ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΛΙΤΥ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ – 25 Νοεμβρίου 2018 
ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΓΝΑΔΗ – 30 Νοεμβρίου 2018 
ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΑΛΗΣ – Δεκέμβριος 2018

Αγαπητοί συνάδελφοι/ισσες, φοιτητές/τριες, φίλοι και φίλες του Π.Ε.ΣΥ.Θ.,

συνεχίζοντας τον επιτυχημένο θεσμό του Συλλόγου μας, ανοίξαμε τον φετινό μας κύκλο Ξεναγήσεις Πολιτισμού με την παρακολούθηση του νεοελληνικού έργου «Επαναστατικές μέθοδοι για τον καθαρισμό της πισίνας σας» της Αλεξάνδρας Κ*, που μας έδωσε πλούσια ερεθίσματα για σκέψη και συζήτηση εστιασμένη στο σύγχρονο ρεπερτόριο και το νεοελληνικό έργο ειδικότερα. Ευχαριστούμε θερμά το Εθνικό Θέατρο και ιδιαίτερα τη θεατρολόγο της Πειραματικής Σκηνής, κυρία Εύα Σαραγά για τη βοήθειά της στην οργάνωση της δράσης και την άψογη συνεργασία. Με αυτήν την αφορμή, να υπενθυμίσουμε σε όλους όσοι συμμετέχετε στις δράσεις μας ότι η ακύρωση για έκτακτους λόγους, που μπορεί να προκύψουν εκ μέρους σας, είναι απαραίτητη για λόγους συνέπειας απέναντι στον εκάστοτε οργανισμό που μας φιλοξενεί.

Και συνεχίζουμε!

1. Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 και ώρες 11:00-13:30 θα ξεναγηθούμε στα θέατρα και στη Νότια Κλιτύ της Ακρόπολης –Ωδείο Περικλέους, Θέατρο Διονύσου, Ιερό Ασκληπιού, Στοά Ευμένους και Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Το εισιτήριο για την Ακρόπολη κοστίζει 10 ευρώ (δωρεάν είσοδος για εκπαιδευτικούς με κάρτα εισόδου σε αρχ. χώρους, ανήλικα παιδιά, φοιτητές, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους-τρίτεκνους, ανέργους, κατόχους καρτών αλληλεγγύης, εικ. επιλετηρίου, ΥΠΠΟ και μονογονεϊκές οικογένειες), ενώ την ξενάγηση θα μας προσφέρει δωρεάν η κα Αθηνά Βασιλειάδου. Την ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική της προσφορά!

Η περιήγησή μας θα αρχίσει αυστηράστις 11 το πρωί. Σημείο συνάντησης θα είναι τα εκδοτήρια στην είσοδο του θεάτρου του Διονύσου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Η ώρα συνάντησης είναι 10:30 π.μ., ώστε μέχρι την ώρα έναρξης της ξενάγησης να έχουμε προμηθευτεί όλοι το εισιτήριό μας από τα ταμεία. Μετά το τέλος της δράσης, μπορούμε να καθίσουμε σε κάποιο από τα πολλά καφέ της Ακρόπολης για ξεκούραση και συζήτηση.

Σας ζητούμε να εκδηλώσετε άμεσα το ενδιαφέρον σας αποστέλλοντας μέιλ έως και την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, με θέμα ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΛΙΤΥ και στις δύο ηλεκτρονικές διευθύνσεις info@pesyth.gr και pesyth@pesyth.grσημειώνοντας το κινητό σας τηλέφωνο και αν είστε οικονομικά ενήμερο μέλος μας (με σφραγισμένη κάρτα 2018), είτε την ιδιότητά σας (απλό μέλος, φοιτητής, φίλος του ΠΕΣΥΘ). Επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας και πρόταξη των οικονομικά ενήμερων μελών μας. Παρακαλείσθε να δηλώσετε συμμετοχή εφόσον είστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσετε, προκειμένου να μην αποκλειστεί από την ξενάγηση κάποιος φίλος. Σε περίπτωση ακύρωσης, καλείστε απαραιτήτως να μας ενημερώσετε το νωρίτερο δυνατόν, ώστε να προσκαλέσουμε τα επόμενα στη λίστα άτομα!

Η ξενάγηση απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο –μέλος ή μη του Συλλόγου μας– και είναι κατάλληλη και για παιδιά. Τυχόν φίλοι και συνοδοί των μελών μας, χρειάζεται να αποστείλουν ξεχωριστό μέιλ με τα στοιχεία τους, όπως αναφέρονται παραπάνω.

2. Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 και ώρες 19:00-21:00, θα υποδεχθούμε στο γραφείο μας τον κο Γιάννη Λιγνάδη, ο οποίος θα μας παραδώσει διάλεξη με θέμα: «Τα κωμικά στοιχεία στον Ευριπίδη». Η διάλεξη θα διαρκέσει περίπου 45 λεπτά και μετά θα γίνει συζήτηση. Δεν χρειάζεται να διαβάσουμε κάποιο έργο, ο κος Λιγνάδης θα μοιράσει φωτοτυπίες από μία σκηνή κατά τη διάρκεια της διάλεξης.

O Γιάννης Λιγνάδης είναι Δρ Κλασικής Φιλολογίας και μεταφραστής. Εργάζεται ως φιλόλογος στο Αρσάκειο και διδάσκει στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης τα μαθήματα της Δραματολογίας και της Ιστορίας Αρχαίου Θεάτρου.

Σας καλούμε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας σε μέιλ με τίτλο ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΓΝΑΔΗ και στις δύο ηλεκτρονικές διευθύνσεις info@pesyth.gr και pesyth@pesyth.gr. Θα προσφερθεί καφές, ενώ για το κλείσιμο μπορείτε όσοι επιθυμείτε να προσφέρετε στην ομάδα μας ένα μικρό κέρασμα και να παραμείνουμε για ελεύθερη συζήτηση και μεταξύ μας καλύτερη γνωριμία! Σαν ένα μικρό πάρτι προ εορτών!

Η διάλεξη απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο –μέλος ή μη του Συλλόγου μας.

3. Με αφορμή τη σημαντική αναδρομική έκθεση ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΑΛΗΣ στο Μουσείο Μπενάκη (για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ), θα επιδιώξουμε να κλείσουμε μια ομαδική ξενάγηση για την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 στις 12:00 (την ώρα και ημερομηνία σας την ανακοινώνουμε με κάθε επιφύλαξη, ώσπου να ενημερωθούμε και επίσημα) για όλους εμάς που θα εκδηλώσουμε το ενδιαφέρον μας. Το εισιτήριο κοστίζει 8 ευρώ και η ξενάγηση 2 ευρώ. Συνολικό κόστος: 10 ευρώ. Ισχύει μειωμένο εισιτήριο 4 ευρώ (φοιτητές, άνω των 65, εκπαιδευτικοί, αρχαιολόγοι, συντηρητές έργων τέχνης, κάτοχοι καρτών ΥΠΠΟ-ευρωπαϊκής κάρτας νέων-εικαστικού επιμελητηρίου).

Οι ξεναγήσεις θα ανακοινωθούν στις 25 Νοεμβρίου. Σας καλούμε να εκδηλώσετε άμεσα το ενδιαφέρον σας αποστέλλοντας μέιλ έως και την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, με θέμα ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΡΑΛΗ και στις δύο ηλεκτρονικές διευθύνσεις info@pesyth.gr και pesyth@pesyth.gr σημειώνοντας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ και αν είστε οικονομικά ενήμερο μέλος μας (με σφραγισμένη κάρτα 2018), είτε την ιδιότητά σας (απλό μέλος, φοιτητής, φίλος του ΠΕΣΥΘ). Επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας και πρόταξη των οικονομικά ενήμερων μελών μας. Παρακαλείσθε να δηλώσετε συμμετοχή εφόσον είστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσετε, προκειμένου να μην αποκλειστεί από την ξενάγηση κάποιος φίλος. Σε περίπτωση ακύρωσης, καλείστε να μας ενημερώσετε έως και την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου ώστε να ενημερώσουμε τα επόμενα στη λίστα μέλη μας. Σε κάθε περίπτωση, θα είμαστε σε επικοινωνία είτε τηλεφωνικά είτε μέσω μέιλ.

Η ξενάγηση απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο –μέλος ή μη του Συλλόγου μας. Τυχόν φίλοι και συνοδοί των μελών μας, χρειάζεται να αποστείλουν ξεχωριστό μέιλ με τα στοιχεία τους, όπως αναφέρονται παραπάνω.

Σας περιμένουμε!

Η Επιτροπή Πολιτισμού του ΠΕΣΥΘ

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: