ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ/ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Μαζικοί διορισμοί ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην εκπαίδευση.

Ούτε ΒΗΜΑ πίσω.

Έχουν περάσει δέκα χρόνια με σχεδόν μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση και αθρόες συνταξιοδοτήσεις, που διαμόρφωσαν ένα απόλυτα σαθρό τοπίο κινούμενης άμμου με πλάνητες εκπαιδευτικούς να καλύπτουν πάγιες ανάγκες, να στηρίζουν πλήρως το εκπαιδευτικό σύστημα, αναμένοντας την τυπική τους μονιμοποίηση και αντ’ αυτής να λαμβάνουν χρόνια αδιοριστία, διαδοχικές ελαστικές συμβάσεις με ημερομηνία λήξης και ελλιπή δικαιώματα, πλήρη ανασφάλεια και ανεργία.

Η ευθύνη της αδιοριστίας βαραίνει και τη σημερινή κυβέρνηση, που υπήρξε γενναιόδωρη μεν στις υποσχέσεις και στα παχιά λόγια, πλην όμως ανέτρεψε τον εαυτό της φέρνοντας εντέλει μια πρόταση διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών, που υποβιβάζει πλήρως τους εργαζόμενους και το πτυχίο τους, ανατρέπει τους υπάρχοντες πίνακες μαζί με τις ζωές τους και δημιουργεί όρους ανισότητας, με κριτήρια που ΟΥΤΕ δωρεάν, ΟΥΤΕ προσβάσιμα σε όλους τους πτυχιούχους είναι.

Eίναι τουλάχιστον θλιβερή η διγλωσσία της κυβέρνησης των «ίσων ευκαιριών για όλους». Στις «ίσες ευκαιρίες»θέλει να συμπεριλάβει τους νέους εκπαιδευτικούς. Ποιούς νέους εκπαιδευτικούς όμως; Αυτούς που έχουν τα πληρωμένα προσόντα που μοριοδοτεί!

Κύριε Υπουργέ,

Η προϋπηρεσία που υποβιβάζετε είναι εργασιακό δικαίωμα αναγνωρισμένο και από το ευρωπαϊκό δικαστήριο. Ο μη διορισμός των εργαζομένων ισοδυναμεί με απόλυση. Θα κάνετε απολύσεις;

Κάθε ανακατάταξη των πινάκων όπως έχουν διαμορφωθεί την τελευταία δεκαετία είναι επικίνδυνη και άδικη. Όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι έκαναν θυσίες –οικονομικές, προσωπικές, οικογενειακές, έγκυες εργάστηκαν με κίνδυνο τη ζωή τους– ώστε να «διατηρούν» την θέση τους στον ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ / ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ, ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ και, μετά το 2008 για τους θεατρολόγους, ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.

Θεωρούμε αδικία να αφαιρέσετε τη μοριοδότηση των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ όπως είναι στους πίνακες και ειδικά του 2008 που έδωσαν εξετάσεις με την ελπίδα πως αν δεν πετύχουν τον διορισμό τους θα κρατήσουν τη μοριοδότηση τους για επόμενο διαγωνισμό. Και επειδή η διενέργεια ενός γραπτού διαγωνισμού, μετά από τόσα χρόνια στην εκπαίδευση, είναι και για εμάς ευθεία υποτίμηση του έργου και του πτυχίου μας, ζητάμε να αποκατασταθούν οι συνάδελφοι μας.

Ζητάμε να διοριστούν όλοι οι αναπληρωτές σε κάθε κλάδο εδώ και τώρα και όχι σε βάθος τριετίας. Δεν θέλουμε υποσχέσεις και χρονοδιαγράμματα, ούτε «γραμμάτια» που θα πληρώσει η επόμενη κυβέρνηση.

Να κάνετε τώρα αυτό που υπόσχεστε στο μέλλον χωρίς αδικίες και προβλέποντας ένα μεταβατικό στάδιο για τους αναπληρωτές, όπως πάντα προβλεπόταν.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ / ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ !

Δέκα χρόνια οι αναπληρωτές κρατάμε ανοιχτά τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα.
Δέκα χρόνια αναπληρώνουμε τον εαυτό μας.

Το προσοντολόγιο – έκτρωμα δεν θα περάσει!

Ούτε το προεκλογικό μάρκετινγκ που δίνει ψεύτικες ελπίδες σε όλους!

Δεν θα μας βάλετε απέναντι στους νέους συναδέλφους να ανταγωνιστούμε για μια θέση στο δημόσιο σχολείο!

Διεκδικούμε :

  • Διορισμούς ΟΛΩΝ των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Δεν παζαρεύουμε την προϋπηρεσία. Δεν χαρίζουμε ούτε μέρα.
  • Υπερασπιζόμαστε το βασικό πτυχίο και τη διδακτική μας εμπειρία.
  • Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο διορισμών / προσλήψεων αναπληρωτών! Το προσοντολόγιο -έκτρωμα δεν θα περάσει.
  • Αποκατάσταση των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ με διατήρηση της μοριοδότησης που έχουν αποκτήσει – Όχι σε γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ – Κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου.
  • Ούτε ένας αναπληρωτής άνεργος.
  • Οργανικές θέσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  • Ένας θεατρολόγος σε κάθε σχολική μονάδα.
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών – μονίμων.

Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ σε ανένδοτο αγώνα!

Να προκηρύξουν απεργίες και να ενημερώσουν τους πάντες ότι αυτό το έκτρωμα δεν θα περάσει!

Καλούμε τα σωματεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να οργανώσουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις, να πάρουν αποφάσεις καταδικάζοντας την πρόταση του Υπουργείου, να οργανώσουν επιτροπές αναπληρωτών, να ενημερώσουν τους μόνιμους συναδέλφους μας και να στηρίξουν με απεργίες, στάσεις εργασίας, ενημερωτικά σημειώματα και ανακοινώσεις τις κινήσεις των αναπληρωτών συναδέλφων τους.

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ!
ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ!
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ.
ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΕΣΥΘ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΧΗ!
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ!

Πανελλήνιος Επιστημονικός ΣΥλλογος Θεατρολόγων – Π.Ε.ΣΥ.Θ.

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: