ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Δελτίο Τύπου

Για την κινητοποίηση της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου
Νέο κάλεσμα για τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στη Βουλή

Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. κάλεσε τους θεατρολόγους, τους φοιτητές και τους φίλους του Συλλόγου να παραστούν στην κινητοποίηση της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019 στα Προπύλαια, με πορεία προς τη Βουλή. Τους προσκάλεσε να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο κατατεθέν προς ψήφιση από την ολομέλεια –πλέον– νομοσχέδιο για το Σύστημα Διορισμών/Προσλήψεων Αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Συνάδελφοι κατέφθασαν από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας με κάθε πρόσφορο μέσο, χαμογελαστοί και αποφασισμένοι! Οι μόνιμοι θεατρολόγοι εκπαιδευτικοί ήρθαν κι αυτοί μαζί μας για να στηρίξουν μια όμορφη, δυναμική και με παλμό πορεία, με πλήθος κόσμου, που οδήγησε τα εκπαιδευτικά σωματεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ στην προκήρυξη και νέας απεργιακής κινητοποίησης για την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις 3:00μ.μ. στη Βουλή με αίτημα την απόσυρση του κατάπτυστου νομοσχεδίου.

Καταδικάζουμε την τυφλή βία της αστυνομίας, που προχώρησε σε ρίψεις χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων προς τους εκπαιδευτικούς και τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους. Συνέπεια της βάρβαρης αυτής επίθεσης ήταν ο τραυματισμός στο κεφάλι της Θεοδώρας Δριμάλα, μέλους του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και του βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Γιάννη Δελή.

Η συμμετοχή μας ως ΠΕΣΥΘ έδωσε μια καλλιτεχνική νότα, λίγο πριν από την έναρξη της πορείας: παρουσιάσαμε σατιρικό δρώμενο, όπου αναπληρωτές εκλιπαρούν για τη διατήρηση της προϋπηρεσίας τους και τον άμεσο διορισμό τους μετά από μια 10ετία πολιτικής ομηρίας, αλλά κατακρημνίζονται από τον Υπουργό Γαβρόγλου και τους συν αυτώ παρατρεχάμενούς του, που κρατούν ανά χείρας τα σπαθιά του ECDL, του μεταπτυχιακού και των λοιπών κριτηρίων του νέου νομοσχεδίου.

Συνάδελφοι, φοιτητές και φίλοι, ακολουθούν και άλλες κινητοποιήσεις, όπως η συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις 3:00μ.μ. στη Βουλή με προκηρυγμένη 24ωρη απεργία από τη ΔΟΕ και 3ωρη στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ –με δυνατότητα συμπλήρωσης ακόμα μιας 3ωρης από τις ΕΛΜΕ.To ραντεβού μας δίνεται στον κινηματογράφο Άστυ της πλατείας Κοραή στις 2:00μ.μ. 
Όσοι θέλετε να συμμετέχετε στο δρώμενό μας, φορέστε σκούρα ή μαύρα ρούχα και φέρτε τη βαλίτσα σας! Στις 2:30μ.μ. θα προχωρήσουμε προς τη Βουλή μαζί με το πανό μας.

Σας καλούμε να συμμετέχετε όλοι, μαζικά και αγωνιστικά, να δυναμώσετε τη φωνή του Π.Ε.ΣΥ.Θ., τη φωνή όλων μας!

Να σκεφτείτε και να δημιουργήσετε δρώμενα! Να προχωρήσετε σε συμβολικές καταλήψεις όσοι δεν έχετε τη δυνατότητα να μετακινηθείτε. Ειδικά για τους συναδέλφους της επαρχίας, ζητάμε να ναυλωθούν οπωσδήποτε λεωφορεία ή να καλυφθούν τα έξοδα των συναδέλφων που επιθυμούν να μετακινηθούν από τους τοπικούς συλλόγους.

Συνεχίζουμε και κορυφώνουμε, αποφασιστικά και διεκδικητικά, τον αγώνα για την πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση.

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ! ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ.
ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΕΣΥΘ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΧΗ!ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ!

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων – Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: