν τεθούν όλα τα ζητήματα και πριν μιλήσουν όλοι οι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ο διευθυντής Εκπαίδευσης, με τον γνωστό πλέον τρόπο, ουρλιάζοντας και χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι σε ένα ρεσιτάλ αυταρχισμού, αποχώρησε επικαλούμενος οικογενειακό πρόβλημα.

Εκ μέρους του ΔΣ του ΠΕΣΥΘ παρευρέθησαν η Μαράια Γαλιατσάτου και ο Χρήστος Παγκαλιάς, καθώς και μέλη του Συλλόγου μας. Αφού ετέθησαν τα ζητήματα που αφορούν στα κενά της Ειδικής Αγωγής, θέσαμε στον προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων τα εξής ερωτήματα και επιμείναμε για απαντήσεις:

  1. Γιατί η Διεύθυνση δεν ανάρτησε ποτέ τα κενά εν όψει της πρώτης φάσης προσλήψεων και γιατί δεν έχει απαντήσει έως τώρα στην επιστολή που στείλαμε ως ΠΕΣΥΘ ζητώντας να μας απαντήσουν γραπτώς πόσα ακριβώς είναι τα κενά των θεατρολόγων;
  2. Πόσα ακριβώς ήταν εντέλει τα κενά που δηλώθηκαν στην περιφέρεια κι έπειτα στο ΥΠΠΕΘ;
  3. Γιατί όταν πήγαν να κάνουν δήλωση/αίτηση τοποθέτησης οι αναπληρωτές θεατρολόγοι και εικαστικοί δεν τους έδωσαν σχολεία, ως όφειλαν, παρά μόνο περιοχές να δηλώσουν;
  4. Έχουν γίνει αναθέσεις μαθημάτων; Και εάν έγιναν, βάσει ποιών δοικητικών πράξεων έγιναν; Υπάρχουν ειδικά αιτιολογημένες κρίσεις του αρμοδίου Οργάνου που αποδεικνύουν τις επαρκείς ακαδημαϊκές σπουδές αυτών που τα ανέλαβαν σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ;
  5. Γιατί σε έγγραφο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και, εν όψει της Β᾽ φάσης προσλήψεων, δόθηκαν μηδέν (0) κενά θεατρολόγων; Πώς εξαφανίστηκαν μαγικά τα κενά; Πόσες εντέλει είναι οι πραγματικές ανάγκες;

Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα, ο προϊστάμενος μας απάντησε ότι όντως έχουν λάβει την επιστολή μας και θα μας απαντήσουν γραπτώς αφού συγκεντρώσουν τα στοιχεία! Μα ποια στοιχεία να συγκεντρώσετε, αναφωνήσαμε, αφού βάσει των κενών που ήδη έχετε στείλει έγιναν οι προσλήψεις και βάσει αυτών των κενών συνάδελφοί μας έχασαν τη δουλειά τους κι άλλοι βρέθηκαν πολύ μακριά. Τονίσαμε ότι χρειάζονταν περίπου 40 θεατρολόγοι στη Γ᾽ Αθήνας και όσοι προσελήφθησαν ήταν μόνο 22! Μας είπε και πάλι ότι θα μας απαντήσουν γραπτώς πόσα κενά δήλωσαν.

Στο δεύτερο ερώτημα: ενώ απάντησε ότι υπάρχει έγγραφο που λέει ακριβώς πόσα κενά ζητήθηκαν εντέλει από την περιφέρεια και στη συνέχεια από το υπουργείο, μας είπε ότι δεν θυμάται πόσα ακριβώς ήταν. (Στη συνέχεια της συζήτησης και αφού επιμείναμε πολλάκις σε αυτήν την ερώτηση, μας είπε ότι, απ᾽ ό,τι θυμάται, δήλωσαν 30 κενά θεατρολόγων!).

Στο τρίτο ερώτημα: δήλωσε αδυναμία καταγραφής των κενών όταν πήγαν να κάνουν δήλωση οι αναπληρωτές και γι᾽ αυτό δόθηκαν μόνο οι περιοχές, διότι δεν προλάβαιναν να βγάλουν τα κενά και έπρεπε να γίνουν τοποθετήσεις (!).

Στο τέταρτο: μας είπε ότι έγιναν αναθέσεις αφού άνοιξαν τα σχολεία. Είπαμε ότι αυτό είναι παράνομο και επιμείναμε στην απόφαση του ΣτΕ: τονίσαμε ότι θα ζητήσουμε τις αιτιολογικές κρίσεις βάσει των οποίων δόθηκαν τα μαθήματα, οι οποίες θα αποδεικνύουν τις επαρκείς ακαδημαϊκές σπουδές όσων τα ανέλαβαν. Τότε ο προϊστάμενος μας είπε ότι οι αναθέσεις είναι προσωρινές, για να λειτουργήσουν τα σχολεία, και ότι όταν πάνε καινούριοι αναπληρωτές θα πάρουν αυτές τις ώρες.

Στο πέμπτο: παραδέχθηκε πως, πράγματι, στη ΔΟΕ δόθηκαν από κάπου τα κενά και ότι στην αρχή έδωσαν μηδέν (0) κενά για θεατρολόγους, γιατί δεν είχαν εικόνα των εναπομεινάντων κενών (!), αλλά στην πορεία διαπίστωσαν ότι είναι 8 ακόμη εντέλει τα κενά εν όψει της Β᾽ φάσης. Και ότι με βάση (και) αυτά τα κενά θα επανατοποθετηθούν οι συνάδελφοι της Α᾽ φάσης.

Απαιτήσαμε τη δέσμευση ότι δεν θα επαναληφθεί όλο αυτό το γαϊτανάκι παρατυπιών και διαμαρτυρηθήκαμε σε κάθε τόνο για το γεγονός ότι η Διεύθυνση, χρόνια τώρα, λειτουργεί με αυταρχισμό και αδιαφανείς διαδικασίες. Μας είπε ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί για κάτι, γιατί ο ίδιος δεν θα βρίσκεται εκεί την επόμενη χρονιά.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: