Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΣΥΘ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Το «Τυχερό Αστέρι» στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων εγκαινίασε μία σειρά δράσεων αγάπης και προσφοράς την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου. Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου (Ιφιγένεια Βαρδουλάκη, Μαράια Γαλιατσάτου, Μαρίνα Δημητρίου, Κατερίνα Μαγαράκη, Μαίρη Στασινοπούλου), βρέθηκε στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με το «Τυχερό Αστέρι», μια βιωματική παράσταση-εργαστήριο, φέρνοντας μήνυμα αγάπης και ζεστασιάς για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Στην παράσταση, που βασίστηκε σε μια ιδέα της Ερωφίλης Λέκκα, ζήσαμε μαγικές στιγμές με τα παιδιά. Ποιος χτύπησε την πόρτα του συγγραφέα την ώρα που προσπαθούσε να συγκεντρωθεί για να γράψει; Πώς χάθηκε το χριστουγεννιάτικο τυχερό αστέρι; Τι έπρεπε να κάνουμε για να το βρούμε; Τα παιδιά, δημιουργικά, εκφραστικά, ενθουσιώδη, μας βοήθησαν στην αποστολή μας και «έχτισαν» μαζί μας τη δική τους παράσταση, σε ατμόσφαιρα χαράς και γιορτής.

Διερμηνείς, από την πλευρά του Δικτύου, μετέφραζαν κάθε λέξη, βοηθώντας έτσι να λάβουν μέρος και όσα παιδιά δεν μιλούσαν ελληνικά.

Μια από τις πιο όμορφες στιγμές στην παράσταση τα λόγια ενός μικρού μας φίλου, όταν κάθε παιδί έδινε τη δική του ευχή: «Όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν μια καλή ζωή», μας είπε.

Στο τέλος της παράστασης προσφέρθηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά, καθώς και βιβλία που θα εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη του Δικτύου.

Θερμές ευχαριστίες στην Ερωφίλη Λέκκα, στη Δέσποινα Παγώνη, στην Τίνα Μαγαράκη, στον David Scahill και στη μικρή Έλλη για τη συμβολή τους στην παράσταση, αλλά και στους υπέροχους ανθρώπους του Δικτύου, που χρόνια τώρα αγωνίζονται για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών.Η Θεατρική Ομάδα του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: