ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Στις 17 Iανουαρίου 2019, ημέρα της κινητοποίησης, που προκήρυξαν οι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και στήριξε η ΑΔΕΔΥ, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο – έκτρωμα που θα οδηγήσει σε απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, φοιτητές και δημόσιοι υπάλληλοι απάντησαν δυναμικά και μαζικά ότι και αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά, όπως ο περίφημος 3848 της Διαμαντοπούλου. Μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα.

Εκτός των απολύσεων που πρόκειται άμεσα να λάβουν εκατοντάδες συμβασιούχοι αναπληρωτές και της πλήρους ανατροπής των ζωών τους, να επισημάνουμε την αχαρακτήριστη (!) διγλωσσία του Υπουργείου: από τη μία πλευρά να ζητάει αιφνιδιαστικά και επιτακτικά προσοντολόγιο και από την άλλη, με περισσή ευκολία, να δίνει ανάθεση μαθήματα σε εκπαιδευτικούς χωρίς ακαδημαϊκή επάρκεια ως προς τη διδασκαλία τους!

Μαχητικό και καλλιτεχνικό «παρών» έδωσε ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων με νέο δρώμενο στο Σύνταγμα την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου. Μέλη και φίλοι του ΠΕΣΥΘ σατίρισαν τον υπουργό παιδείας και κάθε υπουργό που περιπλέκει το γαϊτανάκι της αδιοριστίας των αναπληρωτών και τους έχει κρατήσει παγιδευμένους στα νήματα των προεκλογικών υποσχέσεων από το 2009.

Θεατρολόγοι έπαιξαν δρώμενα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας στο πλαίσιο της κινητοποίησης ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών. Στα Χανιά ανέδειξαν τους αναπληρωτές με τις βαλίτσες που κάθε χρόνο τρέχουν και σε διαφορετικό προορισμό.

Στην Πάτρα, μαυροντυμένοι αναπληρωτές θεατρολόγοι ακολούθησαν την πορεία σιωπηλοί, με ένα δάκρυ ζωγραφισμένο στα μάγουλά τους.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η μάχη δεν τελείωσε εδώ. Η εκπαιδευτική πραγματικότητα επιβάλλει μαζικούς διορισμούς, όχι προεκλογικές υποσχέσεις για διορισμούς με το σταγονόμετρο και με κριτήριο το προσοντολόγιο.

Οι αριθμοί είναι δραματικοί: το 25 % του διδακτικού προσωπικού είναι αναπληρωτές. Πάνω από το 90% των θεατρολόγων που εργάζονται στην εκπαίδευση είναι αναπληρωτές!

Ζητάμε από τις Ομοσπονδίες να κλιμακώσουν τον αγώνα, να προκηρύξουν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, να προχωρήσουν σε νομικές παρεμβάσεις δια των συμβούλων τους!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ!

ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ.

ΛΕΓΕΤΑΙ Π.Ε.ΣΥ.Θ. – ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ!

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων – Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: